Suomen elokuvasäätiön tuki kolmelle Pohjola-filmin tuotannolle

Kirjoittanut Viivi Veivo - 20/09/2017 - No Comments on Suomen elokuvasäätiön tuki kolmelle Pohjola-filmin tuotannolle

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt syyskuun päätöskokouksessaan kaksi tuotantotukea sekä yhden kehittämistuen Pohjola-filmin tuotannoille!

Kehittämistuki myönnettiin pitkälle lasten elokuvalle Virvon varvon.

Virvon varvon kertoo sisaruksista, jotka varastavat noidan taikasauvan. Ja noita haluaa sen takaisin.
Elokuvan käsikirjoittaa Jarkko Olavi Virtanen, ohjaa Mari Rantasila sekä tuottaa Elina Pohjola.

Tuotantotukea myönnettiin pitkälle dokumenttielokuvalle Murtomaa, sekä lyhytelokuvalle Sintti.

Murtomaa on dokumentti maahanmuuttajalapsista, jotka tutustuvat Suomeen opettelemalla hiihtämistä Kansainvälisessä hiihtokoulussa. Dokumentin ohjaa Einari Paakkanen ja tuottaa Elina Pohjola.
Sintti kertoo ei-toivotusti raskaana olevasta yksinhuoltajaäidistä, joka kokee kuin kaikki kaatuisi hänen päälleen. Hänen kahdeksanvuotiaasta tyttärestään maailma on kuitenkin täynnä kiehtovia asioita, joita äiti vain ei ehdi huomata. Lyhytelokuvan käsikirjoittaa Marianna Laiho, ohjaa Reetta Aalto ja tuottaa Pasi Hakkio.

Lisää Pohjola-filmin kehittelyssä olevista tuotannoista täältä sekä tuotannossa olevista täältä.

Lue kaikki tukipäätökset täältä.

Virvon varvon valittu Cinekid Script LABiin!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 09/08/2017 - No Comments on Virvon varvon valittu Cinekid Script LABiin!

Pohjola-filmin kehittelyssä oleva lastenelokuva Virvon varvon, on valittu Cinekid Script Labiin! Elokuvan käsikirjoittaa Jarkko Olavi Virtanen ja ohjaa Mari Rantasila. Cinekid Script Lab järjestetään tänä vuonna neljännen kerran, ja mukaan on valittu 14 käsikirjoittajaa seitsemästä maasta.  Neljä kuukautta kestävä workshop keskittyy lastenelokuvien käsikirjoituksien kehittelyyn. Script Labiin osallistuvat pääsevät työskentelemään kansainvälisesti tunnettujen alan tekijöiden kanssa, jotka kannustavat käsikirjoittajia työstämään luovuuttaan enemmän kuin aikaisemmin.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Katso kaikki valitut projektit, ja lue lisää Labista täältä.

Pohjola-filmi valittu Dokumenttikillan DocPartners-koulutushankkeeseen!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 29/06/2017 - No Comments on Pohjola-filmi valittu Dokumenttikillan DocPartners-koulutushankkeeseen!

Dokumenttikillan DocPartners-koulutushankkeessa suomalainen leikkaaja ja tuottaja pääsevät mukaan kuuden kansainvälisen, tuotantovaiheessa olevan dokumenttiprojektin leikkausvaiheen toteutukseen maailman johtavien leikkauskonsulttien kanssa. Tuottajalle tarjoutuu lisäksi mahdollisuus rakentaa partnerisuhdetta Euroopan ulkopuolelle projekteihin, joilla on jo kansainvälistä rahoitusta.

Pohjola-filmiltä koulutushankkeeseen on valittu tuottaja Elina Pohjola sekä leikkaaja Hanna Kuirinlahti!

Lue lisää hankkeesta täältä.

Kirkon Mediasäätiöltä ennakkovalmistelutukea kahdelle Pohjola-filmin hankkeelle

Kirjoittanut Viivi Veivo - 20/06/2017 - No Comments on Kirkon Mediasäätiöltä ennakkovalmistelutukea kahdelle Pohjola-filmin hankkeelle

Kirkon Mediasäätiö on myöntänyt ennakkovalmistelutukea kahdelle Pohjola-filmin hankkeelle kevään tukipäätöksessä.

Einari Paakkasen dokumentissa Murtomaa tarkastellaan pääosin lapsen näkökulmasta, millainen kokemus on sopeutua Suomeen, minkälaisiin asioihin ihminen kiinnittyy ja identifioituu uudessa kotimaassaan. Millaisia ongelmia ja valintoja lapsi kohtaa? Löytääkö hän uusia ystäviä? Keskiössä on kysymys, miten erilaisten kulttuurien yhteen kasvaminen on mahdollista – millaisia suomalaisia Farahista ja hänen perheenjäsenistään tulee? Dokumentin ympäristönä on Helsingissä 2015 perustettu Kansainvälinen hiihtokoulu, joka auttaa maahanmuuttajalapsia kotoutumisessa ja kannustaa heitä suomalaiskansallisen talviurheilun pariin. Elokuvan tuottaa Elina Pohjola.

Sintti on Reetta Aallon ohjaama lyhyt draamaelokuva. Iiris on 8-vuotiaan innolla ja tulevaisuudenuskolla ympäröivään maailmaan tutustuva tyttö. Iiriksen yksinhuoltajaäiti Saara tekee osa-aikatyötä kaupan kassalla. Hänen taloudelliseen tilanteeseen ei lainkaan sovi toinen lapsi, joka nyt on kuitenkin tulossa lyhytaikaisen tuttavuuden Mikon kanssa. Saaran siskolla Eevalla on ulkoisesti asiat hyvin – hyvä palkkatyö ja perhe. Kamppaillessaan syöpähoidoissa ei hän kuitenkaan tunne oloaan kovin hyväosaiseksi. Eräänä päivänä Mikko tuo Saaralle ja Iirikselle kaloja. Iiris ottaa tehtäväkseen pelastaa juuri ja juuri hengissä räpistelevän sintin. Sintin hengissä säilymisestä kasvaa metafora syntymättömän lapsen kohtalolle. Onko elämä sittenkään niin epätoivoista? Elokuvan tuottaa Pasi Hakkio.

Onnea kaikille tuen saajille!

Lue kaikki tukipäätökset täältä.

Puluboin ja Ponin leffan kuvaukset käynnistyvät – tältä näyttävät riehakkaat päähenkilöt

Kirjoittanut Viivi Veivo - 13/06/2017 - No Comments on Puluboin ja Ponin leffan kuvaukset käynnistyvät – tältä näyttävät riehakkaat päähenkilöt

Ohjaaja Mari Rantasila työryhmineen aloittaa vauhdikkaan lastenelokuvan kuvaukset Helsingissä tänään 13.6.2017. Omaperäisestä Puluboista (Aapo Puusti) ja pienestä Poni-tytöstä (Jenni Lausi) julkaistaan samalla ensimmäinen yhteiskuva. Aikuisten rooleissa nähdään muun muassa Santtu Karvonen ja Anna-Maija Tuokko. Elokuva perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus pistää pohtimaan, onko leikkimistä milloinkaan pakko lopettaa?

Puluboin ja Ponin leffa saa ensi-iltansa elokuussa 2018. Elokuvan on käsikirjoittanut Hannamaija Matila ja Veera Salmi, ja levittää B-Plan Distribution.

Koko tiedote luettavissa täältä.

Suomen elokuvasäätiön tuki neljälle Pohjola-filmin tuotannolle

Kirjoittanut Viivi Veivo - 16/05/2017 - No Comments on Suomen elokuvasäätiön tuki neljälle Pohjola-filmin tuotannolle

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt toukokuun päätöskokouksessaan kaksi kehittämistukea sekä kaksi tuotantotukea Pohjola-filmin tuotannoille!

Kehittämistukea myönnettiin dokumenttisarja Vedenneidolle sekä pitkälle dokumenttielokuvalle Wheels of Freedomille. 

Vedenneito kertoo 12-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaasta hetkistä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä. Dokumenttisarja on jatkoa kids@docs -verkkodokumentille. Sarjan ohjaa Petteri Saario, sekä tuottaa Elina Pohjola.
Wheels of Freedom kertoo Ville Jaarannosta, joka aikoo ajaa sähköpyörätuolillaan Oulusta Lissaboniin kesällä 2017. Dokumentin ohjaa Aleksi Puranen ja tuottaa Pasi Hakkio.

Tuotantotukea myönnettiin lyhytelokuvalle #sovitus ja lyhyelle dokumenttielokuvalle Vielä pienen hetken vierelläsi.

#sovitus on lyhytelokuva ystävyydestä ja y-sukupolvesta. Lyhytelokuvan ohjaa Ulla Heikkilä, tuottaa Marja Pihlaja ja vastaajana tuottajana toimii Elina Pohjola.
Vielä pienen hetken vierelläsi on lämmin dokumenttielokuva siitä hiljaisesta, mutta korvaamattoman arvokkaasta työstä, mitä saattohoitokodeissa tehdään kuolevien ja heidän omaistensa hyväksi. Dokumentin ohjaa Jenny Timonen ja tuottaa Pasi Hakkio.

Lisää Pohjola-filmin kehittelyssä olevista tuotannoista täältä sekä tuotannossa olevista täältä.

Lue kaikki tukipäätökset täältä.

 

Isäni tähtien takaa Alaskaan!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 09/05/2017 - No Comments on Isäni tähtien takaa Alaskaan!

Einari Paakkasen ohjaus Isäni tähtien takaa on valittu Circumpolar Arctic Film Festival -festivaaleille Alaskaan! Tapahtumaa ovat järjestämässä  North x North Festival sekä Anchorage International Film Festival. Tapahtuma keskittyy pohjoiseen elokuvaan, ja paikalle saapuu useiden elokuvien ohjaajia sekä tekijöitä Paakkanen mukaan lukien. Festivaali järjestetään Anchorage Museumissa.

Lue lisää festivaaleista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

 

Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva saatavilla myös Rosebudista!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 05/04/2017 - No Comments on Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva saatavilla myös Rosebudista!

Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva on saatavilla nyt myös Rosebudin verkkokaupasta sekä myymälöistä! Rosebudin lisäksi elokuva on saatavilla Discshopissa sekä CDON.comissa. Elokuvan myynti-DVD -levitystä hoitaa Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy, joka on kirjastojen kuvatallennehankintoja palveleva yritys, joka on tehnyt uuden aluevaltauksen kotimaisten dokumenttielokuvien myynti-DVD:iden jälleenmyyjänä.

Marzia, ystäväni on useita kansainvälisiä festivaalipalkintoja voittanut Kirsi Mattilan ohjaama dokumenttielokuva. Elokuva kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Lisätietoja: J. Suomalainen Oy

Puluboin ja Ponin leffasta suomalais-norjalainen yhteistuotanto!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 30/03/2017 - No Comments on Puluboin ja Ponin leffasta suomalais-norjalainen yhteistuotanto!

Norjan elokuvainstituutti on myöntänyt tuotantotukea Puluboin ja Ponin leffalle, josta tuli näin ollen suomalais-norjalainen yhteistuotanto! Elokuvan ohjaa Mari Rantasila, ja norjalainen tuottajamme on Dyveke Graver Cinenord -tuotantoyhtiöstä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

AMAZON PRIME LEVITTÄÄ OLLAAN VAPAITA -ELOKUVAN USA:SSA JA KANADASSA

Kirjoittanut Viivi Veivo - 24/03/2017 - No Comments on AMAZON PRIME LEVITTÄÄ OLLAAN VAPAITA -ELOKUVAN USA:SSA JA KANADASSA

Oskari Sipolan ohjaama ja Tua Harnon käsikirjoittama musiikkielokuva Ollaan vapaita on julkaistu Amazonin VOD-palvelussa USA:ssa ja Kanadassa. Elokuva on jo aiemmin nähty USA:ssa festivaaleilla sekä New Yorkissa (Soho International Film Festival) että Chicagossa (Chicago International Film Festival).

Ollaan vapaita on elokuussa 2015 elokuvateattereissa ensi-iltansa saanut, nykypäivään sijoittuva raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika. Elokuva on Suomessa katsottavissa DVD:llä, Blu-rayllä ja VOD-palvelujen kautta.

Elokuvan näyttelijöitä ovat muun muassa Maria Ylipää, Johannes Brotherus, Riku Nieminen, Pihla Maalismaa, Anu Sinisalo, Peter Kanerva ja Timo Tuominen. Musiikkielokuvan kappaleiden säveltämisestä vastasivat eturivin lauluntekijät. Komeaan listaan kuuluvat muun muassa Olavi Uusivirta, Terhi Kokkonen, Joel Melasniemi, Kerkko Koskinen, Paula Vesala, Lauri Ylönen, Timo Kiiskinen, Yona, Markus Koskinen, Pepe Johansson, Sanni, Elias Kaskinen, Asa, Super Janne, tuottaja MGI eli Henri Lanz, Matti Pitkänen ja Niina Koponen.

Elokuvan kansainvälisestä myynnistä vastaa Summerside International / Francesca Manno.

Lisätietoja elokuvasta täältä.

 

Isäni tähtien takaa saatavana myynti-DVD:nä

Kirjoittanut Viivi Veivo - 22/03/2017 - No Comments on Isäni tähtien takaa saatavana myynti-DVD:nä

Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy levittää Pohjola-filmin dokumenttielokuvan Isäni tähtien takaa. Elokuvat ovat tilattavissa tällä hetkellä www.discshop.fiwww.cdon.com ja Rosebud.fi verkkokaupoista. Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy on kirjastojen kuvatallennehankintoja palveleva yritys, joka on nyt tehnyt uuden aluevaltauksen kotimaisten dokumenttielokuvien myynti-DVD:iden jälleenmyyjänä.

Isäni tähtien takaa on Einari Paakkasen ohjaama, vuonna 2016 valmistunut dokumenttielokuva. Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien. Isä Veikko kävi normaalisti töissä pikkukaupungin verotoimistossa ja äiti työskenteli toimittajana. Kaikki muuttui Einarin ollessa 12-vuotias; isä Veikko koki valaistumisen ilmoittaen olevansa Maan ja ulkoavaruuden välinen sanansaattaja. Hän kertoi näkevänsä avaruusolentoja, pystyen ottamaan yhteyttä tuonpuoleiseen ja omaavansa yliluonnollisia parannustaitoja. Einarista ja Veikosta tuli tiimi, jolle koko maailmankaikkeus oli avoinna. Nyt, 25 vuotta myöhemmin, Einari kohtaa isänsä epäilyksillään.

Lisätietoja: J. Suomalainen Oy www.suomalainenelokuvapalvelu.fi

Verkkodokumentti Vedenneito julkaistu

Kirjoittanut Viivi Veivo - 17/03/2017 - No Comments on Verkkodokumentti Vedenneito julkaistu

Petteri Saarion ohjaama Verkkodokumentti Vedenneito kertoo 12-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaasta kesästä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä. Emika on rohkea ja karismaattinen neito, jota erityisesti vesi ja luonto kiehtovat. Hän on vedessä kuin kotonaan, niin pinnan päällä kuin sen allakin. Yhdessä serkukset menevät koskemattomaan metsään ja rakentavat Saimaan upeimman havumajan.

Vahvoja elämyksiä tarjoava Vedenneito on ensimmäinen Suomessa tehty ala-asteikäisille suunnattu verkkodokumentti, joka innostaa katsojansa ja kokijansa lähtemään ulos ja löytämään luonnossa jännittävää ja kehittävää tekemistä. Vedenneitoon voi uppoutua niin tietokoneella, padilla kuin älypuhelimellakin.

Vedenneito on toteutettu osana Ylen, AVEKin ja Suomen elokuvasäätiön rahoittamaa kids@docs -projektia. Verkkodokumentti on nähtävillä osoitteessa www.vedenneito.fi

Tekijät:

Käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus ja leikkaus: Petteri Saario
Äänisuunnittelu: Joonatan Hietanen
Musiikki: Markku Kanerva
Graafinen suunnittelu: Seera Rytkölä
Verkkodokumentin tekninen toteutus: Kari Kuukka
Tuotanto: Elina Pohjola / Pohjola-filmi

Lue lisää elokuvasta täältä.
Lue tiedote täältä.

Isäni tähtien takaa Ylen Dokumenttiprojektissa maanantaina 13.3. klo 21:30 ja 18.3. klo 12.35

Kirjoittanut Viivi Veivo - 07/03/2017 - 1 Comment on Isäni tähtien takaa Ylen Dokumenttiprojektissa maanantaina 13.3. klo 21:30 ja 18.3. klo 12.35

”Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien, mutta kaikki muuttui kun hänen isänsä valaistui ja alkoi kommunikoida avaruuden valo-olentojen kanssa.”

Einari Paakkasen ohjaama Isäni tähtien takaa nähdään Ylen Dokumenttiprojektissa ensiviikon maanantaina 13.3. klo 21:30 ja uusintana lauantaina 18.3. klo 12:35. Sen jälkeen elokuva on nähtävissä Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Teatteriensi-iltansa elokuva sai 11.11.2016.

Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien. Isä Veikko kävi normaalisti töissä pikkukaupungin verotoimistossa ja äiti työskenteli toimittajana. Kaikki muuttui Einarin ollessa 12-vuotias; isä Veikko koki valaistumisen ilmoittaen olevansa Maan ja ulkoavaruuden välinen sanansaattaja. Hän kertoi näkevänsä avaruusolentoja, pystyen ottamaan yhteyttä tuonpuoleiseen ja omaavansa yliluonnollisia parannustaitoja. Einarista ja Veikosta tuli tiimi, jolle koko maailmankaikkeus oli avoinna. Nyt, 25 vuotta myöhemmin, Einari kohtaa isänsä epäilyksillään.

Ohjaajan sana:

Isäni valaistumisen jälkeen minusta tuli hänen oppipoikansa. Aloin nähdä valo-olentoja ja kokea asioita, jotka vain isäni osasi selittää. Hän kertoi minulle entiset elämäni ja vei minut katsomaan UFOja. Hän sanoi, että olimme entisessä elämässä olleet veljeksiä Siriuksella. Kun vertasin itseäni muihin lapsiin, tuntui että olin erityinen. Kenenkään muun isä ei ollut supersankari. Halusin myös oppia henkiparantamaan ja vastaanottamaan viestejä avaruudesta niin kuin isä. Mutta niin ei koskaan käynyt. Myöhemmin aikuisena minulla alkoi olla epäilyksiä. Mitä todella tapahtui lapsuudessani? Tämä elokuva on minun matkani, jossa kohtaan isäni totuuden selvittämiseksi.

Lue lisää elokuvasta ja Dokumenttiprojektista täältä.

 

Jani Ilomäen lyhytelokuvalle Kerran kesäleirillä Suomen elokuvasäätiön kehittämistuki

Kirjoittanut Viivi Veivo - 28/02/2017 - No Comments on Jani Ilomäen lyhytelokuvalle Kerran kesäleirillä Suomen elokuvasäätiön kehittämistuki

Suomen elokuvasäätiö on helmikuun päätöskokouksessaan myöntänyt Pohjola-filmille kehittämistuen lyhytelokuvalle Kerran kesäleirillä.

Kerran kesäleirillä kertoo eriarvoisesta Suomesta ja yhdestä viikosta kunnan kesäleirillä. Elokuvan ohjaa Jani Ilomäki ja tuottaa Pasi Hakkio.

Kaikki tukipäätökset ovat luettavista Suomen elokuvasäätiön sivuilta.

Mari Rantasilan uusi lastenelokuva Puluboin ja Ponin leffa tuotantoon

Kirjoittanut Viivi Veivo - 23/02/2017 - No Comments on Mari Rantasilan uusi lastenelokuva Puluboin ja Ponin leffa tuotantoon

Suomen tunnetuimpiin lastenelokuvien ohjaajiin lukeutuva Mari Rantasila ohjaa Veera Salmen kirjaan Puluboin ja Ponin kirja perustuvan elokuvan Puluboin ja Ponin leffa. Tulevana kesänä Helsingin Kalliossa kuvattava elokuva kertoo seitsemänvuotiaasta Ponista joka ei halua mennä kouluun ja suurisuisesta Puluboista jolla on ratkaisu kaikkiin ongelmiin.

Veera Salmi on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Hannamaija Matilan kanssa. Elokuvan näyttelijät julkistetaan alkukesästä 2017.

Lue lisää Puluboin ja Ponin leffasta täältä.
Lue tiedote täältä.

Vedenneito valittu RealYoungiin

Kirjoittanut Viivi Veivo - 07/02/2017 - No Comments on Vedenneito valittu RealYoungiin

emika_julistePetteri Saarion ohjaama dokumentti Vedenneito on valittu mukaan RealYoungiin, joka on maaliskuussa Malmössa järjestettävä lastenelokuvien rahoitusfoorumi. Projekteja valittiin mukaan yhteensä kolme kappaletta. Verkkodokumentti Vedenneito on toteutettu osana AVEKin, Ylen ja Suomen elokuvasäätiön kids@docs- projektia. Nyt suunnitteilla on myös pitkä elokuva, jota kehitellään ja esitellään rahoittajille.

RealYoungin tavoitteena on tarjota nuorille vaihtoehtoisia tapoja ymmärtää maailmaa, yhteiskuntaa, kulttuureja ja tapoja käyttää sosiaalista mediaa Youtuben, Snapchatin, Instagramin ja television ohella. Projektit osallistuvat kolmivaiheiseen ohjelmaan, jossa tekijät, rahoittajat, alan ammattilaiset sekä julkaisijat kehittelevät, esittelevät sekä verkostoituvat tarjotakseen tositarinoita lapsille sekä nuorille ympäri maailman.

Verkkodokumentti Vedenneito on ala-asteikäisille lapsille suunnattu, vahvoja elämyksiä tarjoava dokumenttielokuva Emikan ja Antin riemukkaista hetkistä Saimaalla huikaisevan luonnon keskellä. Toisin kuin perinteisessä luontodokumentissa, Vedenneidossa luonnonilmiöt ja -ihmeet esittäytyvät teini-iän kynnyksellä olevan tytön kokemina ja välittäminä, käsin kosketeltavina, lapsen mittakaavassa.

Lue lisää foorumista täältä.
Katso lista valituista projekteista täältä.
Lue verkkodokumentista täältä.

 

Isäni tähtien takaa Tampereelle!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 01/02/2017 - No Comments on Isäni tähtien takaa Tampereelle!

Einari Paakkasen ohjaus Isäni tähtien takaa on valittu Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpailuun! Festivaali järjestetään 8.-12.3.2017. Kotimaiseen kilpailuun ilmoitetuista 342 elokuvasta valkokankaalle esitettäväksi ja Suudelma-patsaista kamppailemaan valittiin kahdeksan pitkää dokumenttia ja 28 lyhytelokuvaa.

Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien, mutta kaikki muuttui kun hänen isänsä valaistui ja alkoi kommunikoida avaruuden valo-olentojen kanssa.

Lue lisää festivaalista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Isäni tähtien takaa Tallinnan DocPointissa

Kirjoittanut Viivi Veivo - 24/01/2017 - No Comments on Isäni tähtien takaa Tallinnan DocPointissa

Näyttökuva 2017-1-24 kello 10.15.20Einari Paakkasen dokumenttielokuva Isäni tähtien takaa esitetään Tallinnan DocPointissa Cinema Artis -teatterin 1. salissa torstaina 26.1. klo 18:00!

Helsingin DocPoint-festivaali laajeni Tallinnaan vuonna 2010 ja siitä lähtien sekä kansallisia että kansainvälisiä dokumenttielokuvia on katsottu samanaikaisesti kahdessa pääkaupungissa Suomenlahden molemmin puolin. DocPoint-festivaali järjestetään Tallinnassa 25.-29.1. ja elokuvia esitetään Kino Sõpruksessa ja Kino Artistissa.

Lue lisää elokuvasta täältä.
Lue lisää festivaalista täältä.
Osta liput näytökseen täältä.

Marzia, ystäväni Lontoon Afghan International Film Festivaaleille!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 23/11/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni Lontoon Afghan International Film Festivaaleille!

8bd457_c3aaeea1774e400ca808d201b029b4d3mv2Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni esitetään Lontoon Afghan International Film Festivaaleilla tulevana lauantaina 26.11.2016 Westminsterin yliopistossa Harrowin kampuksella!

Elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna toisen kerran, ja Marzia, ystäväni näytetään Women Documentary Directors -sarjassa.

Lue lisää festivaalista täältä.
Lue lisää elokuvasta täältä.

Ollaan vapaita valittu Juniorfesteille!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 31/10/2016 - No Comments on Ollaan vapaita valittu Juniorfesteille!

juniorfestOskari Sipolan ohjaama musiikkielokuva Ollaan vapaita on valittu Tšekissä järjestettäville Juniorfesteille! Juniorfest järjestetään tänä vuonna 11-17.11.2016 9. kerran. Vaikka tätä lasten- ja nuorten elokuvaan keskittyvää elokuvafestivaalia on järjestetty vasta yhdeksän vuotta, kävijämäärät ovat kasvaneet peräti 11 000:teen. Juniorfest on saanut paljon kiitosta sen rennosta, ystävällisestä ja luovasta ilmapiiristä.

Lue lisää festivaaleista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Pohjola-filmille kaksi kehittämistukea

Kirjoittanut Viivi Veivo - 18/10/2016 - No Comments on Pohjola-filmille kaksi kehittämistukea

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt kehittämistukea lokakuun kokouksessaan kahdelle Pohjola-filmin elokuvalle. Puluboin ja Ponin leffalle myönnettiin 19 000 euron suuruinen tuki, ja Oppitunnille puolestaan 17 000 euron suuruinen tuki.

Puluboin ja Ponin leffa kertoo seitsemänvuotiaasta Mai-tytöstä eli Ponista jota lähestyvä koulun alku pelottaa, sekä suurisuisesta Puluboista, joka ei pelkää mitään. Puluboin ja Ponin leffa perustuu osittain Veera Salmen suosittuun lastenkirjaan Puluboin ja Ponin kirja, jonka rehevä huumori ja anarkistinen kohellus ovat nostaneet teoksen lasten suosikiksi.

Oppitunti kertoo nuoresta  liikunnanopettajasta Marista, jonka ura tuhoutuu hetkessä, kun yksi hänen oppilaistaan esittää valheellisen syytöksen hyväksikäytöstä.

Katso kaikki tukipäätökset täältä.

Pohjola-filmin dokumenttielokuvat saatavina nyt myös myynti-DVD:nä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 17/10/2016 - No Comments on Pohjola-filmin dokumenttielokuvat saatavina nyt myös myynti-DVD:nä

Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy levittää Pohjola-filmin dokumenttielokuvat Kummisetäni thaimorsian, Marzia, ystäväni sekä Onnelliset myynti-DVD:nä lokakuusta 2016 alkaen. Elokuvat ovat tilattavissa tällä hetkellä www.discshop.fi ja www.cdon.com verkkokaupoista. Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy on kirjastojen kuvatallennehankintoja palveleva yritys, joka on nyt tehnyt uuden aluevaltauksen kotimaisten dokumenttielokuvien myynti-DVD:iden jälleenmyyjänä.

Kummisetäni thaimorsian on vuonna 2012 valmistunut, huiman yli puolen miljoonan tv-yleisön saavuttanut Wille Hyvösen ohjaama dokumenttielokuva. Willen kummisetä rakastaa thaimaalaista naista. Wille ei usko, että länsimaisen miehen ja thaimaalaisen naisen välillä voisi olla todellista rakkautta, kyse on kaunistellusta prostituutiosta. Kummisetänsä kutsumana Wille lähtee kuukaudeksi Thaimaahan selvittämään suhteen todellisen tilan. Onko rakkaus aitoa?

Marzia, ystäväni on useita kansainvälisiä festivaalipalkintoja voittanut Kirsi Mattilan ohjaama dokumenttielokuva. Elokuva kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Onnelliset on paljon keskustelua herättänyt Wille Hyvösen ohjaama dokumenttielokuva onnen tavoittelusta. Tässä ajassa on erityisen paljon ihmisiä, jotka tekevät mitä tahansa tullakseen mahdollisimman onnellisiksi. Wille Hyvönen oli yksi heistä, kunnes tutustui onnea työkseen kauppaaviin ammattilaisiin ja teki elokuvan onnellisuudestaan.

Lisätietoja: J. Suomalainen Oy www.suomalainenelokuvapalvelu.fi

cdon discshop

Marzia, ystäväni mukana Keski-Suomen maakunnassa kiertävällä Hurmos -koulukinofestivaalilla!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 10/10/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni mukana Keski-Suomen maakunnassa kiertävällä Hurmos -koulukinofestivaalilla!

still_9_webKeski-Suomen maakunnassa kiertävä Hurmos – koululaisten elokuvatapahtuma juhlii kymmenenvuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Hurmos esittää laadukkaita dokumenttielokuvia lähes 11 000 oppilaalle 48 eri koulussa Keski-Suomessa. Tapahtuman ohjelmisto on suunniteltu luokka-asteittain 0-9 –luokkalaisille, sekä lukio- ja ammattikoululaisille.

Kirsi Mattilan ohjaama ja palkittu dokumenttielokuva Marzia, ystäväni on mukana maakunnan suurimmalla kiertävällä elokuvafestivaalilla. Ohjaaja Kirsi Mattila vierailee Hurmoksessa viikoilla 43 ja 48 ja on puhujavieraana myös Valotus -elokuvasarjan Marzia, ystäväni -näytöksessä Jyväskylässä 25.10. klo 20 Ilokivellä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Isäni tähtien takaa saa kansainvälisen ensi-iltansa Puolassa!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 20/09/2016 - No Comments on Isäni tähtien takaa saa kansainvälisen ensi-iltansa Puolassa!

32nd-wff-cmyk-aEinari Paakkasen ohjaama dokumenttielokuva Isäni tähtien takaa saa kansainvälisen ensi-iltansa Varsovassa, Puolassa Warsaw Film Festivaleilla 12.10.2016! Elokuvan kotimaan ensi-ilta on 11.11.2016, ja dokumenttia nähtiin jo ennakkoon Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla Helsingissä 18.9.2016.

Warsaw Film Festival järjestetään tänä vuonna 32. kerran 7-16.10.2016, jonka aikana Isäni tähtien takaa esitetään peräti neljä kertaa. Isäni tähtien takaa kilpailee Documentary Competition -kilpasarjassa, johon on valittu vain 15 dokumenttielokuvaa. Näistä elokuvista Isäni tähtien takaa on ainoa, joka edustaa Suomea.

”Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien, mutta kaikki muuttui kun hänen isänsä valaistui ja alkoi kommunikoida avaruuden valo-olentojen kanssa.”

Lue lisää elokuvasta täältä.

Lue lisää festivaalista ja katso elokuvan esitysajat täältä.

 

Ollaan vapaita Chicagoon!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 16/09/2016 - No Comments on Ollaan vapaita Chicagoon!

cinema_eyes-e1408661511383-150x150Oskari Sipolan ohjaama musiikkielokuva Ollaan vapaita esitetään Chicago International Film Festivaaleilla! Festivaali järjestetään 13-27.10.2016 jo 52. kerran. Ollaan vapaita esitetään Spotlight: Musicals! -sarjassa 22.10.16 ja 24.10.16. Chicago International Film Festival on vanhimpia Pohjois-Amerikassa järjestettäviä elokuvafestivaaleja.

Ollaan vapaita on raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika. Elokuva sai kotimaan ensi-iltansa 7.8.2015 sekä kansainvälisen ensi-iltansa Black Nights Film Festivaleilla 13.11.2015.

Lue lisää festivaalista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Puluboin ja Ponin leffa valittu Cinekid for Professionalsiin!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 09/09/2016 - No Comments on Puluboin ja Ponin leffa valittu Cinekid for Professionalsiin!

Cinekid for Professionals on valinnut Puluboin ja Ponin leffan osaksi Junior Co-production Markettia. Market järjestetään 20-21. lokakuuta Amsterdamissa. Cinekid for Professionals on kansainvälinen alan tapahtuma, joka järjestetään yhtä aikaa Cidekid Festivalsin kanssa. Sen tarkoituksena on  tuoda yhteen ostajat, tuottajat, levittäjät, ohjaajat, verkostot, myyntiagentit sekä muut alan toimijat, joiden pääfokuksena on lapsille suunnattu media. JCM on valinnut 30 projektia aina cross-mediasta televisio- ja elokuvaprojekteihin ja tutustuttaa näille projekteille yli 300 alan ammattilaista tavoitteenaan luoda uusia yhteistyömahdollisuuksia.

Puluboin ja Ponin leffa kertoo seitsemänvuotiaasta Mai-tytöstä eli Ponista jota lähestyvä koulun alku pelottaa, sekä suurisuisesta Puluboista, joka ei pelkää mitään. Elokuvan ohjaa Mari Rantasila.

Lue lisää valinnoista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

slider_cinekid_website_fa2

 

Onnelliset nähdään Taivalkosken Elokuvapäivällisellä

Kirjoittanut Viivi Veivo - 09/09/2016 - No Comments on Onnelliset nähdään Taivalkosken Elokuvapäivällisellä

julisteWille Hyvösen ohjaama Onnelliset nähdään lauantaina 10.9. Taivalkosken teatterilla järjestettävällä Elokuvapäivällisellä. Onnelliset aloittaa päivän kello 11, ja paikalla on myös itse ohjaaja. Tapahtuma on ilmainen!

Lue lisää tapahtumasta täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Pillua aloittelijoille Nordisk Panoramassa

Kirjoittanut Viivi Veivo - 07/09/2016 - No Comments on Pillua aloittelijoille Nordisk Panoramassa

pillu_4Reetta Aallon Pillua aloittelijoille esitetään Nordisk Panoramassa sunnuntaina 18.9. Swedish Sin – Lady lust -sarjassa. Sarja kertoo naisen seksuaalisuudesta ja siitä, miten pitkälle olemme päässet aihepiirissä nykymaailmassa. Ja kuinka matkaa vielä on. Sarjassa esitetään Pillua aloittelijoille -elokuvan lisäksi neljä muuta lyhytelokuvaa.

Selaa katalogia täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Isäni tähtien takaa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleille!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 02/09/2016 - No Comments on Isäni tähtien takaa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleille!

hiff_logoEinari Paakkasen ohjaama uunituore Isäni tähtien takaa nähdään Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla ennakkoon 18.9. klo 18:30 Kinopalatsi 8:ssa! Elokuva saa virallisen ensi-iltansa 11.11.2016 kautta maan.

Suomen suurin elokuvafestivaali Rakkautta ja Anarkiaa järjestetään tänä vuonna jo 29. kerran. Elokuvafestivaali pidetään 15-25.9.2016 ja sisältää laajan kirjon sekä kotimaisia että ulkomaalaisia elokuvia lyhäreistä pitkiin fiktioihin.

Lue lisää elokuvasta täältä ja täältä.

Lue lisää festivaalista täältä.

Dokumenttielokuva Onnelliset levitetään tilausvideona

Kirjoittanut Viivi Veivo - 17/08/2016 - No Comments on Dokumenttielokuva Onnelliset levitetään tilausvideona

Wille Hyvösen ohjaama, paljon keskustelua herättänyt dokumenttielokuva Onnelliset on nyt saatavilla digitaalisista vuokraamoista!

Ohjaaja Wille Hyvönen koki olevansa maailman onnellisin ihminen ja päätti tehdä onnellisuudestaan elokuvan. Samaan aikaan hän törmäsi onnellisuuden ympärille syntyneeseen valtavaan bisnekseen: ihmiset olivat valmiita maksamaan suuria summia onnen ammattilaisille, elämäntaitovalmentajille tullakseen entistä onnellisemmiksi. Hyvönen valitsi mielestään kaksi kiinnostavinta valmentajaa ja päätti osallistua heidän kursseilleen kuvausryhmineen. Elokuva ja valmentajien kurssit eivät olleet päässeet kunnolla vielä alkuunkaan, kun Hyvösen käsitys omasta onnellisuudestaan joutui kyseenalaistetuksi voimalla, josta hänellä ei ollut aiemmin aavistustakaan. Se muutti totaalisesti niin elokuvan kuin päähenkilön elämänkin. Nyt Hyvösen olisi muodostettava uusi suhteensa onnellisuuteen.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Tilausvideon levittäjänä toimii SF Film Finland Oy. Suomen teattereissa elokuvaa oli mahdollista katsoa marraskuussa 2015 alkaen. Elokuvan voi ladata seuraavista digitaalisista vuokraamoista:

Watson
Elisa Viihde
Sonera Viihde
SF Anytime
Viaplay

Lue koko tiedote täältä.

Pillua aloittelijoille Turku Animated Film Festivaleille!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 02/08/2016 - 1 Comment on Pillua aloittelijoille Turku Animated Film Festivaleille!

TAFF_PAAUKKELI_uus_2016Reetta Aallon ohjaama Pillua aloittelijoille esitetään osana kotimaista esityssarjaa Tampere Animated Film Festivaaleilla! TAFF järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ikinä Suomen animaatiokaupungissa Turussa. Festivaali pidetään 25.–28. elokuuta 2016.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Festivaalin tavoitteena on vakiintua maamme merkittävimmäksi animaatioelokuvafestivaaliksi ja toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville.

Lue lisää TAFFista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Isäni tähtien takaa -dokumenttielokuvan tuore traileri julki!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 09/06/2016 - No Comments on Isäni tähtien takaa -dokumenttielokuvan tuore traileri julki!

Einari Paakkasen ohjaama dokumenttielokuva Isäni tähtien takaa saa ensi-iltansa 11.11.2016.

Elokuva on kertomus isän ja pojan yhteisistä henkimaailman kokemuksista. Elokuvan juuri ilmestynyt traileri on osoitteessa: https://youtu.be/P0-fuMt117E

Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien. Isä Veikko kävi normaalisti töissä pikkukaupungin verotoimistossa ja äiti työskenteli toimittajana. Kaikki muuttui Einarin ollessa 12-vuotias; isä Veikko koki valaistumisen ilmoittaen olevansa Maan ja ulkoavaruuden välinen sanansaattaja. Hän kertoi näkevänsä avaruusolentoja, pystyen ottamaan yhteyttä tuonpuoleiseen ja omaavansa yliluonnollisia parannustaitoja. Einarista ja Veikosta tuli tiimi, jolle koko maailmankaikkeus oli avoinna. Nyt, 25 vuotta myöhemmin, Einari kohtaa isänsä epäilyksillään.

 

Ollaan vapaita Soho International Film Festivaaleille New Yorkiin!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 16/05/2016 - No Comments on Ollaan vapaita Soho International Film Festivaaleille New Yorkiin!

Oskari Sipolan ohjaama musiikkielokuva Ollaan vapaita  on valittu Soho International Film Festivaaleille, joka on samalla elokuvan USA:n ensi-ilta! Festivaali järjestetään 9-16.6.2016.

Soho International Film Festival esittää laajan kirjon laadukkaita elokuvia niin lyhytelokuvista animaatioihin. MovieMakers Magazine nosti festivaalin  Top ” 50 Film Festivals Worth the Entry Fee ” -listalleen.

Lue lisää festivaalista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Pasi Hakkio tuottajaksi Pohjola-filmiin

Kirjoittanut Viivi Veivo - 10/05/2016 - No Comments on Pasi Hakkio tuottajaksi Pohjola-filmiin

Pasi Hakkio (2)Pasi Hakkio on aloittanut Pohjola-filmissä toisena tuottajana!

Hakkio on valmistunut vuonna 2011 yrittäjyyden tradenomiksi. Lisäksi hänellä on takanaan taiteen maisteriopintoja ja opintoja Münchenin elokuvakorkeakoulussa. Ennen Pohjola-filmiin siirtymistä Pasi työskenteli omassa tuotantoyhtiössään Visual Norden ja yhteistuotti saksalais-suomalaisen elokuvan Lumikuningatar. Visual Nordenin kautta hän tuotti myös  komediaa Lentävän Poron Teatterissa Rovaniemellä. Opiskeluaikansa kesät Pasi vietti saksalaisen tv-jätin Bavaria Ferrnsehproduktionin palveluksessa Ruotsissa sekä yhden elokuvan verran Itävallassa.

Ensimmäinen kosketus elokuvan tekoon Pasille olivat viidennellä luokalla kaverin kanssa tehdyt videot. Kaveriporukan kautta Pasi päätyi myös Reikäreuna-elokuvafestivaali aktiiviksi. Elokuvan lisäksi hänet on nähty myös teatterin lavalla ja kerran melkein roolitettu balettiin. Improvisaatiossa syntyvä täydellinen keskittyminen yhteen asiaan on edelleen lähellä hänen sydäntä. Elokuvan tekemisen kenttänä Pasi haluaa nähdä koko Suomen.

Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva Seattleen

Kirjoittanut Viivi Veivo - 08/05/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva Seattleen

SIFF_2016_WebsiteHeader_800x450(0)Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni on valittu Seattle International Film Festivaleille Washingtoniin! SIFF järjestetään tänä vuonna jo 42. kerran ja on yksi USA:n eniten vierailijoita keräävä festivaali. Elokuvafestivaali järjestetään 19.5-12.6.2016, jonka aikana Marzia, ystäväni esitetään kaksi kertaa.

Lue lisää festivaaleista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Vedenneito on yksi neljästä valitusta kids@docs -hankkeesta

Kirjoittanut Viivi Veivo - 02/05/2016 - No Comments on Vedenneito on yksi neljästä valitusta kids@docs -hankkeesta

csm_kids_docs_logo1_b11586e40bPetteri Saarion ohjaus Vedenneito on yksi neljästä valitusta kids@docs-hankkeesta! 360° kuvakerrontaa hyödyntävä verkkodokumentti kertoo 12-vuotiaan Emikan kesästä, jossa Emikan ohella esiintyy 21-vuotias serkku Antti sekä Saimaan rikas ja leikkiin innostava järviluonto.

kids@docs- projekti etsi alkuvuodesta lapsille suunnattuja, digitaaliseen online -ympäristöön valmistettavia dokumentaarisia teoksia, jotka etsivät uusia dokumentaarisen kerronnan muotoja.

Lue lisää kids@docs -projektista täältä.

Pillua aloittelijoille voitto Animatricksissa!

Kirjoittanut Viivi Veivo - 24/04/2016 - No Comments on Pillua aloittelijoille voitto Animatricksissa!

logo_animatricks-01Reetta Aallon ohjaama Pillua aloittelijoille nappasi voiton kotimaisessa kilpasarjassa Animatricks Animation Festivaalilla Helsingissä!

Pillua aloittelijoille kertoo naisen seksuaalisuudesta, sukupuolielimistä ja niiden toiminnasta seksuaalisen kanssakäymisen aikana. Tuomaristo piti animaatiota kauniisti toteutettuna ja nerokkaan pelkistettynä manuaalina naisen kehoon. Teoksen lämminhenkinen ja rauhallinen ote sai tuomaristolta kiitosta.

Animatricksin lyhytanimaatiokilpailun voittajia oli valitsemassa kolmihenkinen tuomaristo. Tuomariston jäseninä toimivat Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ohjelmistosuunnittelija Antti Alanen, animaatio-ohjaaja Janne Roivainen sekä Pii Berg, animaatiokonkari joka on toiminut muun muassa YLE:llä lasten- ja nuortenohjelmien parissa.

Kansainvälisen kilpailun voitti Agnés Patronin Chulyen, a Crow’s Tale.

Lue lisää festivaalista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva Sohvaperunoissa 15.4. klo 21

Kirjoittanut Viivi Veivo - 15/04/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva Sohvaperunoissa 15.4. klo 21

juliste_eng_2 2Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni esitetään tänään Sohvaperunat -televisio-ohjelmassa Yle TV2:sella klo 21:00. Ohjelma on myös nähtävissä Yle Areenassa.

Marzia, ystäväni sai televisioensi-iltansa 11.4.2016 ja kotimaan teatteriensi-iltansa 19.3.2015. Elokuva nähdään uusintana Yle TV1:sen Dokumenttiprojektissa lauantaina 16.4. klo 12:35.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Sirocco osana Cellu l’art –festivaalia

Kirjoittanut Viivi Veivo - 15/04/2016 - No Comments on Sirocco osana Cellu l’art –festivaalia

Mikko Kuparisen Sirocco esitetään Cellu l’art -festivaaleilla. Festivaali järjestetään Jenassa, Saksassa 19-24.4.2016. Tänä vuonna Cellu l’art järjestetään 16. kerran.

Elokuvafestivaali keskittää yhden osion suomalaiseen elokuvaan, ja Sirocco esitetäänkin Familienangelegenheiten (Family matters) -osiossa.

Miten käy, kun yksinäinen nainen löytää vauvan roskiksesta, eikä kerro kenellekään vaan päättää pitää vauvan itse? Lyhytelokuva Sirocco Perustuu Tuuve Aron Merkki -nimiseen novelliin.

Lue lisää festivaalista täältä.

Lue lisää Sirocosta täältä.

Talvisydän mukana Kyiv International Short Film Festivalilla

Kirjoittanut Viivi Veivo - 14/04/2016 - No Comments on Talvisydän mukana Kyiv International Short Film Festivalilla

logoJussi Hiltusen ohjaama Talvisydän on mukana 20-24.4.2016 järjestettävällä Kyiv International Short Film Festivalilla (KISFF). KISFF on on suurin Ukrainassa järjestettävä lyhytelokuvafestivaali ja tänä vuonna se pidetään viidennen kerran. Talvisydän esitetään Family matters -sarjassa.

Eikka on perheensä pettänyt taksinkuljettaja joka on menettämässä yhteyden tyttäreensä Lauraan. Eikka on ollut uskoton ja perheellä on syytä vihata Eikkaa perheen tuhoamisesta. Eikka kohtaa Saijan joka kertoo tulleensa raiskatuksi. Eikka vie tytön kotiin ja tuttavuus päättyisi yhteen taksikyytiin, mutta traaginen ja surumielinen Saija jää Eikan mieleen. Hän haluaisi auttaa tyttöä enemmän, eikä vähiten sen takia että Saija tuntee Eikan tyttären..

Lue lisää elokuvasta täältä.

Lue lisää festivaalista täältä.

Marzia, ystäväni Ylen Dokumenttiprojektissa maanantaina 11.4. klo 21:30 ja 16.4. klo 12.35

Kirjoittanut Viivi Veivo - 11/04/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni Ylen Dokumenttiprojektissa maanantaina 11.4. klo 21:30 ja 16.4. klo 12.35

still_9_web2Kirsi Mattilan ohjaama dokumenttielokuva Marzia, ystäväni kertoo tarinan Marziasta, jolla on unelma rakkaudesta, vapaudesta ja rauhasta Afganistanissa.

Nyt elokuva nähdään Ylen Dokumenttiprojektissa tänään maanantaina 11.4. klo 21:30 ja uusintana lauantaina 16.4. klo 12:35. Elokuva tulee Yle Areenasta vain suorana.

 

Teatteriensi-iltansa Marzia, ystäväni sai kotimaassa 19.3.2016.

Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Marzian tarinasta tulee symboli afgaaninaisten kamppailulle laajemminkin: on kyse ihmisen oikeudesta päättää itse omasta elämästään. Elokuva seuraa Marzian elämää keväästä 2011 vuoteen 2014, jolloin kansainvälisten joukkojen oli määrä lähteä Afganistanista.

Marzia, ystäväni on menestynyt festivaalikierroksellaan ja voittanut myös useita palkintoja, mm. Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon Galwayssa, Paras kansainvälinen Afganistanista kertova elokuva Afghan Documentary Film Festivaleilla sekä Public Award for the Best Documentary -palkinnon Queens World Film Festivaleilla. Elokuvaa on esitetty useissa maissa, ja festivaalikierros jatkaa aktiivisesti kulkuaan.

Lisätietoa elokuvasta ja Dokumenttiprojektista täältä.

Lue Helsingin Sanomien kirjoitus elokuvasta täältä.

Katso Aamulehden arvostelu alta:

”Herkkä, alakuloinen ja kaunis elokuva osoittaa hienovaraisin keinoin, miten täydellisen erilaista suomalaisten ja afganilaisten naisten elämä on ja miten samanlaista samaan aikaan. Kaikilla arki on tiskaamista, huolta ja unelmia”.

mms_20160411_083712

Pillua aloittelijoille Animatricksiin!

Kirjoittanut Elina Pohjola - 06/04/2016 - No Comments on Pillua aloittelijoille Animatricksiin!

logo_animatricks-01Reetta Aallon ohjaama Pillua aloittelijoille on valittu Animatricksiin!

Vuonna 2000 perustettu Animatricks on Suomen suurin animaatioon keskittyvä elokuvafestivaali, joka tarjoaa katsauksen uusiin kansainvälisiin animaatiohelmiin, esittelee tuoretta suomalaista animaatiota sekä tarjoaa laajan kattauksen animaatioon liittyvää oheisohjelmaa ja festivaaliklubeja.

Tänä vuonna Animatricks pidetään 22-24.4.2016. Pillua aloittelijoille näytetään Uudet kotimaiset -sarjassa.

Pillua aloittelijoille on osa Dox@net hanketta, ja julkaistiin yhdessä neljän muun KLIKkaussota -lyhytdokumenttielokuvan kanssa. Elokuva myöskin voitti KLIKkaussodan suurimmalla klikkausmäärällä.

Lisätietoa festivaalista täältä.

Lisätietoa KLIKkaussodasta täällä.

 

Marzia, ystäväni -dokumenttielokuvalle palkinto Millenium International Documentary Film Festivaleita

Kirjoittanut Viivi Veivo - 30/03/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni -dokumenttielokuvalle palkinto Millenium International Documentary Film Festivaleita

header_en_16Kirsi Mattilan dokumenttielokuva Marzia, ystäväni voitti Millenium International Film Festivaleilla palkinnon Young Vision –kategoriassa!

Millenium International Documentary Film Festival (MIDFF) järjestettiin tänä vuonna kahdeksannen kerran Brysselissä, Belgiassa. MIDFF keskittyy nimensä mukaisesti kansainväliseen sekä paikalliseen dokumenttielokuvaan.

Marzia, ystäväni voitti juuri myös parhaan dokumenttielokuvan palkinnon Queens World Film Festivaaleilla New Yorkissa.

Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Lue lisää festivaaleista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

 

Talvisydän ilmaisnäytöksessä Kirjasto 10:ssä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 30/03/2016 - No Comments on Talvisydän ilmaisnäytöksessä Kirjasto 10:ssä

Talvisydän (56 of 72)_nettiinJussi Hiltusen ohjaama Talvisydän esitetään Helsingin Kirjasto 10:ssä keskiviikkona 30.3. klo 19 lähtien. Season Film Festival ottaa varaslähdön festivaaleille, ja Talvisydämen ohella esitetään myös viisi muuta elokuvaa.

Lue lisää tapahtumasta täältä.

Marzia, ystäväni valittu Days of European Film -festivaaleille Prahaan

Kirjoittanut Elina Pohjola - 29/03/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni valittu Days of European Film -festivaaleille Prahaan

rocnik-seznam-373Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni on valittu mukaan Days of European Film -festivaaleille Prahaan. Festivaali järjestetään 7.4.-18.4.2016 jo 23. kerran.

Festivaali on nimensä mukaan erikoistunut eurooppalaiseen elokuvaan ja Marzia, ystäväni esitetäänkin To the point ja €Docs-sarjoissa. To the point -sarja käsittelee pakolaisuuden ja maahanmuuton teemoja, mutta painottuu kuitenkin ihmisten juuriin sekä paremman ja turvallisemman elämän tavoittelemiseen.

Lue lisää festivaalista täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Marzia, ystäväni -dokumenttielokuvalle palkinto Queens World Film Festivaleilla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 29/03/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni -dokumenttielokuvalle palkinto Queens World Film Festivaleilla

top16Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni voitti parhaan dokumentin palkinnon New Yorkissa järjestetyssä Queens World Film Festivaleilla! Parhaan dokumentin kategoriassa kilpaili yhteensä seitsemän elokuvaa ja elokuvafestivaaleilla esitettiin yhteensä noin 100 elokuvaa niin dokumenteista pitkään fiktioon.

Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Marzia, ystäväni sai myös USA:n ensi-iltansa Queens World Film Festivaleilla.

Katso kaikki palkitut elokuvat täältä.
Lue lisää elokuvasta täältä.

 

Talvisydän Kiasma-teatterin Tampereen parhaat -elokuvanäytöksessä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 17/03/2016 - No Comments on Talvisydän Kiasma-teatterin Tampereen parhaat -elokuvanäytöksessä

winterheart_poster

Jussi Hiltusen ohjaama Talvisydän näytetään Kiasma-teatterin järjestämässä Tampereen parhaat -elokuvanäytöksessä sunnuntaina 20.3. Kiasma-teatterin perinteeksi muodostunut Tampereen parhaat -elokuvanäytös sisältää lajitelman Tampereen elokuvajuhlilla palkittuja elokuvia. Tänä vuonna mukana on myös Bubbling under – Kiasma-teatterin valinnat -osio, jossa Talvisydän esitetään.

Katso kaikki esitettävät elokuvat täältä.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Ollaan vapaita -elokuvalle myönnetty elokuvan laatutukea

Kirjoittanut Elina Pohjola - 11/03/2016 - No Comments on Ollaan vapaita -elokuvalle myönnetty elokuvan laatutukea

434316Valtion audiovisuaalinen elokuvataidetoimikunta on myöntänyt elokuvan laatutukea Oskari Sipolan ohjaamalle Ollaan vapaita -musiikkielokuvalle.

Elämänvalintojensa taitekohdassa olevista kolmikymppisistä kertova Ollaan vapaita on kotimaisen elokuvan kentässä harvinainen musikaali, jossa vakavat teemat ja kepeä käsittely lyövät kättä. Nuoren polven ohjaaja Oskari Sipola ja käsikirjoittaja Tua Harno ansaitsevat kehut rohkeasta genrevalinnasta ja tähän päivään istuvasta laveasta perhekäsityksestä.”

Laatutukea myönnetään taiteellisesti korkeatasoisen ja laadukkaan elokuvan tai muun kuvaohjelman tuottajalle uuden tuotannon kehittämiseksi.

Ollaan vapaita on raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika. Elokuva sai ensi-iltansa 7.8.2015.

Lue lisää elokuvasta täältä.

Katso kaikki laatutuen saajat täältä.

Marzia, ystäväni Naistenpäivän elokuvaillassa

Kirjoittanut Elina Pohjola - 08/03/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni Naistenpäivän elokuvaillassa

still_9_web2Helsingin YK-nuoret ry järjestää näytöksen kansainvälisen Naistenpäivän kunniaksi Kirsi Mattilan ohjaamasta Marzia, ystäväni -dokumentista tiistaina 8.3. Helsingissä.

 
Paikalla on myös ohjaaja Kirsi Mattila, joka osallistuu elokuvan jälkeen keskustelutilaisuuteen.

 

Marzia, ystäväni voitti Galway Film Fleadh- festivaalilla Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon ja esitettiin myös Amnesty Galwayn Naistenpäivän tilaisuudessa.

Amnesty Galway järjestää Marzia, ystäväni -erikoisnäytöksen naistenpäivän kunniaksi

Kirjoittanut Elina Pohjola - 07/03/2016 - No Comments on Amnesty Galway järjestää Marzia, ystäväni -erikoisnäytöksen naistenpäivän kunniaksi

niWJ1nYDKirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni esitetään Amnesty Internationalin järjestämässä erikoisnäytöksessä Galwayssa tänään kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi.

Marzia, ystäväni voitti Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon Irlannissa  järjestettävässä Galway Film Fleadh -elokuvafestivaaleilla heinäkuussa 2015. Galway Film Festival on arvostettu pitkän linjan festivaali, joka järjestettiin tuolloin 27. kerran. Festivaalinäytös oli samalla Marzia, ystäväni -elokuvan kansainvälinen ensi-ilta.

Lue lisää elokuvasta täältä, ja näytöksestä täältä.

Talvisydän Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpailusarjaan

Kirjoittanut Elina Pohjola - 01/02/2016 - No Comments on Talvisydän Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpailusarjaan

TFF-logo-2Jussi Hiltusen ohjaama Talvisydän on valittu Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpailusarjaan! Tampereen elokuvajuhlat järjestetään 9.-13.3.2016 jo 46 kerran. Kilpailuun valittiin 42 elokuvaa.

Talvisydän on tarina Eikasta, 50-vuotiaasta taksikuljettajasta joka on menettämässä yhteyden tyttäreensä Lauraan. Eikka kohtaa töissä ollessaan Saijan,  joka kertoo tulleensa raiskatuksi. Eikka vie tytön kotiin ja tuttavuus päättyisi yhteen taksikyytiin, mutta traaginen ja surumielinen Saija jää Eikan mieleen. Hän haluaisi auttaa tyttöä enemmän, eikä vähiten sen takia että Saija tuntee Eikan tyttären…

Katso kaikki kotimaisen kilpailun valinnat täältä.

Lue lisää elokuvajuhlista täältä ja Talvisydämestä täältä.

Marzia, ystäväni yksi DocPointin kriitikon valinnoista!

Kirjoittanut Elina Pohjola - 31/01/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni yksi DocPointin kriitikon valinnoista!

5ijfY5X8Marzia, ystäväni on yksi DocPointin kriitikon valinnoista! Lauren Wissot, elokuvakriitikko, Filmmaker Magazinen toimittaja ja Hot Springs -dokumenttielokuvafestivaalin ohjelmistopäällikkö, valitsi kolme suosikkiaan Kotimaisen esityssarjan elokuvista.

”Marzia, ystäväni on hengeltään samankaltainen kuin Victoria Campbellin vähän aikaa sitten ilmestynyt dokumentti muukalaisesta Haitilla, Monsieur le Président. Elokuvan tekijä, hyvää tarkoittava länsimaalainen, yrittää oppia tarinasta jotain sen sijaan, että tyytyisi kertomaan sen ensimmäisen maailman kansalaisen näkökulmasta. Elokuva on harvinaislaatuinen pyrkimyksissään ymmärtää vierasta kulttuuria sen omin silmin, eikä katsojakaan voi tietää, mitä tulee tapahtumaan”.

Lue koko perustelu täältä.

Onnelliset esitetään Ylen Dokumenttiprojektissa 25.1. ja 30.1.

Kirjoittanut Elina Pohjola - 20/01/2016 - No Comments on Onnelliset esitetään Ylen Dokumenttiprojektissa 25.1. ja 30.1.

Onnelliset_stills.10_48_44_20.Still009Onnelliset on dokumenttielokuva onnen pakkomielteisestä tavoittelusta. Nyt elokuva nähdään Ylen dokumenttiprojektissa maanantaina 25.1. klo 21:30 ja uusintana lauantaina 30.1. klo 12.35. Elokuva on myös nähtävissä Yle Areenassa 30 päivää.

Teatteriensi-iltansa elokuva sai kotimaassa 13.11.2015.

 

Ohjaaja Wille Hyvönen koki olevansa maailman onnellisin ihminen ja päätti tehdä onnellisuudestaan elokuvan. Samaan aikaan hän törmäsi onnellisuuden ympärille syntyneeseen valtavaan bisnekseen: ihmiset olivat valmiita maksamaan suuria summia onnen ammattilaisille, elämäntaitovalmentajille tullakseen entistä onnellisemmiksi. Hyvönen valitsi mielestään kaksi kiinnostavinta valmentajaa ja päätti osallistua heidän kursseilleen kuvausryhmineen. Hän tahtoi näyttää heille ja elokuvan katsojille, että oli luonnostaan onnellisempi kuin nämä onnen kauppiaat. Hyvösen kihlattu Siiri, isä Martti ja synkkä runoilijaystävä Janne saivat tulla elokuvaan hänen kanssakulkijoiksi ja keskustelukumppaneiksi.

Elokuva ja valmentajien kurssit eivät olleet päässeet kunnolla vielä alkuunkaan, kun Hyvösen käsitys omasta onnellisuudestaan joutui kyseenalaistetuksi voimalla, josta hänellä ei ollut aiemmin aavistustakaan. Se muutti totaalisesti niin elokuvan kuin päähenkilön elämänkin. Nyt Hyvösen olisi muodostettava uusi suhteensa onnellisuuteen.

Tässä ajassa on erityisen paljon ihmisiä, jotka tekevät mitä tahansa tullakseen mahdollisimman onnellisiksi. Ohjaaja Wille Hyvönen oli yksi heistä, kunnes tutustui onnea työkseen kauppaaviin ammattilaisiin ja teki elokuvan onnellisuudestaan.

Onnelliset oli aktiivisesti esillä mediassa ennen ensi-iltaansa ja muodosti paljon erilaisia mielipiteitä ajankohtaisella aiheellaan.

Lisätietoja Dokumenttiprojektin tulevasta ohjelmistosta:
http://yle.fi/aihe/ohjelma/dokumenttiprojekti

Lisätietoja Onnelliset -elokuvasta:
http://www.pohjolafilmi.fi/onnelliset/

 

Marzia, ystäväni Queens World Film Festivaleille New Yorkiin!

Kirjoittanut Elina Pohjola - 18/01/2016 - No Comments on Marzia, ystäväni Queens World Film Festivaleille New Yorkiin!

top16Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni on valittu Queens World Film Festivaaleille ja saa täten ensi-iltansa USA:ssa! Festivaali järjestetään 15-20.3.2016 kuudennen kerran.

Festivaalilla esitetään 80-100 elokuvaa dokumenttielokuvista pitkiin fiktioihin.

Lue lisää Marzia, ystäväni -elokuvasta täältä.
Lue lisää Queens World Film Festivaleista täältä.

Marzia, ystäväni DocPointiin!

Kirjoittanut Elina Pohjola - 08/01/2016 - 6 Comments on Marzia, ystäväni DocPointiin!

Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni on mukana Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPointissa. DocPoint järjestetään 25.–31.1.2016 jo 15. kerran. Suomessa se on ainoa vain dokumenteille omistettu tapahtuma ja lajissaan Pohjoismaiden suurimpia.5ijfY5X8

Marzia, ystäväni näytösajat ovat:

Kinopalatsi 7, ti 26.1. klo 16.30
Kinopalatsi 6, pe 29.1. klo 15.00

Lue lisää Marzia, ystäväni -elokuvasta DocPointissa täältä.

Lisää infoa elokuvasta löytyy täältä ja infoa festivaaleista täältä.

Dokumenttielokuvalle Marzia, ystäväni Suomen elokuvasäätiön yleisötyötuki

Kirjoittanut Elina Pohjola - 15/12/2015 - 2 Comments on Dokumenttielokuvalle Marzia, ystäväni Suomen elokuvasäätiön yleisötyötuki

juliste_2Suomen elokuvasäätiö on joulukuun päätöskokouksessaan myöntänyt Kirsi Mattilan ohjaamalle dokumenttielokuvalle Marzia, ystäväni 10.000€ suuruisen dokumenttielokuvien yleisötyötuen. Kyseessä on ensimmäistä kertaa jaettava tukimuoto, jonka tarkoitus on edistää dokumenttielokuvien näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Yleisötyötukea jaettiin yhteensä viidelle dokumenttielokuvalle.

Kaikki päätökset luettavissa täältä.

Lisää Marzia, ystäväni elokuvasta täältä.

 

Dokumenttielokuva Marzia, ystäväni voitti parhaan kansainvälisen elokuvan palkinnon Afghan Documentary Film Festivaleilla Tukholmassa

Kirjoittanut Elina Pohjola - 14/12/2015 - No Comments on Dokumenttielokuva Marzia, ystäväni voitti parhaan kansainvälisen elokuvan palkinnon Afghan Documentary Film Festivaleilla Tukholmassa

Kirsi Mattilan dokumenttielokuva Marzia, ystäväni voitti pääpalkinnon Afghan Film Festivaleilla Tukholmassa kategoriassa Best international film about Afghanistan.

Afghan Film Festival (ADFF) on tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä elokuvafestivaali, joka keskittyy Afganistania käsitteleviin elokuviin. Tärkeäksi tunnustuksen tekee se, että festivaalin jury koostuu pääasiassa afganistanilaisista itsestään. “Olen erityisen iloinen tästä tunnustuksesta, koska se kertoo että olen onnistunut välittämään elokuvallani näkemyksen, jonka afganistanilaiset itse hyväksyvät ja kokevat tärkeäksi”, elokuvan ohjaaja Kirsi Mattila kertoo.

Marzia, ystäväni sai kotimaan ensi-iltansa elokuvateattereissa 7.4.2015 ja kansainvälisen ensi-iltansa Galway Film Festivalilla heinäkuussa 2015, jossa se voitti Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon. Syyskuussa Marzia, ystäväni voitti suosituimman dokumenttielokuvan palkinnon arvostetuilla World Film Festival -elokuvafestivaaleilla Montrealissa.

Lisätietoja elokuvasta täältä.

Lisätietoja Afghan Documentary Film Festivalista täältä.

cropped-poster-2015

Talvisydän Minimalen Short Film Festivaaleille

Kirjoittanut Elina Pohjola - 14/12/2015 - No Comments on Talvisydän Minimalen Short Film Festivaaleille

Jussi Hiltusen ohjaama Talvisydän on valittu Minimalen Short Film Festivaaleille Trondheimiin. Festivaali järjestetään Norjassa 27-31.1.2016 ja pidetään ensi vuonna 28. kerran. Talvisydän on valittu Nordic Competition -kilpasarjaan.
Lisää tietoa festivaaleista löydät täältä.

Talvisydän saa kansainvälisen ensi-iltansa Norjassa Tromsø International Film Festivaleilla, josta se jatkaa Minimalenin kautta kohti Clermont-Ferrand International Short Film Festivaaleja.

head2016_en

 

Talvisydän aloittaa festivaalikierroksensa Tromssassa ja Clermont-Ferrandissa

Kirjoittanut Elina Pohjola - 04/12/2015 - No Comments on Talvisydän aloittaa festivaalikierroksensa Tromssassa ja Clermont-Ferrandissa

international-short-film-clermontferrand

Jussi Hiltusen ohjaama Talvisydän aloittaa kansainvälisen festivaalikierroksensa!

Tammikuussa Talvisydän kilpailee Norjassa Tromsø International Film Festivaleilla Films from the North -sarjassa. Tromsø International Film Festival järjestetään 18-24.1.2016 jo 26. kerran. Lisää tietoa festivaalista sekä sen elokuvista löydät täältä.

Norjan jälkeen Talvisydän jatkaa matkaansa Clermont-Ferrand International Short Film Festivalille Ranskaan. Festivaalia on järjestetty jo vuodesta 1979,  näin ollen festivaalit järjestetään 5-13.2.2016 jo 38. kerran. Clermont-Ferrand International Short Film Festival on yksi maailman johtavista lyhytelokuvafestivaaleista sekä toimii Ranskan suurimpana lyhytelokuvafestivaalina. Lisää tietoa festivaalista löydät täältä.

Puluboin ja Ponin leffalle Suomen elokuvasäätiön toinen kehittämistuki

Kirjoittanut Elina Pohjola - 25/11/2015 - No Comments on Puluboin ja Ponin leffalle Suomen elokuvasäätiön toinen kehittämistuki

PuluboinJaPoninLeffaSuomen elokuvasäätiö on myöntänyt marraskuun päätöskokouksessa Puluboin ja Ponin leffalle 30 000 euron kehittämistuen. Tuki on järjestyksessään toinen, ensimmäisen kehittämistuen elokuva sai keväällä 2015.

Puluboin ja Ponin leffa kertoo seitsemänvuotiaasta Mai-tytöstä eli Ponista jota lähestyvä koulun alku pelottaa, sekä suurisuisesta Puluboista, joka ei pelkää mitään. Puluboin ja Ponin leffa perustuu osittain Veera Salmen suosittuun lastenkirjaan Puluboin ja Ponin kirja, jonka rehevä huumori ja anarkistinen kohellus ovat nostaneet teoksen lasten suosikiksi.

Elokuvan ohjaa Mari Rantasila ja käsikirjoittaa Hannamaija Matila sekä Veera Salmi. Elokuvassa tullaan näkemään myös uusia hulvattomia hahmoja sekä juonenkäänteitä.

Kaikki tukipäätökset ovat luettavissa täältä.

Marzia, ystäväni on valittu Afghan Documentary Film Festivaleille

Kirjoittanut Elina Pohjola - 16/11/2015 - No Comments on Marzia, ystäväni on valittu Afghan Documentary Film Festivaleille

Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni on valittu Tukholmassa järjestettäville Afghan Documentary Film Festivaleille. Festivaalit järjestetään Ruotsissa 11-13.12.2015 nyt kolmannen kerran.

Marzia, ystäväni sai kotimaan ensi-iltansa elokuvateattereissa 7.4.2015 ja kansainvälisen ensi-iltansa Galway Film Festivalilla heinäkuussa 2015, jossa se voitti Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon.

Lisää infoa festivaaleista löydät täältä ja elokuvasta täältä.

Kaikki festareilla nähtävät elokuvat esitetään myös Mumbain elokuvafestivaaleilla.

Pillua aloittelijoille Kettu-palkintoehdokkaaksi

Kirjoittanut Elina Pohjola - 12/11/2015 - No Comments on Pillua aloittelijoille Kettu-palkintoehdokkaaksi

Reetta Aallon ohjaama Pillua aloittelijoille on mukana kilpailemassa Kettu-palkinnosta Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla. Näyttökuva 2015-10-30 kello 15.51.11

Voittaja julkistetaan ensi vuoden Jussi-gaalassa.

Lisää infoa kilpailusta, sekä muut ehdokkaat löydät täältä.

 

Pillua aloittelijoille on nähtävissä Andorrassa lauantaina 14.11. klo 14.

Ollaan vapaita Black Nights Film Festivaleille

Kirjoittanut Elina Pohjola - 06/11/2015 - No Comments on Ollaan vapaita Black Nights Film Festivaleille

poffengOskari Sipolan ohjaama musiikkielokuva Ollaan vapaita on mukana Tallinnassa 13-29.11. järjestettävillä Black Nights Film Festivaleilla PÖFF’s Vitamin Boost -ohjelmassa. Black Nights Film Festival (Pimedate Ööde Filmifestival, PÖFF) järjestetään tänä vuonna 19. kerran.

Festivaalinäytös on samalla Ollaan vapaita -elokuvan kansainvälinen ensi-ilta.

Lue lisää Ollaan vapaita -elokuvasta täältä ja Tallinnan festivaalista täältä.

Muita näytöksiä:
Ollaan vapaita näytetään Saarijärven 32. elokuvaviikolla sunnuntaina 15.11 klo 14. Lisää Elokuvaviikosta täältä.

Ollaan vapaita näytetään myös Oulun kansainvälisellä lasten -ja nuortenelokuvien festivaaleilla Nuortenelokuvien kilpailusarjassa. Lisää festareista sekä näytösaloista täältä.

Marzia, ystäväni Kassel Documentary Film and Video Festivaleille

Kirjoittanut Elina Pohjola - 02/11/2015 - No Comments on Marzia, ystäväni Kassel Documentary Film and Video Festivaleille

Kirsi Mattilan ohjaama Marzia, ystäväni esitetään Kasselin elokuvafestivaaleilla 15.11.2015. Kassel Documentary Film and Videodetail_KasselerDokfest_Logo_allg_420_x_270 Festival järjestetään 32. kerran Saksassa. Lisää tietoja festivaaleilta täältä ja elokuvasta täältä.

Marzia, ystäväni  esitetään myös Refugee Film Festivaalin avajaiselokuvana Viennassa, Itävallassa 9.11.2015.

 

 

Pohjola-filmiltä kaksi elokuvaa Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 30/10/2015 - No Comments on Pohjola-filmiltä kaksi elokuvaa Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla

Näyttökuva 2015-10-30 kello 15.51.1132. Helsingin lyhytelokuvafestivaali järjestetään 11.-14.11.2015. Festivaalin ohjelmisto on nyt julkaistu ja Pohjola-filmiltä on mukana ohjelmistossa kaksi lyhytelokuvaa.

 

Jussi Hiltusen ohjaama lyhyt fiktio Talvisydän esitetään fiktioiden kilpasarjassa. Talvisydän on tarina Eikasta, viisikymppisestä taksinkuljettajasta, joka pelkää menettävänsä yhteyden teini-ikäiseen tyttäreensä.  Lisätietoa elokuvasta sekä traileri nähtävissä täällä.

Reetta Aallon Pillua aloittelijoille esitetään puolestaan dokumenttien kilpasarjassa. Pillua aloittelijoille on opetuselokuva naisen seksuaalisuudesta, sekä sukupuolielimistä ja niiden toiminnasta seksuaalisen kanssakäymisen aikana. Pillua aloittelijoille on osa Dox@net hanketta, ja julkaistiin yhdessä neljän muun KLIKkaussota -lyhytdokumenttielokuvan kanssa. Elokuva myöskin voitti KLIKkaussodan.  Lisätietoa KLIKkaussodasta täällä.

Katso täältä myös muut kilpasarjaan valitut lyhytelokuvat.

Onnelliset -näytös ja paneelikeskustelu Helsingin Doc Lounge klubilla 22.10

Kirjoittanut Elina Pohjola - 19/10/2015 - No Comments on Onnelliset -näytös ja paneelikeskustelu Helsingin Doc Lounge klubilla 22.10

Onnelliset_stills.10_48_44_20.Still009Wille Hyvösen ohjaama dokumenttielokuva Onnelliset esitetään Helsingin Doc Loungessa Korjaamolla torstaina 22.10 klo 19. Elokuvan jälkeen järjestetään paneelikeskustelu, jossa vieraina ovat ohjaaja Wille Hyvösen lisäksi sertifioitu coach ja coach-taitojen kouluttaja Liisa Lehtosalo-Iskanius sekä psykoterapeutti Tiina Ahlfors. Panelin juontaa dokumentaristi John Webster.

Lisätietoa Onnelliset -elokuvasta täältä.

Lisätietoa Helsingin Doc Loungesta täältä.

Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva voitti yleisöpalkinnon Montrealin elokuvajuhlilla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 08/09/2015 - No Comments on Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva voitti yleisöpalkinnon Montrealin elokuvajuhlilla

juliste_2Kirsi Mattilan dokumenttielokuva Marzia, ystäväni voitti suosituimman dokumenttielokuvan palkinnon Kanadassa 27.8. – 7.9. järjestetyllä Monteral World Film Festivaalilla. Montreal World Film Festival on yksi maailman arvostetuimpia festivaaleja, joka järjestettiin nyt 39. kerran. Marzia, ystäväni esitettiin festivaalin Documentaries of the World -sarjassa.

Marzia, ystäväni sai kotimaan ensi-iltansa elokuvateattereissa 7.4.2015 ja kansainvälisen ensi-iltansa Galway Film Festivalilla heinäkuussa 2015, jossa se voitti Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon.

Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Lisätietoa elokuvasta täältä

Lisätietoa Montrealin Festivaalista täältä ja kaikki palkitut elokuvat täällä.

Pohjola-filmiltä neljä elokuvaa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 04/09/2015 - No Comments on Pohjola-filmiltä neljä elokuvaa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla

R&A_logo_vaaka_201528. Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 17.–27.9.2015. Festivaalin ohjelmisto on julkistettu tänään, ja Pohjola-filmiltä on mukana ohjelmistossa peräti neljä elokuvaa.

Wille Hyvösen ohjaama pitkä dokumenttielokuva Onnelliset esitetään Kinopalatsissa torstaina 24.9 klo 18.15. Samalla juhlistamme elokuvan ensi-iltaa, eli paikalla myös tekijävieraita. Elokuva kertoo siitä, mitä tapahtuu kun onnen tavoittelusta tulee pakkomielle. Onnelliset esitetään teemalla Indie-helmiä Suomesta. Lisätietoa elokuvasta sekä traileri nähtävissä täällä.

Jussi Hiltusen lyhytelokuva Talvisydän nähdään Andorrassa perjantaina 25.9 klo 16 Uutta Suomesta -näytöksessä. Tässäkin näytöksessä ensi-iltahumua sekä tekijöitä paikalla. Talvisydän on tarina Eikasta, viisikymppisestä taksinkuljettajasta, joka pelkää menettävänsä yhteyden teini-ikäiseen tyttäreensä.  Lisätietoa elokuvasta sekä traileri nähtävissä täällä.

Oskari Sipolan ohjaama musiikkielokuva Ollaan vapaita esitetään osana Kotimaisen elokuvan viikkoa Kinopalatsissa tiistaina 22.9. klo 15.45. Näytöksen jälkeen mukana keskustelussa ohjaaja Sipolan lisäksi käsikirjoittaja Tua Harno sekä tuottaja Elina Pohjola. Ollaan vapaita on raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika. Lisätietoa elokuvasta sekä traileri nähtävissä täällä.

Kirsi Mattilan ohjaus Marzia, ystäväni nähdään niin ikään osana Kotimaisen elokuvan viikkoa Kinopalatsissa lauantaina 19.9. klo 16.00. Näytöksen jälkeen ohjaaja Kirsi Mattila keskustelee elokuvasta yleisön kanssa. Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Lisätietoa elokuvasta sekä traileri nähtävissä täällä.

Koko Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmisto luettavissa täältä.

 

 

Marzia, ystäväni Montreal World Film Festivaaleille

Kirjoittanut Elina Pohjola - 27/08/2015 - No Comments on Marzia, ystäväni Montreal World Film Festivaaleille

juliste_2Kirsi Mattilan dokumenttielokuva Marzia, ystäväni (Marzia, My Friend) on valittu Kanadassa 27.8. – 7.9. järjestettävien Montrealin elokuvajuhlien Documentaries of the World -sarjaan. Montreal World Film Festival on arvostettu festivaali, joka järjestetään nyt 39. kerran.

Marzia, ystäväni sai kotimaan ensi-iltansa elokuvateattereissa 7.4.2015 ja kansainvälisen ensi-iltansa Galway Film Festivalilla heinäkuussa 2015, jossa se voitti Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon.

Lisätietoa Marzia, ystäväni -elokuvasta täältä ja Montreal World Film Festivaalista http://www.ffm-montreal.org.

Dokumenttielokuva Onnelliset elokuvateattereihin 13.11.2015

Kirjoittanut Elina Pohjola - 26/08/2015 - No Comments on Dokumenttielokuva Onnelliset elokuvateattereihin 13.11.2015

Happiness Poster 5a_nettiinTässä ajassa on erityisen paljon ihmisiä, jotka tekevät mitä tahansa tullakseen mahdollisimman onnellisiksi. Ohjaaja Wille Hyvönen oli yksi heistä, kunnes tutustui onnea työkseen kauppaaviin ammattilaisiin ja teki elokuvan onnellisuudestaan.

Wille Hyvönen koki olevansa maailman onnellisin ihminen ja päätti tehdä onnellisuudestaan elokuvan. Samaan aikaan hän törmäsi onnellisuuden ympärille syntyneeseen valtavaan bisnekseen: ihmiset olivat valmiita maksamaan suuria summia onnen ammattilaisille, elämäntaitovalmentajille tullakseen entistä onnellisemmiksi. Hyvönen valitsi mielestään kaksi kiinnostavinta valmentajaa ja päätti osallistua heidän kursseilleen kuvausryhmineen. Hän tahtoi näyttää heille ja elokuvan katsojille, että oli luonnostaan onnellisempi kuin nämä onnen kauppiaat. Hyvösen kihlattu Siiri, isä Martti ja synkkä runoilijaystävä Janne saivat tulla elokuvaan hänen kanssakulkijoiksi ja keskustelukumppaneiksi.

Elokuva ja valmentajien kurssit eivät olleet päässeet kunnolla vielä alkuunkaan, kun Hyvösen käsitys omasta onnellisuudestaan joutui kyseenalaistetuksi voimalla, josta hänellä ei ollut aiemmin aavistustakaan. Se muutti totaalisesti niin elokuvan kuin päähenkilön elämänkin. Nyt Hyvösen olisi muodostettava uusi suhteensa onnellisuuteen.

Onnelliset on elokuva onnen pakkomielteisestä tavoittelusta. Se kysyy voiko onnea ostaa tai myydä – ja onko se tarpeellista?

Elokuva on ohjaaja Wille Hyvösen toinen pitkä dokumenttielokuva. Hyvösen ensimmäinen elokuva, Kummisetäni thaimorsian, nähtiin elokuvateattereissa loppuvuonna 2012 ja keräsi ennätyksellisen, yli puolen miljoonan katsojan tv-yleisön syksyllä 2013.

Onnelliset saa teatteriensi-iltansa Pirkanmaan elokuvakeskuksen levityksessä 13.11.2015.

Katso elokuvan traileri tästä.

Lisätietoa elokuvasta tästä.

Jussi Hiltusen lyhytelokuva Talvisydän ensi-illassa Rovaniemellä ja Helsingissä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 14/08/2015 - No Comments on Jussi Hiltusen lyhytelokuva Talvisydän ensi-illassa Rovaniemellä ja Helsingissä

winterheart_posterRovaniemeläisen elokuvaohjaajan Jussi Hiltusen uusi lyhytelokuva Talvisydän saa maailman ensi-iltansa Rovaniemi-viikkojen yhteydessä. Keskiviikkona 9.9. klo 18 Wiljamissa järjestetään kolmen lyhytelokuvan näytös, joka sisältää jo aiemmin kuvatut Hiljainen viikko (18 min) ja Perintö (28 min) -elokuvat, ja huipentuu Hiltusen vasta valmistuneeseen Talvisydän -elokuvaan (18 min). Vapaalippuja näytökseen jaossa Osviitassa 9.9. klo 12 alkaen. Lisätietoja elokuvanäytöksestä: Anna Niemelä/ House of Lapland anna.niemela@houseoflapland.fi puh. 040-820 7575.

Tämän jälkeen Talvisydän nähdään Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla perjantaina 25.9.2015.

Talvisydän -elokuvassa Eikka (Ville Virtanen) on perheensä pettänyt taksinkuljettaja joka on menettämässä yhteyden tyttäreensä Lauraan (Linda Tuomenvirta). Eikka on ollut uskoton ja Lauralla on syytä, äitinsä tavoin, vihata Eikkaa perheen tuhoamisesta. Eikka kohtaa töissä ollessaan Saijan (Rosa Salomaa), joka kertoo tulleensa raiskatuksi. Eikka vie tytön kotiin ja tuttavuus päättyisi yhteen taksikyytiin, mutta traaginen ja surumielinen Saija jää Eikan mieleen. Hän haluaisi auttaa tyttöä enemmän, eikä vähiten sen takia että Saija tuntee Eikan tyttären. Muissa rooleissa nähdään mm. Kai Vaine ja Jonna Järnefelt.

Lisätietoja Talvisydän -elokuvasta, kuvagalleria ja traileri löytyvät Pohjola-filmin nettisivuilta http://www.pohjolafilmi.fi/talvisydan/
Talvisydän -elokuva Facebookissa: www.facebook.com/talvisydänelokuva
Jussi Hiltusen nettisivut http://www.jussihiltunen.com

Mari Rantasila Puluboin ja Ponin leffan ohjaajaksi

Kirjoittanut Elina Pohjola - 13/08/2015 - No Comments on Mari Rantasila Puluboin ja Ponin leffan ohjaajaksi

Mari.Rantasila.1

Mari Rantasila ohjaa Puluboin ja Ponin leffan.

Mari Rantasila ohjaa Pohjola-filmissä kehittelyssä olevan pitkän lastenelokuvan Puluboin ja Ponin leffa. Rantasila on ansioitunut niin näyttelijänä, laulajana kuin ohjaajanakin. Hänen edellisiin ohjaustöihinsä kuuluvat mm. huippusuositut Risto Räppääjä, Risto Räppääjä ja polkupyörävaras, sekä Risto Räppääjä ja viileä Venla.

Puluboin ja Ponin leffa kertoo seitsemänvuotiaasta Mai-tytöstä eli Ponista jota lähestyvä koulun alku pelottaa, sekä suurisuisesta Puluboista, joka ei pelkää mitään. Puluboin ja Ponin leffa perustuu osittain Veera Salmen suosittuun lastenkirjaan Puluboin ja Ponin kirja, jonka rehevä huumori ja anarkistinen kohellus ovat nostaneet teoksen lasten suosikiksi. Elokuvan käsikirjoittajat ovat Hannamaija Matila sekä Veera Salmi. Elokuvassa tullaan näkemään myös uusia hulvattomia hahmoja sekä juonenkäänteitä.

Ollaan vapaita -elokuvan kolmas musiikkivideo julkaistu

Kirjoittanut Elina Pohjola - 31/07/2015 - No Comments on Ollaan vapaita -elokuvan kolmas musiikkivideo julkaistu

Ollaan vapaita -musiikkielokuvan kolmas musiikkivideo on julkaistu. Video on kuvattu elokuvan kolmanteen singleen Sammutetaan bensalla tulta, jonka esittävät Johannes Brotherus sekä Pihla Maalismaa. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Sanni sekä Olavi Uusivirta.

Videon näet täältä: https://www.youtube.com/watch?v=WYNN6fgZ5rg

Koko tiedote luettavissa täältä: http://www.pohjolafilmi.fi/media/

Marzia, ystäväni voitti Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon Irlannissa

Kirjoittanut Elina Pohjola - 21/07/2015 - No Comments on Marzia, ystäväni voitti Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon Irlannissa

Kirsi Mattilan dokumenttielokuva Marzia, ystäväni voitti Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon Irlannissa 7. – 12. heinäkuuta järjestetyllä Galway Film festivaalilla. Galway Film Festival on arvostettu pitkän linjan festivaali, joka järjestettiin nyt 27. kerran. Festivaalinäytös oli samalla Marzia, ystäväni -elokuvan kansainvälinen ensi-ilta.

Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Lisätietoa Marzia, ystäväni -elokuvasta täältä

Lisätietoa Galwayn Festivaalista täältä ja kaikki palkitut elokuvat täällä.

gff_dates

 

Ollaan vapaita -elokuvan soundtrack tilattavissa ennakkoon Levykauppa Äx:n sivuilta

Kirjoittanut Elina Pohjola - 20/07/2015 - No Comments on Ollaan vapaita -elokuvan soundtrack tilattavissa ennakkoon Levykauppa Äx:n sivuilta

Oskari Sipolan ohjaaman musiikkielokuvan Ollaan vapaita soundtrack julkaistaan 31.7, eli viikkoa ennen elokuvan ensi-iltaa. Nyt levyn voi tilata ennakkoon Levykauppa Äx:n sivuilta, jolloin tuote lähetetään kotiisi julkaisupäiväksi.

Tilaa soundtrack täältä: http://www.levykauppax.fi/artist/soundtrack/ollaan_vapaita/#cd.

434316

Marzia, ystäväni Galway Film Festivaaleille

Kirjoittanut Elina Pohjola - 28/06/2015 - No Comments on Marzia, ystäväni Galway Film Festivaaleille

Kirsi Mattilan dokumenttielokuva Marzia, ystäväni (Marzia, My Friend) on valittu Irlannissa 7. – 12.7. järjestettävän Galway Film Festivaalin kilpasarjaan. Galway Film Festival on arvostettu pitkän linjan festivaali, joka järjestetään nyt 27. kerran. Festivaalinäytös on samalla Marzia, ystäväni -elokuvan kansainvälinen ensi-ilta.

Lisätietoa Marzia, ystäväni -elokuvasta täältä ja Galwayn Festivaalista http://www.filmfleadh.eu/

gff_dates

Dokumenttielokuva Isäni tähtien takaa tuotantoon

Kirjoittanut Elina Pohjola - 10/06/2015 - 1 Comment on Dokumenttielokuva Isäni tähtien takaa tuotantoon

Suomen elokuvasäätiö myönsi kesäkuun päätöskokouksessaan tuotantotuen Einari Paakkasen pitkälle dokumenttielokuvalle. Isäni tähtien takaa on elokuva jämsäläisestä pojasta, joka kasvoi uskoen isänsä totuuteen; siihen, että isä on valo-olentojen lähettiläs kaukaa tähdistä. Elokuvaa on kehitelty Twelve for the Future -workshopissa, lisäksi elokuva pitchattiin viime syksynä Nordisk Forumissa Malmössä sekä tänä keväänä Pitching du Réelissä Nyonissa. Elokuva on kansainvälinen yhteistuotanto.

Lisää elokuvasta täällä.

Kaikki tukipäätökset luettavissa Suomen elokuvasäätiön sivuilta http://ses.fi/tukitoiminta/paatokset/tuotanto/.

My Father from Sirius picture

Ollaan vapaita -elokuvan nimibiisin musiikkivideo julkaistu

Kirjoittanut Elina Pohjola - 10/06/2015 - No Comments on Ollaan vapaita -elokuvan nimibiisin musiikkivideo julkaistu

Ollaan vapaita -musiikkielokuvan nimibiisin musiikkivideo on julkaistu. Kappaleen on säveltänyt Niina Koponen ja Pyry Nikkilä, sekä sanoittanut Niina Koponen. Ollaan vapaita single julkaistaan perjantaina 12.6.2015. Samalla julkaistaan myös single Kaunis myrsky, jonka sanoituksesta vastaa elokuvan käsikirjoittaja Tua Harno ja sävellyksestä Kerkko Koskinen.

Ollaan vapaita -videon näet täältä: https://www.youtube.com/watch?v=F2tl2TX00lY

Koko tiedote luettavissa täältä: http://www.pohjolafilmi.fi/media/

Puluboin ja Ponin kirja elokuvaksi

Kirjoittanut Mike Pohjola - 10/06/2015 - 2 Comments on Puluboin ja Ponin kirja elokuvaksi

9789511265092 (1)

Puluboin ja Ponin kirja.

Pohjola-filmi on ostanut Veera Salmen suositun lastenkirjan Puluboin ja Ponin kirja elokuvaamisoikeudet. Suunnitteilla oleva koko illan näytelmäelokuva sai Suomen Elokuvasäätiön kehittelytukea kesäkuun 2015 päätöskokouksessa.

Kirja ja elokuva kertovat seitsemänvuotiaasta Mai-tytöstä eli Ponista jota lähestyvä koulun alku pelottaa, sekä suurisuisesta hakaniemeläisestä toripulusta Puluboista, joka ei pelkää mitään. Rehevä huumori ja anarkistinen kohellus ovat nostaneet kirjat lasten suosikeiksi.

Puluboin ja Ponin kirja on kirjailijaksi ryhtyneen lastentarhanopettaja Veera Salmen esikoisteos. Kirja ilmestyi vuonna 2012 ja nousi heti menestykseksi. Veera Salmi sai viime vuonna Kaarina Helakisa palkinnon tunnustuksena merkittävästä kirjallisesta saavutuksesta lasten- ja nuortenkirjallisuuden alueella.

Veera Salmi. Kuva Pekka Holmström 2012

Ennen elokuvaakin Puluboi ja Poni ovat esiintyneet monessa eri ilmaisumuodossa. Kirjan kustannusoikeudet on myyty Ruotsiin ja Tanskaan. Ylen radioteatteri on tehnyt Puluboi-kirjoista luentasarjat, kirjoihin perustuvia näytelmiä on esitetty ja esitetään muun muassa Kaarina-teatterissa, Anjalankosken teatterissa ja Päivölä-teatterissa. Talvella 2015 Puluboi nousi Kansallisteatterin lavalle ja oli sekä arvostelu- että yleisömenestys. ”Puluboin menestykseen uskovat myös jälleenmyyjät ja yhteistyökumppanit. Olemme valtavan innoissamme Puluboista”, kertoo Emma Alftan Otavalta.

Elokuvaa käsikirjoittaa Hannamaija Matila yhdessä Veera Salmen kanssa, ja sen tuottaa Pohjola-filmin Elina Pohjola. Puluboin ja Ponin leffan suunnitellaan valmistuvan valkokankaille vuonna 2017.

Pohjola-filmi on pohjoiseen elokuvaan erikoistunut tuotantoyhtiö, joka tekee pitkiä ja lyhyitä elokuvia, dokumentteja ja fiktiota. Yrityksen perustivat Elina ja Mike Pohjola vuonna 2009.

Ollaan vapaita -elokuvan ennakkonäytös Helsinki-päivänä 12.6

Kirjoittanut Elina Pohjola - 04/06/2015 - No Comments on Ollaan vapaita -elokuvan ennakkonäytös Helsinki-päivänä 12.6

Ollaan vapaita -elokuva ensimmäinen ennakkonäytös järjestetään Helsinki-päivän kunniaksi perjantaina 12.6 Kinopalatsissa klo 15. Tekijät vierailevat näytöksessä, lisäksi elokuvan tähdet Johannes Brotherus ja Pihla Maalismaa esiintyvät Espan lavalla klo 17 esittäen elokuvasta tunnettuja kappaleita. Ilmaisliput voi hakea kaupungintalon Virka Infosta (Pohjoisesplanadi 11-13). Lippujen jako käynnistyy huomenna pe 5.6.2015 klo 9.00.

Lisätietoja luettavissa täältä:
http://www.helsinkipaiva.fi/fi/ollaan-vapaita-elokuvan-ennakkonaytos

Ollaan vapaita Sodankylän elokuvajuhlilla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 01/06/2015 - No Comments on Ollaan vapaita Sodankylän elokuvajuhlilla

Elokuun 7.päivä ensi-iltansa saava, Oskari Sipolan ohjaama ja Tua Harnon käsikirjoittama musiikkielokuva Ollaan vapaita esitetään tänä kesänä Sodankylän elokuvajuhlilla. Ohjelmakartta on juuri julkaistu, ja esityspaikkamme on isossa teltassa lauantaina 13.6 klo 20.45.

Koko ohjelmakartta ladattavissa täältä.

Lisätietoja elokuvasta täältä.

www-ylapalkki-2015

 

Elina Pohjola EDN:n Member of the Month

Kirjoittanut Elina Pohjola - 17/04/2015 - No Comments on Elina Pohjola EDN:n Member of the Month

Elina Pohjola on valittu European Documentary Networkin (EDN) huhtikuun 2015 kuukauden jäseneksi. European Documentary Network on maailmanlaajuinen dokumenttielokuvien parissa toimivien ammattilaisten verkosto, johon kuuluu yli 1000 jäsentä yli 60 maasta.

Lue haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

index

 

Ollaan vapaita -elokuvan ensimmäinen musiikkivideo julkaistu

Kirjoittanut Elina Pohjola - 02/04/2015 - No Comments on Ollaan vapaita -elokuvan ensimmäinen musiikkivideo julkaistu

Ollaan vapaita -musiikkielokuvan ensimmäinen musiikkivideo on julkaistu. Video on kuvattu elokuvan ensimmäiseen singlebiisiin, pääosaa näyttelevän Johannes Brotheruksen Mun elämä alkaa -kappaleeseen, jonka ovat kirjoittaneet Paula Vesala ja Lauri Ylönen. Single on Radio Suomen viikon # 15 musiikkiuutuus. Single julkaistaan perjantaina 3.4.2015.

Videon näet täältä: http://youtu.be/fm2Df98QYIM

Koko tiedote luettavissa täältä: http://www.pohjolafilmi.fi/media/

OllaanVapaita_1425px

Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa 7.4.2015

Kirjoittanut Elina Pohjola - 19/03/2015 - No Comments on Marzia, ystäväni -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa 7.4.2015

”Unelma rakkaudesta, vapaudesta ja rauhasta Afganistanissa.”

Kirsi Mattilan dokumenttielokuva Marzia, ystäväni saa ensi-iltansa 7.4.2015 elokuvateattereissa ympäri maan. Elokuvan päähenkilö vierailee Suomessa tällä viikolla.

Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä toimittaja Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Marzian tarinasta tulee symboli afgaaninaisten kamppailulle laajemminkin: on kyse ihmisen oikeudesta päättää itse omasta elämästään. Elokuva seuraa Marzian elämää keväästä 2011 vuoteen 2014, jolloin kansainvälisten joukkojen oli määrä lähteä Afganistanista.

Esiintyminen elokuvassa ja yksin matkustaminen ilman miespuolista sukulaista ovat afganistanilaiselle naiselle harvinainen ja rohkea teko. ”On suuri vaara, että naapurusto leimaa Marzian huonoksi naiseksi, jos he saavat tietää matkasta. Maassa on monia, jotka ovat valmiita tappamaan, jos katsovat, että nainen käyttäytyy liian vapaasti”, sanoo elokuvan ohjaaja Kirsi Mattila.

Kirsi Mattila lähti vuonna 2009 ensimmäisen kerran Naistoimittajat ry:n mukana vapaaehtoistyöhön Afganistaniin kouluttamaan paikallisia naistoimittajia. Hyvin pian hän vakuuttui siitä, että Afganistanin rohkeista, moderneista naisista täytyy tehdä dokumenttielokuva.

Elokuvasta lisää täällä.

Isäni tähtien takaa valittu Pitching du Réeliin

Kirjoittanut Elina Pohjola - 10/03/2015 - No Comments on Isäni tähtien takaa valittu Pitching du Réeliin

Einari Paakkasen dokumenttielokuva Isäni tähtien takaa (My Father from Sirius) on valittu ainoana pohjoismaisena projektina Sveitsissä huhtikuussa järjestettävään Pitching du Réel -tapahtumaan. Pitching du Réel on arvostetun Visions du Réel -elokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävä kansainvälinen rahoitusfoorumi. Valittuja projekteja on yhteensä viisitoista, katso kaikki valitut projektit täältä.

Lisätietoa Isäni tähtien takaa -tuotannosta täältä.

header_background_2015

Sukupuolivalistus voitti KLIKkaussodan

Kirjoittanut Elina Pohjola - 06/03/2015 - No Comments on Sukupuolivalistus voitti KLIKkaussodan

KLIKkaussota on päättynyt! Voittaja on Reetta Aallon dokumenttielokuva Pillua aloittelijoille. KLIKkaussota on osa Ylen, Avekin ja Elokuvasäätiön dox@net-hanketta, jossa tuotettiin lyhytdokumentteja nettilähtöisesti. Pillua aloittelijoille voitti sodan ylivoimaisesti yli 189 000 klikkauksella. Lue koko uutinen.

Ollaan vapaita -elokuvan traileri julkaistu

Kirjoittanut Elina Pohjola - 20/02/2015 - No Comments on Ollaan vapaita -elokuvan traileri julkaistu

Musiikkielokuva Ollaan vapaita saa ensi-iltansa 7.8.2015. Sitä tähdittävät Maria Ylipää, Riku Nieminen, Anu Sinisalo, Johannes Brotherus, Pihla Maalismaa, Peter Kanerva ja Timo Tuominen. Elokuvan on käsikirjoittanut Tua Harno ja ohjannut Oskari Sipola.

Katso täältä elokuvan trailer.  Trailerissa nähdään osa kohtauksesta, jota kuvattaessa pysäytettiin liikenne Helsingin Mannerheimintiellä viime kesänä.

http://youtu.be/7OYw7Dh3gQs

Lisätietoja sekä koko tiedote luettavissa täältä.

Suomen elokuvasäätiön kehittämistuki dokumenttielokuvalle Isäni tähtien takaa

Kirjoittanut Elina Pohjola - 11/02/2015 - No Comments on Suomen elokuvasäätiön kehittämistuki dokumenttielokuvalle Isäni tähtien takaa

Suomen elokuvasäätiö myönsi helmikuun päätöskokouksessaan kehittämistuen Einari Paakkasen pitkälle dokumenttielokuvalle. Isäni tähtien takaa on elokuva jämsäläisestä pojasta, joka kasvoi uskoen isänsä totuuteen; siihen, että isä on valo-olentojen lähettiläs kaukaa tähdistä. Elokuvaa on kehitelty Twelve for the Future -workshopissa, lisäksi elokuva pitchattiin viime syksynä Nordisk Forumissa Malmössä.

Lisää Pohjola-filmin kehittelyssä olevista elokuvista luettavissa täältä.

Kaikki tukipäätökset luettavissa Suomen elokuvasäätiön sivuilta www.ses.fi.

Talvisydämen kuvaukset alkavat Rovaniemellä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 09/02/2015 - No Comments on Talvisydämen kuvaukset alkavat Rovaniemellä

Jussi Hiltusen lyhytfiktio Talvisydän kuvataan Rovaniemellä 9.-14.2. Elokuvaa kuvataan Rovaniemen keskustassa ja lähiympäristössä.

Talvisydän on tarina viisikymppisestä Eikasta, perheensä pettäneestä taksinkuljettajasta, joka on menettämässä yhteyden teini-ikäiseen tyttäreensä Lauraan. Eikka on ollut uskoton ja Lauralla on syytä, äitinsä tavoin, vihata Eikkaa perheen tuhoamisesta. Eikka kohtaa töissä ollessaan Saijan, joka kertoo tulleensa raiskatuksi. Eikka vie tytön kotiin ja tuttavuus päättyisi yhteen taksikyytiin, mutta traaginen ja surumielinen Saija jää Eikan mieleen. Hän haluaisi auttaa tyttöä enemmän, eikä vähiten sen takia että Saija tuntee Eikan tyttären…”

Elokuvan rooleissa nähdään mm. Ville Virtanen, Rosa Salomaa, Linda Tuomenvirta, Jonna Järnefelt sekä Kai Vaine. Elokuvan ensi-ilta on kesällä 2015. Lisätietoja luettavissa täältä.

Linkki Jussi Hiltusen Ylen 4.2.2015 haastatteluun tässä.

KLIKkaussota lähenee

Kirjoittanut Mike Pohjola - 28/01/2015 - No Comments on KLIKkaussota lähenee

Pohjola-filmin tuottama KLIKkaussota käynnistyy 2.2.2015. Siinä viisi ohjaajaa kilpailee lyhytdokumenteillaan siitä, kuka saa tehtyä kovimman nettihitin. Kaikki keinot ovat sallittuja. Lue lisää täältä: http://www.pohjolafilmi.fi/tuotannot/klikkaussota/

Elina Pohjola valittu EAVE Producers Workshoppiin vuodelle 2015

Kirjoittanut Elina Pohjola - 19/12/2014 - No Comments on Elina Pohjola valittu EAVE Producers Workshoppiin vuodelle 2015

Elina Pohjola on valittu vuoden 2015 EAVE -koulutusohjelmaan.  Kyseessä on tuottajille suunnattu vuoden mittainen koulutus, joka koostuu kolmesta viikon mittaisesta workshopista. Suomesta valittiin kaksi tuottajaa, toinen valituista suomalaisista on Oktober Oy:n Joonas Berghäll. Lisätietoja workshopista sekä tiedot valituista osallistujista ovat luettavissa täältä: http://eave.org/programmes/european-producers-workshop-20151/
eave

Jussi Hiltusen lyhytelokuva Talvisydän siirtyy tuotantoon

Kirjoittanut Elina Pohjola - 29/10/2014 - 3 Comments on Jussi Hiltusen lyhytelokuva Talvisydän siirtyy tuotantoon

Pohjola-filmin lyhyelle fiktioelokuvalle Talvisydän on myönnetty tuotantotuki Suomen elokuvasäätiön lokakuun 2014 päätöskokouksessa. Muut yhteistyökumppanit ovat Yleisradio, AVEK, Lapin yliopisto sekä Rovaniemen kaupunki. Talvisydämen on käsikirjoittanut Jussi Hiltunen, joka myös ohjaa elokuvan. Talvisydän on tarina perheensä pettäneestä taksimiehestä, joka ryhtyy auttamaan teinityttöä joka väittää tulleensa raiskatuksi. Elokuvan päärooleissa nähdään Ville Virtanen sekä Rosa Salomaa. Elokuvan kuvauksia valmistellaan parhaillaan, ja elokuva kuvataan Rovaniemellä helmikuussa 2015.

Lisätietoja elokuvasta täällä.

Elina Pohjola valittu Suomesta Jihlava Emerging Producers -workshoppiin

Kirjoittanut Elina Pohjola - 22/10/2014 - No Comments on Elina Pohjola valittu Suomesta Jihlava Emerging Producers -workshoppiin

header-logo-ji-hlava-enElina Pohjola on valittu edustamaan Suomea Jihlava International Documentary Film Festivalin yhteydessä 22.-26.10.2014  järjestettävään viisipäiväiseen Emerging Producers workshoppiin. Kyseessä on tuottajille suunnattu koulutus, johon on valittu 18 tuottajaa ympäri Eurooppaa. Lisätietoja workshopista luettavissa täältä:

http://www.dokument-festival.com/industry/emerging-producers/2015

 

Isäni tähtien takaa Nordisk Forumiin

Kirjoittanut Elina Pohjola - 31/07/2014 - No Comments on Isäni tähtien takaa Nordisk Forumiin

Einari Paakkasen dokumenttielokuva Isäni tähtien takaa (My Father from Sirius) on valittu pitchattavaksi Nordisk Forumissa Suomen villinä korttina. Nordisk Forum on Nordisk Panorama -dokumentti- ja lyhytelokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävä rahoitusfoorumi, joka järjestetään Malmössä syyskuussa 2014. Nordisk Forumissa pitchattaviksi valittiin tänä vuonna Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Liettuasta ja Kroatiasta yhteensä 24 projektia. Suomesta mukana ovat Isäni tähtien takaa -tuotantomme lisäksi kolme muuta projektia. Jokaisen pohjoismaan elokuvasäätiö saa valita yhden Nordisk Forumissa pitchattavan tuotannon, jota kutsutaan villiksi kortiksi.

Katso kaikki valitut projektit täältä.

Lisätietoa Isäni tähtien takaa -tuotannosta täältä.

Musiikkielokuvan Vapaita kuvaukset alkaneet

Kirjoittanut Elina Pohjola - 14/07/2014 - No Comments on Musiikkielokuvan Vapaita kuvaukset alkaneet

Musiikkielokuvaa Vapaita kuvataan pääkaupunkiseudulla heinä-elokuussa.

Vapaita on nykypäivään sijoittuva raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika. Elokuvan näyttelijöitä ovat muun muassa Maria Ylipää, Johannes Brotherus, Riku Nieminen, Pihla Maalismaa, Anu Sinisalo, Peter Kanerva ja Timo Tuominen.

Vapaita on uudenlainen musiikkielokuva, johon kappaleita ovat kirjoittaneet useat nimekkäät eturivin artistit ja biisinkirjoittajat. Komeaan listaan kuuluvat muun muassa Olavi Uusivirta, Sanni, Terhi Kokkonen, Joel Melasniemi, Kerkko Koskinen, Yona, Asa, Super Janne, tuottaja MGI eli Henri Lanz ja Matti Pitkänen. Lista täydentyy vielä ja lopuista nimistä tiedotetaan erikseen.

Elokuvan on käsikirjoittanut Tua Harno ja ohjaa Oskari Sipola. Musiikkituottajana toimii Pete Eklund (Kaiho Republic), tuottajana Elina Pohjola (Pohjola-filmi) ja levittäjänä Nordisk Film. Suunniteltu ensi-ilta elokuvateattereissa on loppukesällä 2015.

Lisätietoja elokuvasta täällä.

Linkki tiedotteeseen tässä.

Pressikuva PIENI DSC_9494_V1_10x15cm

Rooleissa nähdään mm. Riku Nieminen, Maria Ylipää, Pihla Maalismaa ja Johannes Brotherus. Kuva: Annika Miettinen

 

Isäni tähtien takaa valittu Twelve for the Future -workshoppiin

Kirjoittanut Elina Pohjola - 11/07/2014 - No Comments on Isäni tähtien takaa valittu Twelve for the Future -workshoppiin

Pohjola-filmin kehittelyssä oleva, Einari Paakkasen ohjaama dokumenttielokuva Isäni tähtien takaa on valittu EDN:n (European Documentary Network) järjestämään Twelve for the Future -yhteistuotantoworkshoppiin. Workshop on suunnattu pohjoismaisille dokumenttielokuvatuottajille ja -ohjaajille, ja hankkeita valitaan mukaan vuosittain kaksitoista. Twelve for the Futuren ensimmäinen osa järjestetään syyskuussa Ruotsissa, toinen osa Helsingissä tammikuussa Doc Point -elokuvafestivaalin yhteydessä.

Lisätietoja elokuvasta täällä.

Twelve logo

Oppitunnille Suomen elokuvasäätiön kehittämistuki

Kirjoittanut Elina Pohjola - 11/06/2014 - No Comments on Oppitunnille Suomen elokuvasäätiön kehittämistuki

Suomen elokuvasäätiö myönsi kesäkuun päätöskokouksessaan kehittämistuen Pohjola-filmin pitkälle fiktioelokuvalle Oppitunti. Elokuvan käsikirjoittaa Petra Forsten ja ohjaa Marja Pyykkö. Pyykön edellisiin ohjaustöihin lukeutuvat mm. Sisko Tahtoisin Jäädä ja Kekkonen tulee!, sekä suosittu tv-sarja Mustat lesket.

Oppitunti on elokuva nuoresta liikunnanopettajasta Marista, jonka ura ja koko elämä joutuu vaakalaudalle, kun yksi hänen oppilaistaan esittää valheellisen syytöksen hyväksikäytöstä.

Kaikki tukipäätökset luettavissa täältä.

Dox@net rahoittaa Klikkaussodan

Kirjoittanut Mike Pohjola - 06/05/2014 - No Comments on Dox@net rahoittaa Klikkaussodan

Alkuvuonna käynnissä ollut hankehaku Dox@net on saapunut päätökseensä. Suomen elokuvasäätiö, Yleisradio ja AVEK ovat valinneet viisi dokumenttielokuvahanketta, joissa kussakin toteutetaan viisi 3-5-minuuttista lyhytdokumenttia. Ajatuksena oli tuottaa dokumenttilyhäreitä nettiin ja netin ehdoilla.

Yksi valitusta viisikosta on Pohjola-filmin tuottama Klikkaussota, jonka eri osat ohjaavat Salla Sorri, Wille Hyvönen, Iris Olsson, Markus Kåhre ja Reetta Aalto.

KLIKKAUSSOTA

Netti ja nopeasti kehittyvä arkitekniikka on räjäyttänyt videomateriaalin leviämisen netin kautta. Kuka tahansa voi ladata nettiin videon, joka saa enemmän katsojia kuin mikään yksittäinen tv-ohjelma. Mutta mikä tekee videosta hitin? Nyt viisi tekijää julistaa keskenään kilpailun siitä, kenen video saa eniten klikkauksia. Kaikki, paitsi lainvastaiset keinot päämäärän saavuttamiseen ovat sallittuja. Tulemme näkemään niin paljasta pintaa, laulukilpailua kuin kuuluisuuden henkilöitäkin. Kilpailu tulee olemaan kiihkeä, vain klikkausten määrä ratkaisee.

Valintaraati kuvailee projektia näin: ”Vahvan tekijäjoukon hulvaton ja energinen hanke pyrkii vakavissaan keräämään lyhytdokumenteille katsojia verkossa samalla ironisoiden ja asettaen kysymyksiä verkkokäyttäytymisestämme elokuvien aiheiden vaihdellessa pillusta änkytykseen ja sodasta erroreihin sekä meemi -tekijöihin.”

Dox@netiin tuli ehdotuksia yhteensä 73 sisältäen suunnitelmat n. 365 lyhytdokumentin toteuttamisesta. Eniten ehdotuksia tuli vapaaehtoiseen ”hyväntekemiseen” ja naisen seksuaalisuuteen liittyvistä teemoista. Valintaraati poimi ehdotuksista jatkoon kymmenen parasta, joista tapaamisien ja keskustelujen jälkeen valittiin tuotantoon lopulliset viisi elokuvapakettia.

Muut hankkeeseen valitut kokonaisuudet ovat Areenan leijonat ja lampaat (Tühma Audio/Visual Oy, Tiimi: Susanna Kuparinen, Jari Hanksa, Konsta Väänänen ja Anna Rombach), Karsinasta kauppaan (Liisa Juntunen / napafilms oy, Ohjaus: Marika Väisänen), Tyngden av Jante (4KRS Films, ohjaus: Oskar Forstén ja Arthur Franck) ja Elokuvia Mannerheimista (Zodiak Finland Oy / Sari Lempiäinen, ohjaus: Katri Lautamatti ja Jarkko Virtanen).

Dox@net hankkeen elokuvia esitetään YLE Areenassa tammikuusta 2015 alkaen. Lisätietoa täältä.

Pohjola-filmin kahdelle pitkälle elokuvalle tuotantotuki

Kirjoittanut Elina Pohjola - 09/04/2014 - No Comments on Pohjola-filmin kahdelle pitkälle elokuvalle tuotantotuki

Suomen elokuvasäätiö on huhtikuun päätöskokouksessaan myöntänyt tuotantotuen Pohjola-filmin kahdelle pitkälle elokuvalle.

Wille Hyvösen käsikirjoittama ja ohjaama Onnen ammattilaiset on pitkä dokumenttielokuva, joka kertoo onnellisuudesta, onnen asiantuntijoista ja onnellisuusbisneksestä. Kyseessä on Pohjola-filmin ensimmäinen kansainvälinen yhteistuotanto; yhteistuottaja on hollantilainen Niek Koppen (Selfmade Films), lisäksi elokuvan tuotantoa ovat rahoittamassa useat ulkomaiset tv-kanavat ja kansainvälisestä myynnistä vastaa kovatasoinen kansainvälinen myyntiagentti Jan Rofekamp / Films Transit. Elokuva valmistuu syksyllä 2015.

Hetken tässä (työnimi) on Pohjola-filmin ensimmäinen tuotantoon menevä pitkä fiktioelokuva. Elokuvan on käsikirjoittanut Tua Harno ja sen ohjaa Oskari Sipola. Hetken tässä on nykypäivään sijoittuva raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika. Kyseessä on uudenlainen musiikkielokuva, johon eturivin lauluntekijät säveltävät mukaansatempaavia kappaleita. Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla kesällä 2014, ja suunniteltu ensi-ilta on syksyllä 2015.

Kaikki Suomen elokuvasäätiön tukipäätökset: www.ses.fi

Pitkä dokumenttielokuva Naisten Afganistan siirtyy tuotantoon

Kirjoittanut Elina Pohjola - 13/02/2014 - No Comments on Pitkä dokumenttielokuva Naisten Afganistan siirtyy tuotantoon

Pohjola-filmin pitkälle dokumenttielokuvalle Naisten Afganistan on myönnetty tuotantotuki Suomen elokuvasäätiön helmikuun 2014 päätöskokouksessa. Muut rahoittavat tahot ovat Yleisradio, AVEK sekä Ulkoministeriö. Elokuvaa kuvataan sekä Suomessa että Afganistanissa, ja suunniteltu ensi-ilta on vuonna 2015. Naisten Afganistan -elokuvan käsikirjoittaa ja ohjaa Kirsi Mattila. Lisätietoja elokuvasta täällä.

Suomen elokuvasäätiön tukipäätökset:
www.ses.fi

 

 

Sirocco mukana NFTF:n ”Young Directors to Watch” DVD:llä.

Kirjoittanut Elina Pohjola - 21/12/2013 - No Comments on Sirocco mukana NFTF:n ”Young Directors to Watch” DVD:llä.

798716e34be1317bdd053b29711e7a1c_f4668Nordisk Film & TV Fond on jo muutaman vuoden ajan tuottanut neljän pohjoismaisen elokuvalehden – joita Suomessa edustaa Episodi – välityksellä jaeltavan pohjoismaisten ohjaajien lyhytelokuvia kokoavan DVD:n. Tämän vuoden DVD:n teemana on “Young directors to watch”, ja yhtenä uusista seurattavista ohjaajista esitellään Mikko Kuparinen ja lyhytelokuvamme Sirocco. Tästä linkistä pääset lukemaan ohjaaja Mikko Kuparisen Tanskan elokuvalehti EKKOlle antaman haastattelun : http://www.ekkofilm.dk/artikler/sa-lidt-dialog-som-muligt/ Siroccon lisäksi Suomea edustaa DVD:llä Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen Hätäkutsu.

Siroccon tämän vuoden viimeinen festivaalipäivitys koskee Uppsalan kansainvälisiä lyhytelokuvafestivaaleja, joilla Sirocco esitettiin sarjassa Filmland Finland – Uusi sukupolvi. Lisätietoja festivaalista täältä.

Pirssimies valittu European Short Pitchiin

Kirjoittanut Elina Pohjola - 28/11/2013 - No Comments on Pirssimies valittu European Short Pitchiin

Pohjola-filmin kehitteillä oleva lyhytelokuva Pirssimies on valittu niiden 25:n hankkeen joukkoon, jotka ovat mukana Nisi Masan järjestämässä European Short Pitch 2014 -hankkeessa. Pirssimiehen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Jussi Hiltunen, joka tunnetaan parhaiten runsaasti kansainvälistä festivaalimenestystä keränneestä lyhytelokuvasta Hiljainen viikko. Pirssimies on elokuva viisikymppisestä Eikasta, joka pelkää menettävänsä tyttärensä riitaisan avioeron jälkeen.

European Short Pitch koostuu kahdesta workshopista. Näistä ensimmäinen järjestetään tammikuussa. Se on kestoltaan kuusi päivää ja tässä workshopissa keskitytään käsikirjoitusten kehittämiseen. Toinen workshop järjestetään maaliskuussa. Tässä viisipäiväisessä tilaisuudessa lyhytelokuvahankkeet pitchataan 45-henkisen yleisön edessä, joka koostuu tuottajista, levittäjistä, rahoittajista ja ostajista.

Lisätietoja European Short Pitchista sekä kaikki valitut hankkeet ovat luettavissa täältä.

header

Pohjola-filmin uusi toimisto

Kirjoittanut Elina Pohjola - 18/11/2013 - Comments Off on Pohjola-filmin uusi toimisto

Pohjola-filmi on muuttanut Suvilahdesta Länsi-Pasilaan. Uusi toimistomme löytyy osoiteesta Rahakamarinportti 3 A, joka onkin oikein näppärä osoite elokuvatuotantoyhtiölle. Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihin!

Pohjola-filmi Oy
Rahakamarinportti 3 A
00240 Helsinki

2013-11-16 13.21.162013-11-16 13.22.40  2013-11-16 13.23.34

Sirocco ja Kummisetäni thaimorsian jatkavat kansainvälistä festivaalikierrostaan

Kirjoittanut Elina Pohjola - 17/11/2013 - No Comments on Sirocco ja Kummisetäni thaimorsian jatkavat kansainvälistä festivaalikierrostaan

Sekä Mikko Kuparisen ohjaama lyhytelokuva Sirocco että Wille Hyvösen ohjaama dokumenttielokuva Kummisetäni thaimorsian jatkavat matkaansa maailmalla.

Sirocco nähtiin marraskuun alussa Kanadassa Toronto International Short Film Festivaleilla. Elokuvaamme oli paikan päällä edustamassa ohjaaja Mikko Kuparinen. Lisätietoja festivaalista täältä. Seuraavaksi Sirocco matkaa Turkkiin, jossa se nähdään Istanbulin kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla. Festivaali järjestetään 20.-27.11. Lisätietoja festivaalista täältä.

Kummisetäni thaimorsian nähtiin lokakuussa Venäjällä Permissä järjestetyillä International Documentary Film Festival Flahertiana -elokuvajuhlilla. Elokuva jatkaa nyt Venäjän kierrostaan Flahertiana’s Echo -ohjelmassa. Kyse on sarjasta, johon valitaan osa kilpailusarjan näytöksistä. Viime vuonna näytöspaikkakuntia olivat mm. Omsk, Saratov, Krasnoyarsk, Irkutsk, Minsk sekä Novosibirsk. Kummisetäni thaimorsiamen seuraava festivaalinäytös on niin ikään Venäjällä, Moskovassa marras-joulukuun vaihteessa järjestettävillä Russian Open Documentary Film Festival “Artdocfest” -festivaaleilla. Kyseessä on festivaalin kotisivujen mukaan Venäjän suurin dokumenttielokuvien festivaali. Lisätietoja festivaalista täältä

 

banner_2013_2 header

Marja Pyykkö elokuvan Oppitunti ohjaajaksi

Kirjoittanut Elina Pohjola - 05/11/2013 - No Comments on Marja Pyykkö elokuvan Oppitunti ohjaajaksi

Marja Pyykkö on valittu Pohjola-filmissä kehittelyssä olevan pitkän fiktioelokuvan Oppitunti ohjaajaksi. Pyykön edellinen pitkä elokuva Kekkonen tulee! sai teatteriensi-iltansa elokuussa 2013. Pyykön esikoisohjaus oli vahva nuorisokuvaus Sisko Tahtoisin Jäädä vuodelta 2010. Marja Pyykkö on valmistunut elokuvaohjaajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta ja ohjannut lukuisia lyhytelokuvia, mainoksia ja ensi vuonna Nelosella alkavan uuden tv-sarjan Mustat Lesket yhdessä Veikko Aaltosen kanssa.
4Oppitunti on elokuva nuoresta liikunnanopettajasta Marista, jonka ura ja koko elämä joutuu vaakalaudalle, kun yksi hänen oppilaistaan esittää valheellisen syytöksen hyväksikäytöstä. Elokuvan käsikirjoittaa Petra Forsten. Elokuvan kuvauksia suunnitellaan vuodelle 2015. Elokuvan tuottavat Elina Pohjola sekä Piia Nokelainen, joka oli yhtenä tuottajana myös Marja Pyykön elokuvassa Sisko tahtoisin jäädä.

 

 

 

Oman onnensa sepille kolmas kehittämistuki

Kirjoittanut Elina Pohjola - 01/11/2013 - No Comments on Oman onnensa sepille kolmas kehittämistuki

Suomen elokuvasäätiö myönsi lokakuun päätöskokouksessaan kolmannen kehittämistuen Pohjola-filmin pitkälle fiktioelokuvalle Oman onnensa sepät. Elokuvan käsikirjoittaa Mike Pohjola ja ohjaa Ville Jankeri. Jankerin edellinen ohjaustyö Pussikaljaelokuva sai ilmestyessään 2011 erinomaisen vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin.

Oman onnensa sepät on komedia, jossa kolme työläistä kidnappaa pääjohtajan estääkseen suunnitellut irtisanomiset. Tilanne kääntyy monta kertaa päälaelleen, kun pääjohtaja Jalava ja kaappareiden johtaja Voima-Virtanen puhuvat toisiaan pyörryksiin. Jalava yrittää tehdä Voima-Virtasesta kapitalistia, Voima-Virtanen yrittää sytyttää Jalavassa tämän nuoruuden solidaarisuuskipinän uudelleen. Voima-Virtasella on pyssy. Miten käy?

Kehittämistyö on aktiivisesti käynnissä ja elokuvan kuvaukset on suunniteltu kesälle 2014. Lisätietoja elokuvasta löytyy täältä.

Kaikki tukipäätökset luettavissa Suomen elokuvasäätiön sivuilta.

Ulkoministeriöltä hakukierroksen suurin tukisumma Naisten Afganistan -dokumentille

Kirjoittanut Elina Pohjola - 29/10/2013 - 3 Comments on Ulkoministeriöltä hakukierroksen suurin tukisumma Naisten Afganistan -dokumentille

Ulkoministeriö on myöntänyt TV-tuotantotukea yhteensä 11 hankkeelle, koko myönnetyn tukisumman ollessa 120 000€. Yksi tuen saajista on Pohjola-filmin tuotanto Naisten Afganistan, jolle Ulkoministeriö myönsi hakukierroksen suurimman tukisumman, 30 000€. Elokuvan ohjaa Kirsi Mattila. Naisten Afganistan seuraa parikymppisen afgaanitytön, joka unelmoi kaikkien nuorten tavoin rakkaudesta, avioliitosta ja mielenkiintoisesta työstä; yhteiskunnassa, joka asettaa monia rajoituksia hänen valinnanvapaudelleen.

Lisätietoja elokuvasta täältä.

Kaikki tukipäätöksen luettavissa täältä.

Sirocco jatkaa festivaalikierrostaan Norjaan ja Ranskaan

Kirjoittanut Elina Pohjola - 10/10/2013 - No Comments on Sirocco jatkaa festivaalikierrostaan Norjaan ja Ranskaan

Mikko Kuparisen ohjaama lyhytelokuva Sirocco jatkaa festivaalikierrostaan maailmalla. Tällä viikolla Sirocco nähdään Ranskassa 11th International Festival Signes de Nuit -elokuvafestivaalien kansainvälisessä kilpasarjassa. Kyseessä on vuonna 2003 avattu festivaali, joka järjestää näytöksiä eri puolilla Pariisia. Tänä vuonna festivaalin ajankohta on 10.-20.10.2013. Lisätietoja festivaalista täältä.

Ensi viikolla Sirocco nähdään puolestaan Norjassa, West Nordic International Film Festivaleilla Ålesundissa. Lisätietoja festivaalista täältä.

Siroccon pääosaa näyttelee Eeva Putro ja elokuva pohjautuu Tuuve Aron Merkki ja muita novelleja -kokoelman (WSOY, 2006) niminovelliin.

__logo.n.EWeniff-Web-top-banner

 

Suomen elokuvasäätiön kehittämistuki kahdelle Pohjola-filmin tuotannolle

Kirjoittanut Elina Pohjola - 25/09/2013 - No Comments on Suomen elokuvasäätiön kehittämistuki kahdelle Pohjola-filmin tuotannolle

Suomen elokuvasäätiö myönsi syyskuun 2013 päätöskokouksessaan kaksi kehittämistukea Pohjola-filmin tuotannoille.

Hetken tässä on pitkä fiktio ja sai nyt toisen kehittämistuksensa, ensimmäinen tuki myönnettiin viime vuoden joulukuussa. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa viime vuoden Pentti Saarikoski -kilpailun pääpalkinnon voittaja Tua Harno. Elokuvan ohjaaja on Oskari Sipola.

Pirssimies on Jussi Hiltusen käsikirjoittama lyhyt fiktio, jonka kuvauksia suunnitellaan keväälle 2014. Hiltunen tulee itse vastaamaan myös elokuvan ohjauksesta.

Lisää Pohjola-filmin kehittelyssä olevista elokuvista luettavissa täältä.

Kaikki tukipäätökset luettavissa Suomen elokuvasäätiön sivuilta www.ses.fi.

Siroccolle parhaan fiktion palkinto Artova Film Festivalilla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 09/09/2013 - No Comments on Siroccolle parhaan fiktion palkinto Artova Film Festivalilla

Mikko Kuparisen ohjaama lyhytelokuva Sirocco voitti viikonloppuna Arabiassa järjestettävän Artova Film Festivalin parhaan fiktion palkinnon. Festivaali järjestettiin tänä vuonna neljättä kertaa. Artova Film Festivalin voittajat näytetään erikoisnäytöksenä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla.

Juryn perusteli valintaansa näin: ”Tunnelmallinen, eheä ja elokuvallinen kokonaisuus johon on onnistuttu luomaan täysin oma maailmansa”.

Siroccon pääosaa näyttelee Eeva Putro ja elokuva pohjautuu Tuuve Aron Merkki ja muita novelleja -kokoelman (WSOY, 2006) niminovelliin.

Lisätietoja elokuvasta luettavissa täältä.

Lisätietoja Artova Film Festivalista täältä.

Artova 2013

Siroccolle pääpalkinto Odense International Film Festivalilla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 31/08/2013 - No Comments on Siroccolle pääpalkinto Odense International Film Festivalilla

Screen Shot 2013-08-31 at 15.32.37Mikko Kuparisen ohjaama lyhytelokuva Sirocco voitti pääpalkinnon myöhään perjantai-iltana Odensen kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla Tanskassa.

Festivaali on Tanskan suurin lyhytelokuvafestivaali ja sitä pidetään erittäin kovatasoisena ja arvostettuna. Voitollaan Siroccolla on mahdollisuus päästä kilpailemaan myös parhaan näytellyn lyhytelokuvan Oscar® -ehdokkuuksista. Lisäksi elokuva pokkasi 100 000 DKK arvoisen (n. 13 000 €) rahapalkinnon jakiinalaisen taiteilijan Yue Minjunin suunnitteleman patsaan.

Kilpasarjoihin haki yhteensä lähes 3000 lyhytelokuvaa, joista 81 valittiin kilpailemaan halutusta pääpalkinnosta.

Siroccon pääosaa näyttelee Eeva Putro ja elokuva pohjautuu Tuuve Aron Merkki ja muita novelleja -kokoelman (WSOY, 2006) niminovelliin.

Tiedotteen kokonaisuudessaan voi lukea täältä.

sirocco_odense

Kummisetäni thaimorsiamen tv-esitys keräsi huikean yleisön

Kirjoittanut Elina Pohjola - 28/08/2013 - No Comments on Kummisetäni thaimorsiamen tv-esitys keräsi huikean yleisön

TV1:n Dokumenttiprojektissa maanantaina 26. elokuuta esitetty Kummisetäni thaimorsian -dokumenttielokuva keräsi tv-ensi-illallaan 422 000 katsojaa. Samalla elokuvasta Dokumenttiprojektin tämän vuoden toiseksi katsotuin elokuva, katsotuimman ollessa maaliskuussa esitetty Arto Halosen Sinivalkoinen valhe.

Elokuvan tv-esitys uusitaan 31.08.2013 klo 12.30. Se on myös nähtävillä Yle Areenassa kahden viikon ajan ensiesityksestään.

Koko tiedote luettavissa täältä.

Festivaaliuutisia

Kirjoittanut Elina Pohjola - 22/08/2013 - No Comments on Festivaaliuutisia

Kummisetäni thaimorsian esitetään ensi viikolla YLEn Dokumenttiprojektissa, ja samalla se jatkaa festivaalikierrostaan maailmalla. Seuraavaksi on vuorossa International Documentary Film Festival Flahertiana jonka kilpasarjassa elokuva nähdään. Festivaali järjestetään 6.-13.10.2013 Permissä, Venäjällä, ja elokuvaa esittelemään lähdössä ovat sekä ohjaaja Wille Hyvönen että tuottaja Elina Pohjola. Lisätietoa Festivaalista löytyy täältä.

Myös Sirocco jatkaa festivaalikiertoaan. Heinäkuussa elokuva nähtiin Open Place -festivaaleilla, elokuvan mukana Latviaan matkusti pääosanesittäjämme Eeva Putro. Ensi viikolla Sirocco nähdään Odense International Film Festivaaleilla Tanskassa. Tätä festivaalia on järjestetty jo vuodesta 1975 lähtien ja sitä pidetään erittäin kovatasoisena ja arvostettuna. Lisätietoa festivaalista löytyy täältä.

Flow-festivaalien yhteydessä Siroccoa näytettiin Leffatallisssa, ja syyskuun alussa helsinkiläisyleisöllä on jälleen mahdollisuus nähdä kumpikin elokuvistamme Artova Film Festivaaleilla. Festivaali järjestetään Arabiassa 6.-7.9.2013, lisätietoja festivaaleista täältä.

AFF2013_logo_smallertitle_eng

Kummisetäni thaimorsian esitetään YLEn Dokumenttiprojektissa 26.8. ja 31.8.

Kirjoittanut Elina Pohjola - 12/08/2013 - No Comments on Kummisetäni thaimorsian esitetään YLEn Dokumenttiprojektissa 26.8. ja 31.8.

Kummisetäni thaimorsian on dokumentti savolaismiehen ja thainaisen rakkaudesta. Nyt elokuva nähdään Ylen dokumenttiprojektissa 26.08.2013 klo 21.30 ja 31.08.2013 klo 12.30. Teatteriensi-iltansa elokuva sai kotimaassa 16.11.2012 ja viikkoa myöhemmin kansainvälisen ensi-iltansa maailman arvostetuimmalla dokumenttielokuvan festivaalilla Amsterdamin Idfassa.

Wille Hyvösen dokumenttielokuva kertoo ohjaajan kummisedästä Seposta, joka suunnittelee juhannushäitä thaimaalaisen tyttöystävänsä Pinin kanssa. Wille ei usko rakkauden aitouteen. Kummipoika ja ohjaaja Wille Hyvönen pelkää, että suhteessa on kyse molemminpuolisesta hyväksikäytöstä, jossa Seppo saa seksiä ja Pin rahat. Miten länsimaisen miehen ja thaimaalaisen naisen välillä voisi olla todellista rakkautta? Kummisetä haluaa todistaa Willelle suhteen tasa-arvoisuuden ja kutsuu Willen kuukaudeksi Thaimaan Buriramiin seuraamaan pariskunnan elämää. Samalla mukaan lähtee myös dokumenttia tekevä kuvausryhmä. Wille seuraa pariskuntaa lakkaamatta ja kiusaa heitä päivittäin kysymyksillään sekä mitä älyttömimmillä rakkauden testeillään.

KUMMISETÄNI THAIMORSIAN kysyy, kenellä on oikeus määrittää toisten ihmisten rakkautta. Kuka saa päättää kenen rakkaus on aitoa?

Vajaa vuosi elokuvan teatteriesityksen jälkeen elokuvan pääparin Sepon ja Pinin elämässä on uusia käänteitä, sillä he saivat muutama kuukausi sitten yhteisen lapsen.

Lisätietoja Dokumenttiprojektin tulevasta ohjelmistosta:
http://ohjelmat.yle.fi/dokumenttiprojekti/tuleva_ohjelmisto

Lisätietoja Kummisetäni thaimorsian elokuvasta:
http://www.pohjolafilmi.fi/tuotannot/kummiseta/
http://www.kummisetanithaimorsian.fi

Piia Nokelainen tuottajaksi Pohjola-filmiin

Kirjoittanut Elina Pohjola - 12/08/2013 - No Comments on Piia Nokelainen tuottajaksi Pohjola-filmiin

Piia Nokelainen on elokuun alussa aloittanut Pohjola-filmin toisena tuottajana. Nokelainen on taiteen kandidaatiksi Taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen osastolta vuonna 2005 valmistunut tuottaja. Hän on työskennellyt elokuva-alalla vuodesta 2000 monissa eri toimenkuvissa ja tuottanut mm. Alli Haapasalon elokuvan Kukkulan kuningas, Marja Pyykön elokuvan Tässä lepää Aino Koski, Lotta Kupiaisen elokuvan Caasha sekä viimeisempänä Marja Pyykön elokuvan Sisko Tahtoisin Jäädä yhdessä Solar Filmsin Jukka Helteen ja Markus Selinin kanssa. Vuodesta 2012 Nokelainen on toiminut freelancer-tuottajana ja työskennellyt elokuvamarkkinoinnin parissa levitysyhtiö SF Film Finlandissa.

”Olen erittäin iloinen ja tyytyväinen siitä, että Pohjola-filmi saa näin kokeneen vahvistuksen riveihinsä. Piian ammattitaito ja kokemus tulee olemaan hieno lisä Pohjola-filmin tuotannoille. Hauskaa on myös se, että Piia on ollut mukana jo ensimmäisessä elokuva-alan kokemuksessani vuonna 2003, kun työskentelin tuotantoassistenttina elokuvassa Lapsia ja aikuisia. Piia työskenteli elokuvassa 2.apulaisohjaajana ja tiimimme toimi saumattomasti jo silloin. Nyt ympyrä sulkeutuu kun tuotamme elokuvia yhdessä”, kertoo Pohjola-filmin tuottaja ja toimitusjohtaja Elina Pohjola.

Tänä syksynä Pohjola-filmissä keskitytään pitkien fiktioiden Oman onnensa sepät ja Hetken tässä kehittelyyn, sekä lyhytfiktion Pirssimies ja dokumenttielokuvien Onnen ammattilaiset ja Naisten Afganistan valmisteluun.

Onnen ammattilaiset Nordisk Forumiin

Kirjoittanut Elina Pohjola - 02/08/2013 - No Comments on Onnen ammattilaiset Nordisk Forumiin

Wille Hyvösen dokumenttielokuva The Salesmen of Happiness (Onnen ammattilaiset) on valittu pitchattavaksi Nordisk Forumiin. Nordisk Forum on Nordisk Panorama -dokumentti- ja lyhytelokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävä rahoitusfoorumi, joka järjestetään Malmössä syyskuussa 2013. Nordisk Forumissa pitchattaviksi valittiin tänä vuonna Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Virosta ja Hollannista yhteensä 24 projektia. Suomesta mukana ovat Onnen ammattilaiset -tuotantomme lisäksi kaksi muuta projetia; Vaski-filmin My Sister, 2 Spirited sekä Emerald Gate Industriesin Spandex Sapiens.

Katso kaikki valitut projektit täältä.

Lisätietoa Onnen ammattilaiset -tuotannosta täältä.

Nordisk Forum

Sirocco Teemalla lauantaiyönä

Kirjoittanut Mike Pohjola - 10/07/2013 - No Comments on Sirocco Teemalla lauantaiyönä

Mikko Kuparisen ohjaama Sirocco esitetään YLE Teemalla lauantain ja sunnuntain 13.-14.7. välisenä yönä klo 00:15.

Pohjola-filmin tuottama lyhytelokuva kertoo vähäpuheisesta ja omissa oloissaan viihtyvästä Raisasta (Eeva Putro), joka elää itähelsinkiläisessä lähiössä. Eräänä päivänä Raisa löytää kotitalonsa roskakatoksesta hylätyn vauvan. Hän ei kerro löydöstä kenellekään vaan alkaa huolehtia kadonneesta lapsesta itse. Pienestä vauvasta muodostuu yksinäisen Raisan pysyvin kontakti, josta hän ei halua luopua.

Kuva: Juice Huhtala

Lähiöleffat Tampereelle

Kirjoittanut Elina Pohjola - 17/05/2013 - No Comments on Lähiöleffat Tampereelle

Lähiöleffat ovat nyt nähtävillä myös Tampereella! Lähiöleffat-yhteisnäytös esitetään Arthouse Cinema Niagarassa tänään 17.5 klo 17.15 sekä 20.5-22.5. päivittäin. Lipun hinta on vanha tuttu 4€. Tarkemmat näytösajat löytyvät täältä: http://www.elokuvakeskus.fi/

Elokuvanäytöksessä nähdään vuoden kotimaiseksi lyhytelokuvatapaukseksi tituleerattu, mustan huumorin värittämä Korsoteoria (ohjaus ja käsikirjoitus Antti Heikki Pesonen, tuotanto Helsinki-filmi). Korsoteoria kertoo varastolla työskentelevän Ellin (Putous-sarjasta tuttu Armi Toivanen) yrityksistä tavoitella parempaa elämää. Pako K-junan vaikutuspiiristä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Lähiöleffojen toinen elokuva on Mikko Kuparisen ohjaama ja Pohjola-filmin tuottama Sirocco, joka sai ensi-iltansa Kalifornian Palm Springs Int’l ShortFestissa. Tuuve Aron Merkki-novelliin pohjautuva Sirocco kertoo ujosta ja yksinäisestä Raisasta. Ihmiskontakteja välttelevä Raisa (Eeva Putro) löytää tarinan alussa kerrostalonsa roskakatoksesta hylätyn vauvan.

pek_palkki1

Kummisetäni thaimorsian Gdansk DocFilm -festivaalien pääkilpasarjaan

Kirjoittanut Elina Pohjola - 13/05/2013 - No Comments on Kummisetäni thaimorsian Gdansk DocFilm -festivaalien pääkilpasarjaan

Wille Hyvösen ohjaama dokumenttielokuva Kummisetäni thaimorsian on valittu Puolassa 5.-9.6.2013 järjestettävien Gdansk DocFilm -festivaalien kilpasarjaan. Pääpalkinnosta The Gate of Freedom kisaa yhteensä 22 elokuvaa.

Lisätietoja festivaalista löytyy täältä.

images

Kummisetäni thaimorsian valittu Reykjavik Shorts&Docs -elokuvafestivaaleille

Kirjoittanut Elina Pohjola - 08/05/2013 - No Comments on Kummisetäni thaimorsian valittu Reykjavik Shorts&Docs -elokuvafestivaaleille

image_coverWille Hyvösen ohjaama dokumenttielokuva Kummisetäni thaimorsian on valittu Islannissa 9.-16.5.2013 järjestettäville Reykjavik Shorts&Docs -festivaaleille. Suomesta festivaaleille mukana on myös kaksi muuta elokuvaa, Aleksi Raijn ohjaama dokumentti Finnsurf sekä Jenni Rahkosen ohjaama animaatioelokuva Hänen tilanne (When one stops).

Kummisetäni thaimorsian esitetään Reykjavikissa lauantaina 11.5. klo 16. Lisätietoja festivaalista löytyy täältä. Tietoa Kummisetäni thaimorsiamen tulevista festivaaleista tulossa pian.

Helsinki -filmi ostaa osan Pohjola-filmistä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 06/05/2013 - 2 Comments on Helsinki -filmi ostaa osan Pohjola-filmistä

HELSINKI -FILMI OSTAA OSAN POHJOLA-FILMISTÄ

Helsinki –filmi on 30.4.2013 ostanut osan Pohjola-filmin osakekannasta. Pohjola-filmin toimitusjohtaja ja tuottaja Elina Pohjola on jo vuosia tehnyt tiivistä ja hedelmällistä yhteistyötä Helsinki –filmin kanssa.

”Tuottaja Aleksi Bardy on ollut esikuvani elokuvatuottajana”, Pohjola kertoo. ”On hauskaa, että Helsinki –filmi on nyt tällä tavalla taustatukena ja avittamassa Pohjola-filmin kasvamista, vakiintumista ja kokonaan uusia aluevaltauksia.”

”Tämä on mainio asia. Pohjola-filmin ja erityisesti Elina Pohjolan energistä toimintaa on ollut ilo seurata niin fiktion kun dokumenttielokuvankin osalta. Pohjola-filmillä on poikkeuksellisen raikkaita ja erottuvia projekteja ja myös tarvittavaa uskallusta ja tarmoa viedä niitä kunnolla eteenpäin”, Helsinki-filmin toimitusjohtaja Miia Haavisto kommentoi.

Pohjola-filmin osakekannan jakavat nyt Elina Pohjola, Mike Pohjola sekä Helsinki –filmi. Pohjola-filmin seuraavat elokuvat ovat pitkä fiktio Oman onnensa sepät, jonka käsikirjoittaa Mike Pohjola ja ohjaa Ville Jankeri, sekä Kummisetäni thaimorsian –dokumentin ohjanneen Wille Hyvösen elämäntaitovalmennus- ja onnellisuusbisnestä käsittelevä elokuva Onnen ammattilaiset.

Pohjola-filmi on pohjoiseen elokuvaan erikoistunut tuotantoyhtiö, joka tekee pitkiä ja lyhyitä elokuvia, dokumentteja ja fiktiota. Yrityksen perustivat Elina ja Mike Pohjola vuonna 2009.

Tiedote luettavissa kokonaisuudessa myös Media-sivulta.

Festivaaliuutisia

Kirjoittanut Elina Pohjola - 03/05/2013 - No Comments on Festivaaliuutisia

Sekä Wille Hyvösen ohjaaja dokumentti Kummisetäni thaimorsian että Mikko Kuparisen ohjaaja lyhytelokuva Sirocco jatkavat parhaillaan kansainvälistä festivaalikierrostaan.

Sirocco on viimeksi nähty huhtikuun lopulla Mecal International Short Film Festivaaleilla Espanjassa ja kesäkuussa on vuorossa The River Film Festival Italiassa.

Kummisetäni thaimorsian on taas tänä viikonloppuna esillä Norjassa järjestettävillä Nordic/Docs -festivaaleilla, jonne sekä tuottaja Elina Pohjola että ohjaaja Wille Hyvönen matkustavat elokuvan mukana. Myös muutamat seuraavat festivaalivalinnat ovat jo tiedossa, mutta niistä on lupa tiedottaa virallisemmin vasta myöhemmin keväällä.

Lisätietoja yllämainituista festivaaleista näiden linkkien takaa:
Nordic/Docs
River Film Festival
Mecal International Short Film Festival

Onnen ammattilaiset valittu IDFA WorldView Summer Schooliin

Kirjoittanut Elina Pohjola - 03/05/2013 - No Comments on Onnen ammattilaiset valittu IDFA WorldView Summer Schooliin

IDFAKummisetäni thaimorsian -dokumentin ohjanneen Wille Hyvösen seuraavan elokuvan kehittämistyö etenee hyvin. Onnen ammattilaiset -nimellä kulkevan dokumentin ensimmäiset kuvauspäivät sijoittuvat tälle keväällä, ja elokuvaa kehitellään heinäkuussa IDFA WorldView Summer School -workshopissa, jonne valitut elokuvat on juuri julkistettu.

Kyseessä on Amsterdamissa pidetty viikon mittainen workshop, jonne valittiin 16 projektia 14:sta eri maasta. Onnen ammattilaiset on ainut Suomesta valittu hanke. Elokuvaamme kuvataan IDFA WorldView Summer Schoolin sivuilla näin: ”Director Wille Hyvönen (Finland) was selected for the IDFA Student Competition at last year’s festival with his film My Godfather, His Thai Bride and Me, and now returns to Amsterdam with his new project, The Salesmen of Happiness, a film about professionals in the life coaching business.”

Lisätietoja IDFA WorldView Summer Schoolista ja sinne valituista elokuvista luettavissa täältä.

 

 

Baabelin metsä nähtävissä helatorstaina luontokeskus Ukossa

Kirjoittanut Elina Pohjola - 03/05/2013 - 6 Comments on Baabelin metsä nähtävissä helatorstaina luontokeskus Ukossa

Pohjola-filmin ja Aalto-yliopiston yhteistuotanto, Mike ja Elina Pohjolan ohjaama lyhytelokuva Baabelin metsä on nähtävissä Kolin kansallispuiston Luontokeskus Ukossa. Elokuva voitti Languages Through Lenses kilpailusarjan pääpalkinnon Prix Europa -festivaaleilla lokakuussa 2010. Baabelin metsä pyörii Ukon mediastudiossa non-stoppina helatorstaina 9.5. klo 10-15.

Lisätietoja täältä: http://www.luontoon.fi/Ajankohtaista/tapahtumat/Sivut/Baabelinmetsa.aspx

Oman onnensa sepille toinen kehittämistuki

Kirjoittanut Elina Pohjola - 27/03/2013 - No Comments on Oman onnensa sepille toinen kehittämistuki

Suomen elokuvasäätiö myönsi maaliskuun päätöskokouksessaan toisen kehittämistuen Pohjola-filmin pitkälle fiktioelokuvalle Oman onnensa sepät (entinen Viimeistä päivää). Elokuvan käsikirjoittaa Mike Pohjola ja ohjaa Ville Jankeri. Jankerin edellinen ohjaustyö Pussikaljaelokuva sai ilmestyessään 2011 erinomaisen vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin.

Oman onnensa sepät on komedia, jossa kolme työläistä kidnappaa pääjohtajan estääkseen suunnitellut irtisanomiset. Tilanne kääntyy monta kertaa päälaelleen, kun pääjohtaja Jalava ja kaappareiden johtaja Voima-Virtanen puhuvat toisiaan pyörryksiin. Jalava yrittää tehdä Voima-Virtasesta kapitalistia, Voima-Virtanen yrittää sytyttää Jalavassa tämän nuoruuden solidaarisuuskipinän uudelleen. Voima-Virtasella on pyssy. Miten käy?

Kehittämistyö on aktiivisesti käynnissä ja elokuvan kuvaukset on suunniteltu loppusyksyyn 2013. Lisätietoja elokuvasta löytyy täältä.

Kaikki tukipäätökset luettavissa Suomen elokuvasäätiön sivuilta.

Kummisetäni thaimorsian digitaalisiin vuokraamoihin

Kirjoittanut Mike Pohjola - 14/03/2013 - No Comments on Kummisetäni thaimorsian digitaalisiin vuokraamoihin

Kummisetäni thaimorsiamen teatterilevitys on saatu menestyksellä päätökseen. Tästä päivästä alkaen elokuvaa on mahdollista ostaa katsottavaksi digitaalisista videovuokraamoista.

Vuokraa elokuva täältä:
Makuuni 24h
Elisa Viihde
Sonera Viihde
SF Anytime

Tai lue lisää Pohjola-filmin lehdistösivulta.

Wille Hyvösen dokumenttielokuvalle Näin tulet onnelliseksi kehittämistuki

Kirjoittanut Elina Pohjola - 12/02/2013 - No Comments on Wille Hyvösen dokumenttielokuvalle Näin tulet onnelliseksi kehittämistuki

Suomen elokuvasäätiö on helmikuun päätöskokouksessaan myöntänyt Pohjola-filmille kehittämistuen pitkälle dokumenttielokuvalle Näin tulet onnelliseksi. Kyseessä on Kummisetäni thaimorsian -elokuvan ohjanneen Wille Hyvösen seuraava elokuva, joka käsittelee onnellisuutta, elämäntapavalmennusta ja self help -bisnestä. Lisätietoja elokuvasta löytyy täältä.

Kaikki tukipäätökset luettavista Suomen elokuvasäätiön sivuilta.

Lähiöleffat Lappiin

Kirjoittanut Mike Pohjola - 29/01/2013 - No Comments on Lähiöleffat Lappiin

Pohjola-filmi palaa Rovaniemen-valloituksen pariin. Lähiöleffat-yhteisnäytös esitetään elokuvateatteri Maximissa maanantaina 4.2. ja keskiviikkona 6.2. klo 17.30. Näytöksessä nähdään lyhytelokuvat Korsoteoria (ohjaus ja käsikirjoitus Antti Heikki Pesonen, tuotanto Helsinki-filmi) ja Sirocco (ohjaus Mikko Kuparinen, käsikirjoitus Mikko Kuparinen, Mira Muikku, Elina Pohjola, tuotanto Pohjola-filmi). Pohjola-filmillä on hyvät suhteet Rovaniemelle, sillä yhtiön lyhytelokuva Baabelin metsä kuvattiin kaupungin tuntureilla kesällä 2010 yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa.

Lue lisää Media-sivulta.

Hetken tässä -elokuvalle kehittämistuki

Kirjoittanut Elina Pohjola - 12/12/2012 - No Comments on Hetken tässä -elokuvalle kehittämistuki

Suomen elokuvasäätiö on joulukuun päätöskokouksessaan myöntänyt Pohjola-filmille kehittämistuen pitkälle elokuvalle Hetken tässä. Elokuvan ohjaa Oskari Sipola ja käsikirjoituksesta vastaa tuore Pentti Saarikoski -kilpailun pääpalkinnon voittaja Tua Harno.

Kaikki päätökset luettavista Suomen elokuvasäätiön sivuilta osoitteesta www.ses.fi.

Lähiöleffat valloittaa Turun

Kirjoittanut Elina Pohjola - 11/12/2012 - No Comments on Lähiöleffat valloittaa Turun

Pohjola-filmi tuo Helsingissä menestyneet, kansainvälisesti palkitut lyhytelokuvat Korsoteorian (Aalto-yliopisto, ELO 2012) ja Siroccon (Pohjola-filmi 2012) seuraavaksi Turkuun. Lähiöleffat-yhteisnäytökset alkavat pyöriä Turun Kinopalatsissa 14.12. lähtien.

Tiedote luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

 

Kummisedälle varaslähtö Varkaudessa

Kirjoittanut Mike Pohjola - 01/11/2012 - No Comments on Kummisedälle varaslähtö Varkaudessa

Parin viikon päästä maanlaajuisen ensi-iltansa saava dokumentti Kummisetäni thaimorsian ottaa varaslähdön Varkaudessa, jossa kummisetä Seppo Tossavainen asuu.Varkauden ensi-ilta on elokuvateatteri Maximissa torstaina 8.11. ja sitä seuraa viikon mittainen Savon-kiertue.

Elokuvan varsinainen ensi-ilta on perjantaina 16.11. ympäri maata ja kansainvälinen ensi-ilta viikkoa myöhemmin IDFA-festivaaleilla Amsterdamissa.

Lue lisää tiedotteesta

 

Lähiöleffat Kinopalatsiin tällä viikolla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 22/10/2012 - No Comments on Lähiöleffat Kinopalatsiin tällä viikolla

Lyhytelokuvista Korsoteoria (Aalto-yliopisto, ELO 2012) ja Sirocco (Pohjola-filmi 2012) koostuvat Lähiöleffat-yhteisnäytökset alkavat Helsingin Kinopalatsissa perjantaina 26.10. Tuuve Aron Merkki-novelliin pohjautuvan Siroccon takana on ohjaaja Mikko Kuparinen, K-junan konduktöörinä taas toimii Korsoteorian käsikirjoittaja-ohjaaja Antti Heikki Pesonen.

Ensimmäisen näytöksen tulee avaamaan kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki. Näytöksiä on toistaiseksi kahdesti päivässä.

Asiasta laajemmin kertova tiedote löytyy Media-sivulta ja kuvia Lähiöleffat-kuvagalleriasta. Lisäksi Lähiöleffoja kannattaa seurata näytöksen Facebook-sivuilta.

Pohjola-filmin uusi tuotantoassistentti

Kirjoittanut Elina Pohjola - 08/10/2012 - No Comments on Pohjola-filmin uusi tuotantoassistentti

Pohjola-filmin tuotantoassistenttina on 8.10.2012 aloittanut Viivi Veivo. Viivi on kerännyt aikaisempaa työkokemusta mm. tuotantoyhtiöissä Channel Finland Oy sekä Oy Filmiteollisuus Fine Ab. Viivi tulee olemaan tiiviisti mukana sekä Pohjola-filmin tuotannoissa että hoitamaan yrityksen jokapäiväiseen toimintaan liittyviä tehtäviä. Tervetuloa jengiin!

Yhteystiedot: viivi.veivo@pohjolafilmi.fi p. 045-8855299

Kummisetäni thaimorsian IDFAan!

Kirjoittanut Mike Pohjola - 03/10/2012 - No Comments on Kummisetäni thaimorsian IDFAan!

Kummisetäni thaimorsian on valittu maailman suurimmille dokumenttifestivaaleille IDFAan! Kerroimme megauutisen tänään pidetyn lehdistönäytöksen yhteydessä. Lisätietoja löytyy juuri lähetetystä tiedotteesta.

Lähiöleffat tuo Siroccon ja Korsoteorian teattereihin

Kirjoittanut Mike Pohjola - 28/09/2012 - No Comments on Lähiöleffat tuo Siroccon ja Korsoteorian teattereihin

Pohjola-filmi tuo kaksi palkittua lyhytelokuvaa yhteisnäytöksenä valkokankaalle! Lähiöleffat-näytös koostuu Pohjola-filmin tuottamasta Siroccosta ja Taideteolliselta korkeakoululta saadusta Korsoteoriasta. Tuuve Aron Merkki-novelliin pohjautuvassa Siroccon takana on ohjaaja Mikko Kuparinen, K-junan konduktöörinä taas toimii Korsoteorian käsikirjoittaja-ohjaaja Antti Heikki Pesonen.

Asiasta laajemmin kertova tiedote löytyy Media-sivulta ja kuvia Lähiöleffat-kuvagalleriasta.

Lisäksi Lähiöleffoja kannattaa seurata näytöksen Facebook-sivuilta.

Kummisetäni thaimorsiamen lehdistönäytös

Kirjoittanut Mike Pohjola - 27/09/2012 - No Comments on Kummisetäni thaimorsiamen lehdistönäytös

Pohjola-filmi ja Pirkanmaan elokuvakeskus kutsuivat juuri toimittajia Kummisetäni thaimorsiamen lehdistönäytökseen keskiviikkona 3.10. Samalla ovat tavattavissa elokuvan ohjaaja Wille Hyvösen ja tuottaja Elina Pohjolan lisäksi myös pääpari eli kummisetä Seppo ja thaimorsian Pin.

Tervetuloa kaikki median edustajat!

Pohjola-filmi hakee tuotantoassistenttia palkalliseen työharjoitteluun

Kirjoittanut Elina Pohjola - 13/09/2012 - No Comments on Pohjola-filmi hakee tuotantoassistenttia palkalliseen työharjoitteluun

Pohjola-filmi hakee tuotantoassistenttia työharjoitteluun. Työtehtävät pitävät sisällään erilaisia tuotantoyhtiön jokapäiväiseen toimintaan liittyviä tehtäviä, sekä tulevien kuukausien aikana erityisesti elokuvien levitykseen ja markkinointiin liittyviä töitä. Harjoittelu ei ole kokopäiväistä vaan työaika sekä harjoittelun kesto on räätälöitävissä myös harjoittelijan aikataulujen mukaan. Harjoittelusta maksetaan harjoittelijapalkkaa.

Harjoittelu alkaa mahdollisimman pian. Avoimet hakemukset 25.9. mennessä osoitteeseen elina.pohjola@pohjolafilmi.fi. Liitä hakemukseen tieto myös koulutuksesta, työkokemuksesta, kielitaidosta ja mahdollinen kokemus elokuva-, kirjakustannus- tai pelialan parissa.

Sirocco mukana Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 07/09/2012 - No Comments on Sirocco mukana Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla

Sirocco on mukana Helsingissä järjestettävien Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalien ohjelmistossa näytöksessä Girls Just Wanna Have.  Festivaali kokoaa vuosittain Helsinkiin tärkeitä elokuvantekijöitä puhumaan töistään sekä tapaamaan festivaaliyleisöä ja alan ammattilaisia. Vuosien varrella festivaalilla ovat vierailleet muun muassa Danny Boyle, John Woo, Gaspar Noé, Tilda Swinton, Jan Kounen, Aleksandr Sokurov, Baz Luhrmann, Philip Ridley ja Nicolas Winding Refn.

Lisätietoja festivaalista ja kyseisestä näytöksestä löytyy täältä.

 

Sirocco palkittu Italiassa

Kirjoittanut Mike Pohjola - 29/08/2012 - No Comments on Sirocco palkittu Italiassa

Mikko Kuparisen tuore lyhytelokuva Sirocco palkittiin maanantaina Italiassa. Raati kiitti erityisesti näyttelijä Eeva Putron tulkintaa elokuvan päähenkilöstä, ujosta ja yksinäisestä Raisasta. Raisa välttelee ihmiskontakteja, mutta löytää tarinan alussa kerrostalonsa roskakatoksesta hylätyn vauvan.

Italian Rivieralla järjestettävän Overlook-festivaalin kansainvälisen sarjan muut menestyjät olivat tämän ja viime vuoden Oscar-ehdokkaita.  Sirocco sai jaetun kunniamaininnan yhdessä belgialaisen Ivan Goldschmidtin ohjaaman Na wewen kanssa, joka oli Oscar-ehdokkaana viime vuonna. Sarjan voitti norjalaisen Hallvar Witzøn ohjaama Tuba Atlantic, joka kilpailee Oscarista tänä vuonna.

Pohjola-filmi onnittelee Mikkoa, Eevaa, Ivania ja Hallvaria!

Lue koko tiedote täältä.

SIROCCO valittu Overlook Film Festivaaleille Italiaan

Kirjoittanut Elina Pohjola - 16/08/2012 - No Comments on SIROCCO valittu Overlook Film Festivaaleille Italiaan

Mikko Kuparisen ohjaama lyhytelokuva SIROCCO on valittu Italiassa pidettäville Overlook Film Festivaaleille. Kovassa sarjassa kilpailee myös mm. Norjan Oscar-ehdokas Tuba Atlantic. Lisätietoja Siroccosta sekä elokuvan traileri löytyy täältä:

Lisätietoja Overlook International Short Film Festivaalista: http://www.festivaloverlook.it/

Kummisetäni thaimorsian – alkukuva valittu

Kirjoittanut Elina Pohjola - 14/08/2012 - No Comments on Kummisetäni thaimorsian – alkukuva valittu

Kummisetäni thaimorsian -dokumenttielokuvan alkukuvaksi on valittu Antti Heikki Pesosen lyhytelokuva Sano kiitos ja tanssi. Elokuvan on tuottanut Helsinki-filmin Miia Haavisto.

Wille Hyvösen Kummisetäni thaimorsianelokuvan päähenkilö Seppo on savolainen lihakauppias, jolla on thaimaalainen tyttöystävä. Sano kiitos ja tanssi puolestaan kertoo Mikko Koukin esittämästä stressaantuneesta teurastamon esimiehestä. Tärkein valintaperuste oli se, että elokuvat tukevat toisiaan sisällöllisesti. Nyt yhteisiä teemoja löytyy niin suomalaisen miehen herkkyydestä kuin päähenkilöiden ammatistakin

Tiedote on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Kummisetäni thaimorsian Nordisk Panoramaan

Kirjoittanut Mike Pohjola - 13/07/2012 - No Comments on Kummisetäni thaimorsian Nordisk Panoramaan

Dokumenttielokuva Kummisetäni thaimorsian on valittu kilpailemaan Nordisk Panorama -festivaaleille. Elokuva esitetään kilpasarjassa New Nordic Voices, joka keskittyy debyyttiään tekeviin ohjaajiin. Kilpasarjaan on valittu yhteensä yksitoista pohjoismaista elokuvaa, joista vain kaksi muuta on suomalaisia.

Kummisetäni thaimorsian on Wille Hyvösen esikoiselokuva. Se kertoo hänen kummisedästään Seposta ja tämän thaimaalaisesta morsiamesta Pinistä, joiden rakkauteen Wille ei usko. Hän lähtee Thaimaahan seuraamaan heidän elämäänsä, mutta oppii samalla itsekin paljon.

Tänä vuonna festivaalit pidetään Oulussa 21.-26.9.

 

 

 

Siroccon traileri IndieWIRE:ssa

Kirjoittanut Elina Pohjola - 26/06/2012 - No Comments on Siroccon traileri IndieWIRE:ssa

Brad Horvath julkaisi Palm Springsin kansainvälisiä lyhytelokuvafestivaaleja käsittelevän kirjoituksen suositussa IndieWIRE -blogissa. Mukana jutussa on myös Siroccon traileri. Blogikirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa:
http://blogs.indiewire.com/thelostboy/ps-i-love-you-2012-palm-springs-international-shortfest-and-film-market

Sirocco ainoana suomalaisena Palm Springsiin

Kirjoittanut Elina Pohjola - 18/06/2012 - No Comments on Sirocco ainoana suomalaisena Palm Springsiin

Mikko Kuparisen ohjaama lyhytelokuva Sirocco on valittu Palm Springsin kansainvälisten lyhytelokuvafestivaalien kilpailusarjaan. Palm Springsin festivaalit keskittyvät erityisesti ei-amerikkalaiseen elokuvaan ja niitä pidetään väylänä Yhdysvaltain levitykseen. Kyseessä on Yhdysvaltain suurin lyhytelokuvafestivaali ja se pidetään 19.-25.6. Kaliforniassa. Sirocco saa siellä kansainvälisen ensi-iltansa. Festivaalien ohjelmistoon ei ole tänä vuonna valittu Suomesta muita elokuvia.

Lehdistötiedote kokonaisuudessaan luettavissa täältä.
Lisätietoja festivaalista täältä.

Sirocco-lyhytelokuvalle kansainvälinen myyntiagentti

Kirjoittanut Elina Pohjola - 11/06/2012 - No Comments on Sirocco-lyhytelokuvalle kansainvälinen myyntiagentti

Kanadalainen Ouat Media on ottanut Siroccon edustukseensta. Lyhytelokuvien kansainväliseen myyntiin ja levitykseen erikoistunut Ouat Media edustaa myös monia Oscar-voittajia. Lisätietoja Ouat Mediasta täältä.

Kummisetäni thaimorsian -elokuvan kotisivut avattu

Kirjoittanut Elina Pohjola - 11/06/2012 - No Comments on Kummisetäni thaimorsian -elokuvan kotisivut avattu

Kummisetäni thaimorsian -elokuvan kotisivut on avattu osoitteessa www.kummisetanithaimorsian.fi. Sivuilla nähtävissä myös elokuvan uunituore traileri. Kotisivut aukeavat tästä.

Tänään on myös julkistettu ensi-illan tarkka ajankohta: elokuvan teatterilevitys ottaa varaslähdön Varkaudessa 9.11.2012, saapuen muihin kaupunkeihin 16.11.2012.

Löydät elokuvan myös facebookista osoitteesta: https://www.facebook.com/KummisetaniThaimorsian

LEHDISTÖTIEDOTE: Elokuva savolaismiehen ja thainaisen rakkaudesta

Kirjoittanut Elina Pohjola - 25/05/2012 - No Comments on LEHDISTÖTIEDOTE: Elokuva savolaismiehen ja thainaisen rakkaudesta

Elokuva savolaismiehen ja thainaisen rakkaudesta

LEHDISTÖTIEDOTE, JULKAISUVAPAA HETI

Wille Hyvösen dokumenttielokuva KUMMISETÄNI THAIMORSIAN kertoo ohjaajan kummisedästä Seposta, joka suunnittelee juhannushäitä thaimaalaisen tyttöystävänsä Pinin kanssa. Wille ei usko rakkauden aitouteen.

Kummipoika ja ohjaaja Wille Hyvönen pelkää, että suhteessa on kyse molemminpuolisesta hyväksikäytöstä, jossa Seppo saa seksiä ja Pin rahat. Miten länsimaisen miehen ja thaimaalaisen naisen välillä voisi olla todellista rakkautta? Kyse on kaunistellusta prostituutiosta. Kummisetä haluaa todistaa Willelle suhteen tasa-arvoisuuden ja kutsuu Willen kuukaudeksi Thaimaan Buriramiin seuraamaan pariskunnan elämää. Samalla mukaan lähtee myös dokumenttia tekevä kuvausryhmä. Wille seuraa pariskuntaa lakkaamatta ja kiusaa heitä päivittäin kysymyksillään sekä mitä älyttömimmillä rakkauden testeillään.

KUMMISETÄNI THAIMORSIAN kysyy, kenellä on oikeus määrittää toisten ihmisten rakkautta. Kuka saa päättää kenen rakkaus on aitoa?

Elokuva on Aalto-yliopistossa ohjaajaksi opiskelevan Wille Hyvösen (s. 1987) ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva. Aiemmin hän on ohjannut musiikkivideoita Olavi Uusivirralle, Signmarkille, Korpiklaanille ja monille muille kotimaisille artisteille.

Ohjaajan kummisedällä Seppo Tossavaisella on Varkaudessa kaksi menestyvää lihakauppaa, jossa myös hänen poikansa ja ex-vaimonsa ovat töissä. Pin on kahden lapsen yksinhuoltaja. Elokuva tarjoaa ainutlaatuisen kurkistusikkunan pariskunnan yksityiselämään.

Elokuvan on tuottanut Elina Pohjola tuotantoyhtiönsä Pohjola-filmin kautta. Pohjola-filmin edellinen lyhytelokuva, yhteistuotanto Baabelin metsä, voitti syksyllä 2010 Berliinissä Prix Europa –palkinnon Languages Through Lenses -kategoriassa. Seuraava lyhytelokuva, Mikko Kuparisen Sirocco saa kansainvälisen ensi-iltansa kesäkuussa Kalifornian Palm Springs International ShortFest -elokuvajuhlilla.

KUMMISETÄNI THAIMORSIAN saa teatteriensi-iltansa Pirkanmaan elokuvakeskuksen levityksessä syksyllä 2012

LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUPYYNNÖT

Julia Elomäki, tiedottaja, Pirkanmaan elokuvakeskus
juliaelomaki(at)gmail.com
050 3465717

Elina Pohjola, tuottaja, Pohjola-filmi
elina.pohjola(at)pohjolafilmi.fi
044 5031881

Levitys: Juha Elomäki
juha.elomaki(at)elokuvakeskus.fi
050 3591357

LINKIT
Kummisetä: http://www.kummisetanithaimorsian.fi/
Pohjola-filmi: http://www.pohjolafilmi.fi/
Levittäjä: http://www.elokuvakeskus.fi/

TEKIJÄTIEDOT
Ohjaus ja käsikirjoitus Wille Hyvönen
Kuvaus Jarmo Kiuru
Äänisuunnittelu Pekka Aikio
Leikkaus Matti Näränen
Dramaturgi John Webster
Graafinen suunnittelu Atte Karttunen
Tuotanto Elina Pohjola

Priceless sai DigiDemo-tukea konseptisuunnitteluun

Kirjoittanut Elina Pohjola - 05/05/2012 - No Comments on Priceless sai DigiDemo-tukea konseptisuunnitteluun

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt työryhmällemme DigiDemo-tukea. Tukea konseptisuunnitteluun sai yhteisöllinen dokumenttiprojektimme Priceless. Työryhmään kuuluu Elina ja Mike Pohjolan lisäksi hankkeen isä John Webster. Lisää infoa hankkeestamme luvassa pian.

Lisää tietoa DigiDemosta ja tuetuista hankkeista täältä.

Siroccon traileri julki

Kirjoittanut Mike Pohjola - 02/05/2012 - No Comments on Siroccon traileri julki

Mikko Kuparisen ohjaaman lyhytelokuvan Sirocco traileri on nyt julkistettu!


Siroccon traileri.

Sirocco kertoo ujosta ja yksinäisestä Raisasta, jota esittää Eeva Putro. Raisa välttelee ihmiskontakteja, mutta löytää tarinan alussa kerrostalonsa roskakatoksesta hylätyn vauvan. Elokuva pohjautuu Tuuve Aron novelliin Merkki samannimisestä palkitusta kokoelmasta ja sen on tuottanut Pohjola-filmin Elina Pohjola.

Palkittu Baabelin metsä elokuvateattereihin

Kirjoittanut Mike Pohjola - 19/04/2012 - No Comments on Palkittu Baabelin metsä elokuvateattereihin

LEHDISTÖTIEDOTE

Lyhytelokuvia ei juuri elokuvateattereissa nähdä, mutta nyt siihen on mahdollisuus. Kaksiminuuttinen seikkailutarina Baabelin metsä esitetään kaikissa Finnkinon teattereissa Koti eläintarhassa -elokuvan alkukuvana.

Baabelin metsä on seikkailuelokuva, jossa kolme lasta yrittävät pelastaa poronvasan pinteestä. Rauna-Aletta on saamelaistyttö, joka tarvitsee apua puun nostamisessa. Hän saa avukseen Erdemin ja Ibain, kaksi poikaa, joista toinen puhuu vain kurdia ja toinen baskia. He eivät jaa yhteistä kieltä, mutta ihmeenomaisesti ymmärtävät toisiaan.

Lyhytelokuvan käsikirjoitti Mike Pohjola ja tuotti Elina Pohjola. Ohjaus on Pohjoloiden yhteinen. Teos kuvattiin Rovaniemellä kesällä 2010 ja sen tuotti Taideteollinen korkeakoulu yhteistyössä Pohjola-filmi Oy:n kanssa. Saman vuoden lokakuussa elokuva voitti Languages Through Lenses -kilpailusarjan pääpalkinnon Prix Europa -festivaaleilla Berliinissä. Sen jälkeen Baabelin metsä on kiertänyt festivaaleilla ympäri maailmaa.

“Minulle on tärkeää, että elokuvat löytävät yleisönsä ja siksi haluankin löytää niille mahdollisimman monia eri levityskanavia”, tuottaja-ohjaaja Elina Pohjola kertoo. “Kun ehdotin Baabelin metsän teatterilevitystä FS Filmille ja Finnkinolle, he olivat heti yhteistyössä mukana.”

Baabelin metsää ja Koti eläintarhassa -elokuvaa levitetään maanlaajuisesti kaikissa Finnkinon teattereissa. Ne saavat ensi-iltansa perjantaina 27.4.2012.

Koti eläintarhassa (We Bought a Zoo) on riemastuttava tositarina kaikenikäisille eläinrakkaille. Elokuvan on ohjannut Cameron Crowe. Se kertoo yksinhuoltajaisästä (Matt Damon), joka ryhtyy perheineen kunnostamaan ränsistynyttä eläintarhaa. Muissa pääosissa nähdään mm. Scarlett Johansson ja Thomas Haden Church. Elokuvan musiikin on tehnyt Sigur Rós –yhtyeen päävokalisti Jón Þór ”Jónsi” Birgisson.

Pohjola-filmi on pohjoiseen elokuvaan erikoistunut tuotantoyhtiö. Seuraavaksi ensi-iltaan tulevat Wille Hyvösen dokumenttielokuva työnimeltä Kummisetä ja Mikko Kuparisen ohjaama, Tuuve Aron Merkki-novelliin pohjautuva Sirocco. Pohjola-filmin perustivat vuonna 2009 tuottaja Elina Pohjola ja käsikirjoittaja, kirjailija Mike Pohjola.

Saamelaisen elokuvan tuki

Kirjoittanut Elina Pohjola - 20/03/2012 - No Comments on Saamelaisen elokuvan tuki

Suomen elokuvasäätiö on eilen 19.3.2012 julkaissut tiedotteen, jonka mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksen mukaisesti saamelaisen elokuvan käsikirjoittamiseen ja kehittämiseen tulee käyttää Suomen elokuvasäätiön tukivaroista enintään 100 000€ vuonna 2012. Hankkeesta taiteellisesti vastaavien käsikirjoittajien ja ohjaajan tulee täyttää saamelaisuuden kriteerit. Hakuaika päättyy keväällä 2.5.2012 ja syksyllä 15.10.2012.

Lisätietoja täältä.

Pohjola-filmi etsii uusia käsikirjoituksia kehittelyyn

Kirjoittanut Elina Pohjola - 08/03/2012 - 1 Comment on Pohjola-filmi etsii uusia käsikirjoituksia kehittelyyn

Pohjola-filmin tuotannossa olevien elokuvien ensi-illat lähestyvät. Nyt onkin aika suunnitella tulevaa ja aloittaa uusien elokuvien kehittely.

Pohjola-filmi on pohjoiseen elokuvaan erikoistunut tuotantoyhtiö. Teemme pitkiä ja lyhyitä elokuvia, dokumentteja ja fiktiota. Tärkeintä ei ole muoto vaan sisältö: haluamme sanoa jotain tärkeää tästä maailmasta ja sen ihmisistä. Pohjola-filmin perustivat vuonna 2009 tuottaja Elina Pohjola ja käsikirjoittaja Mike Pohjola.

Lähetä meille käsikirjoitus tai treatment osoitteisiin elina.pohjola(at)pohjolafilmi.fi sekä mike.pohjola(at)pohjolafilmi.fi. Elokuvat voivat sijoittua kesäiseen Lappiin tai talviseen saaristoon, käsitellä poroerottelua tai elämää yliopistokaupungissa, olla fantastisia peikkotarinoita tai arkista keittiörealismia. Tärkeintä on, että niissä on jotain omaleimaisen suomalaista, pohjoismaista, pohjoista.

Uudet kehiteltävät hankkeet valitaan maaliskuun aikana. Tehdään leffa!

Elokuvallisen ystävällisin terveisin,
Elina

Pohjola-filmi Berlinalessa

Kirjoittanut Elina Pohjola - 26/01/2012 - No Comments on Pohjola-filmi Berlinalessa

9.-19.2.2012 vietettävien Berliinin elokuvajuhlien yhteydessä järjestetään vuosittain Berlinale Talent Campus, johon valitaan 350 elokuvantekijää tuhansien hakijoiden joukosta  ympäri maailmaa. Tänä vuonna yksi valituista on Elina Pohjola. Talent Campus on kuusipäiväinen tapahtuma, joka pitää sisällään erilaisia työpajoja, paneelikeskusteluja sekä seminaareja.

btc_logo

Lisätietoja Talent Campuksesta täällä: http://www.berlinale-talentcampus.de/story/62/1862.html

Pohjola-filmin uusi tuotantopäällikkö

Kirjoittanut Elina Pohjola - 17/01/2012 - No Comments on Pohjola-filmin uusi tuotantopäällikkö

Pohjola-filmin tuotantopäällikkönä on tänään aloittanut Johanna Tarvainen. Tervetuloa mukaan jengiin! Johannaan voi olla yhteydessä sekä käynnissä oleviin tuotantoihin että yrityksen toimintaan liittyvissä asioissa.

Yhteystiedot:
johanna.tarvainen(at)pohjolafilmi.fi
p. 044 5568297

Pohjola-filmin uusi osoite

Kirjoittanut Elina Pohjola - 12/01/2012 - No Comments on Pohjola-filmin uusi osoite

Pohjola-filmi on muuttanut Suvilahdesta Vanhalle Talvitielle. Toimistomme on samoissa tiloissa Helsinki-filmin kanssa. Uusi postiosoitteemme on:

Pohjola-filmi
Vanha Talvitie 11 A, 4.kerros
00580 Helsinki

Etsimme tuotantopäällikköä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 27/12/2011 - No Comments on Etsimme tuotantopäällikköä

Etsin oikeaa kättäni eli Pohjola-filmille tuotantopäällikköä! Työt alkavat mielellään jo tammikuussa, työaika noin 15-20 tuntia viikossa. Mikäli kiinnostuit, laita viestiä elina.pohjola@pohjolafilmi.fi

Kummisedälle tuotantotuki, Viimeistä päivää kehittelyyn

Kirjoittanut Elina Pohjola - 14/12/2011 - No Comments on Kummisedälle tuotantotuki, Viimeistä päivää kehittelyyn

Wille Hyvösen ohjaamalle dokumenttielokuvalle Kummisetä on myönnetty tuotantotuki Suomen elokuvasäätiön joulukuun 2011 päätöskokouksessa. Elokuvaa leikataan parhaillaan ja se valmistuu syksyllä 2012. Lisätietoja elokuvasta täältä.

Lisäksi Pohjola-filmin ensimmäinen pitkä fiktioelokuva Viimeistä päivää sain kehittämistuen. Elokuva on Pohjola-filmin ja Helsinki-filmin yhteistuotanto, jonka käsikirjoittaa Mike Pohjola.

Suomen elokuvasäätiön tukipäätökset: www.ses.fi

Lyhytelokuva Merkki kuvattu

Kirjoittanut Elina Pohjola - 02/11/2011 - 1 Comment on Lyhytelokuva Merkki kuvattu

Merkki nettisivuille pieni

Kuva: Tuomas Aro

Lyhytelokuva Merkin kuvaukset on saatu päätökseen ja elokuva siirtyy jälkituotantovaiheeseen. Merkkiä kuvattiin loka-marraskuussa Helsingissä. Elokuvan ohjaaja on Mikko Kuparinen, ja pääosassa nähdään Eeva Putro. Elokuva valmistuu alkuvuonna 2012.

Lisätietoja elokuvasta täältä.

Ihmisen poika ilmestynyt

Kirjoittanut Mike Pohjola - 24/09/2011 - 3 Comments on Ihmisen poika ilmestynyt

Mike Pohjolan omaelämäkerrallinen romaani Ihmisen poika on ilmestynyt. Kirja kertoo nuoresta miehestä, joka ajattelee, että hän saattaa olla Jeesuksen toinen tuleminen.

Kuusisataasivuinen romaani seuraa nuoren Juliuksen elämää lapsena Ulvilassa, sitten Naantalissa ja lopulta opiskelijana Turussa. Takakansitekstissä sanotaan, että ”Ihmisen poika on kertomus uskosta ja epäilystä, Commodore 64 -koneista, roolipelaamisesta, Jerusalemin syndroomasta ja Turun taudista. Se on 70-luvulla syntyneiden sukupolviromaani ja ajaton myytti, omaelämäkerrallinen tarina ja tietoinen antirealistinen konstruktio. Ennen kaikkea se on järisyttävä lukuelämys.”

Aikaisemmin uutisoimme jo kirjan optio-oikeuksien myynnistä Hollywoodissa toimivalle näyttelijä-tuottaja Ron Gilbertille.

Kirjaa varten on tehty myös englanninkielinen traileri:

watch?v=y5tfqRpq9P4

Lyhytelokuva Merkki tuotantoon

Kirjoittanut Elina Pohjola - 21/09/2011 - No Comments on Lyhytelokuva Merkki tuotantoon

Pohjola-filmin lyhytelokuvalle Merkki on myönnetty tuotantotuki Suomen elokuvasäätiön syyskuun 2011 päätöskokouksessa. Elokuva tullaan kuvaamaan pääkaupunkiseudulla loka-marraskuussa. Merkin ohjaa Mikko Kuparinen, lisätietoja elokuvasta täällä:
http://www.pohjolafilmi.fi/tuotannot/tuotannossa/

Suomen elokuvasäätiön tukipäätökset:
www.ses.fi

Puita ja semmosia voitti Parhaan fiktion palkinnon

Kirjoittanut Elina Pohjola - 13/09/2011 - No Comments on Puita ja semmosia voitti Parhaan fiktion palkinnon

Helsingissä 9.-10.9.2011 toista kertaa järjestetty Artova Film Festival palkitsi viime lauantaina Markus Lehmusruusun ohjaaman ja Elina Pohjolan tuottaman lyhytelokuvan Puita ja semmosia Parhaan fiktion palkinnolla. Juryn muodostivat Pekko Pesonen, Paavo Westerberg, Miikko
Oikkonen, Magnus Sifenius ja Peter Westholm.

aff

Juryn perustelut:
”Pelkistettyä ja kirkasta kerrontaa; urbaania ahdistusta sekä näyttelijä Ylermi Rajamaan roolihahmon ryhti; lyyrisyyttä ja semmosta.”

Puita ja semmosia on Taideteollisen korkeakoulun harjoituselokuva. Se esitetään seuraavan kerran Rakkautta ja Anarkiaa –festivaaleilla 21.9 klo 21 yhdessä muiden Artova Film Festivalilla palkittujen elokuvien kanssa. Tämän jälkeen Puita ja semmosia on nähtävissä 23.9 alkavan Nordisk Panorama -festivaalin kilpasarjassa Århusissa.

Kummisetä ja Twelve for the Future

Kirjoittanut Elina Pohjola - 01/07/2011 - No Comments on Kummisetä ja Twelve for the Future

Pohjola-filmin tuotannossa oleva, Wille Hyvösen ohjaama dokumenttielokuva Kummisetä on valittu EDN:n (European Documentary Network) järjestämään Twelve for the Future -yhteistuotantoworkshoppiin. Workshop on suunnattu pohjoismaisille dokumenttielokuvatuottajille ja -ohjaajille, ja hankkeita valitaan mukaan vuosittain kaksitoista. Twelve for the Futuren ensimmäinen osa järjestetään syyskuussa Tanskassa, toinen osa Helsingissä tammikuussa Doc Point -elokuvafestivaalin yhteydessä.

Twelve logo

Pohjola-filmin joukko kasvaa

Kirjoittanut Elina Pohjola - 15/04/2011 - No Comments on Pohjola-filmin joukko kasvaa

Pohjola-filmin tuotantoassistenttina on huhtikuussa 2011 aloittanut Henrik Asplund. Henrik työskententeli jo viime keväänä Elina Pohjolan tuottamassa, Taideteollisen korkeakoulun lyhytelokuvassa Puita ja Semmosia, joka sai ensi-iltansa Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailussa. Henrik tulee olemaan tiiviisti mukana sekä Pohjola-filmin tuotannoissa että hoitamaan yrityksen jokapäiväiseen toimintaan liittyviä tehtäviä. Tervetuloa!

Yhteystiedot:
henrik.asplund@pohjolafilmi.fi
p. 040 4629562

Pohjolan päivä Andorrassa 23.3.2011

Kirjoittanut Elina Pohjola - 23/03/2011 - No Comments on Pohjolan päivä Andorrassa 23.3.2011

Pohjoismainen elokuvatoimisto Walhalla tarjoaa laatuelokuvaa keskiviikkona 23.3.2011 elokuvateatteri Andorrassa Pohjolan päivän kunniaksi. Ohjelmistoon kuuluvat ruotsalaisen konkariohjaaja Jan Troellin elokuva Ikuistetut hetket (2008) sekä islantilaisen Dagur Kárin ohjaus Hyvä sydän (2009).

Esitykset alkavat klo 17 ja 19.45, elokuvat alustaa Elina Pohjola. Näytöksiin on vapaa pääsy. Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Tampereella kaksi elokuvaa Pohjoloilta

Kirjoittanut Elina Pohjola - 09/03/2011 - No Comments on Tampereella kaksi elokuvaa Pohjoloilta

Tampereen 41. elokuvajuhlat käynnistyvät tänään. Mukana on kaksi elokuvaa, joiden tekijöihin Pohjolat kuuluvat.

Prix Europa -voittaja Baabelin metsä esitetään lauantaina 12.3 klo 12 Tullikamarilla ELO:n uudet oppilastyöt –näytöksessä. Elokuva on Taideteollisen korkeakoulun ja Pohjola-filmin yhteistuotanto.

Elina Pohjolan tuottama ja Markus Lehmusruusun ohjaama lyhytelokuva Puita ja semmosia on mukana kotimaisessa kilpailussa. Kotimainen kilpailu 8 -näytöksiä on kaksi, eli elokuva on nähtävissä sekä torstaina 10.3 klo 18 että perjantaina 11.3 klo 20 Plevnassa. Elokuvan tuotantoyhtiö on Taideteollinen korkeakoulu.

Conspiracy For Good ehdolla palkintoihin

Kirjoittanut Mike Pohjola - 23/02/2011 - No Comments on Conspiracy For Good ehdolla palkintoihin

Kesällä Lontoon kaduilla ja sitä ennen ympäri maailmaa netissä ja kännyköillä pelattu Conspiracy For Good on ehdolla pariin interaktiivisen median huippupalkintoon. Taustalla oli Mike Pohjolan ja Christopher Sandbergin Ruotsiin perustama mediayritys The Company P, Nokia ja Hollywood-tuottaja Tim Kring.

Mediafestivaali South By Southwest (SXSW) jakaa joka vuosi palkintoja interaktiivisille teoksille ja Conspiracy For Good on ehdolla mobiilisarjan palkintoon. SXSW pidetään Texasissa 11.-20.3. ja palkinnot jaetaan gaalassa 15.3.

Viimeksi The Company P voitti Sanningen om Marikalla Kansainvälisen Interaktiivisen Emmy-palkinnon parhaasta interaktiivisesta tv-palvelusta Cannesissa pidetyssä MIPTV-tapahtumassa ja nyt olemme ehdolla samassa sarjassa jälleen. Nimi tosin on vaihtunut Kansainväliseksi Digitaaliseksi Emmyksi ja kategoria Digitaalinen fiktio. Sähkösiipinen Emmy-jumalatar saattaa päätyä käsiimme 4.4. Cannesissa.

Jos Conspiracy For Good ei vielä ole tuttu, niin täällä on oivallinen video, joka selittää koko megakokemuksen muutamassa minuutissa.

Baabelin metsä Skábmagovatin lasten- ja nuorten päivillä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 19/01/2011 - No Comments on Baabelin metsä Skábmagovatin lasten- ja nuorten päivillä

logo_2011
Baabelin metsä esitetään tänään Skábmagovatin lasten- ja nuorten päivillä klo 11 alkavassa näytöksessä. Skábmagovat on Inarissa järjestettävä alkuperäiskansojen elokuvafestivaali, josta lisätietoa täältä.

Ihmisen pojasta optiosopimus Hollywoodiin

Kirjoittanut Mike Pohjola - 17/01/2011 - 1 Comment on Ihmisen pojasta optiosopimus Hollywoodiin

Gummeruksen 17.1.2011 julkaisema tiedote:

Ihmisen pojasta optiosopimus Hollywoodiin

Kirjailija Mike Pohjolan kirjoittamasta romaanista on tehty optiosopimus Hollywoodiin. Sopimuksen kohteena oleva romaani Ihmisen poika ilmestyy syyskuussa Gummeruksen kustantamana. Kirja kertoo uskonnollisessa perheessä kasvaneesta pojasta, joka ihmepelastumisensa jälkeen miettii, onko Jeesuksen toinen tuleminen.

Ihmisen poika -romaanin elokuvaoptio on myyty amerikkalaiselle näyttelijä-tuottaja Ron Gilbertille. Optiosopimuksella Gilbert on ostanut etuoikeuden ostaa teksti elokuvaksi tuotettavaksi. Mike Pohjolan Ihmisen poika -romaani on ”omaelämäkerrallinen Jeesus-romaani”, joka flirttailee suvereenisti kristinuskon kanssa. Tarinan kantavia teemoja ovat uskonnon lisäksi politiikka ja korruptio, seksuaalisuus, roolipelit ja identiteetti, sekä 80- ja 90-luvuilla kasvaminen. Päähenkilö rakentaa maailmankuvaansa vuoroin Raamatulla, vuoroin Star Trekillä.

”Kirjan muuttuminen Hollywood-elokuvaksi on erittäin pitkä prosessi, ja option myyminen on tällä pitkällä tiellä ensimmäinen ja välttämätön askel”, Pohjola kertoo sopimuksesta.

”On erittäin poikkeuksellista, että suomalainen romaani herättää kiinnostuksen kansainvälisen elokuvateollisuuden piirissä – puhumattakaan siitä että optiosopimus tehdään jo ennen suomalaisen kirjan ilmestymistä”, Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Mikko Aarne toteaa.

Mike Pohjola on tehnyt monipuolista uraa kirjailijana, käsikirjoittajana, pelisuunnittelijana ja ohjaajana. Hänen esikoisromaaninsa Kadonneet kyyneleet (Gummerus) ilmestyi vuonna 2008. Pohjola on saanut töistään lukuisia palkintoja, mm. roolipelialan elämäntyöpalkinnon Kultaisen lohikäärmeen, Prix Europa –kilpailussa Kultaisen vasikan lyhytelokuvasta Baabelin metsä. Tämän lisäksi Pohjola oli mukana tuottamassa Sanningen on Marikaa, joka palkittiin Emmyllä parhaasta interaktiivisesta TV-palvelusta.

Pohjola opiskelee Taideteollisessa korkeakoulussa elokuva- ja tv-käsikirjoittamista. Ensi perjantaina saa Turussa ensi-iltansa Mike Pohjolan käsikirjoittama maailman ensimmäinen hevimusikaali 1827 – Infernal Musical, joka kertoo Turun palosta 4.9.1827. Biiseinä soivat heviklassikot Iron Maidenista Metallicaan sekä kotimaisen metallin suurimmat nimet.


Ron Gilbert ja Mike Pohjola. (Kuva: Anna Easteden)

Baabelin metsän arktinen matka jatkuu

Kirjoittanut Elina Pohjola - 22/12/2010 - No Comments on Baabelin metsän arktinen matka jatkuu

Elokuva Baabelin metsä on valittu Jyväskylässä helmikuussa 2011 järjestetettäville Artisen Upeeta – Pohjoismaisen Elokuvan Festivaaleille.

Marraskuussa Helsingissä järjestetyillä Kettupäivillä Baabelin metsä huomiotiin FoxOff -sarjan tuomariston taholta seuraavasti:
Lisäksi tuomaristo haluaa erikseen mainita Elina ja Mike Pohjolan elokuvan Baabelin metsä, joka ”on toteutukseltaan selkeästi sarjan ammattimaisin elokuva”.

Lisätietoja:
http://www.arktisenupeeta.net/
http://www.kettupaivat.fi/

Elina ja Mike Pohjolalle Tunnustus

Kirjoittanut Mike Pohjola - 18/12/2010 - No Comments on Elina ja Mike Pohjolalle Tunnustus

Elina ja Mike Pohjolalle luovutettiin 17.12.2010 Taideteollisen korkeakoulun tunnustus Kultainen vasikka -opiskelijapalkinnon johdosta. Elokuva Baabelin metsä (The Forest of Babel) voitti Berliinissä lokakuussa 2010 Prix Europa- festivaaleilla oman Languages Through Lenses -sarjansa pääpalkinnon. Publiikissa julkistetun tunnustuksen luovutti dekaani Helena Hyvönen.

Islantilainen elokuvailta NIFINissä 10.11.2010

Kirjoittanut Elina Pohjola - 10/11/2010 - No Comments on Islantilainen elokuvailta NIFINissä 10.11.2010

NIFIN (Pohjoismaiden Suomen instituutti) Kaisaniemessä järjestää tänään Islantilaisen elokuvaillan klo 18. Ohjelmassa on 44-minuuttinen dokumenttielokuva Kjötborg, jonka ovat ohjanneet Helga Rakel Rafnsdóttir ja Hulda Rós Guðnadóttir. Ilta alkaa Elina Pohjolan alustuksella islantilaisesta elokuvasta.

Elina ja Mike Pohjola Arktisessa Vimmassa 5.11.2010

Kirjoittanut Elina Pohjola - 28/10/2010 - No Comments on Elina ja Mike Pohjola Arktisessa Vimmassa 5.11.2010

Olemme puhumassa Rovaniemellä järjestettävän Arktista Vimmaa -festivaalin koulutuspäivässä perjantaina 5.11. Mike pitää tunnin esitelmän lyhytelokuvan käsikirjoittamisesta, Elinalla aiheena on lyhytelokuvan tuottaminen. Tänä vuonna puhujina ovat lisäksemme Elokuvasäätiön tuotantoneuvoja Joona Louhivuori sekä elokuvaohjaaja Teemu Nikki. Lisää informaatiota täältä.

Baabelin metsä voitti Prix Europassa

Kirjoittanut Mike Pohjola - 24/10/2010 - No Comments on Baabelin metsä voitti Prix Europassa

Pohjola-filmin elokuva Baabelin metsä (The Forest of Babel) voitti Prix Europassa Berliinissä opiskelijapalkinto Kultaisen vasikan. 90-sekuntinen elokuva kuvattiin Rovaniemellä viime kesänä. Kyseessä on Aalto-yliopiston Elokuvakoulun ja Pohjola-filmin yhteistuotanto. Palkinnon suuruus on 6000 euroa.

Elokuvassa on myös poliittinen aspekti, sillä kaikki lapset puhuvat eurooppalaista kieltä, joka kuuluu kansalle jolla ei ole omaa valtiota. Baski, kurdi ja pohjoissaame ansaitsevat tunnustusta ja kunnioitusta siinä, missä Euroopan suuretkin kielet.

Elokuvan on tuottanut Elina Pohjola ja käsikirjoittanut Mike Pohjola, ohjaus on kaksikon yhteinen. Pohjoiset tahot olivat tuotannossa vahvasti mukana. Teimme yhteistyötä Lapin yliopiston, Lapin elokuvakomission sekä Saamelaiskäräjien kanssa, lisäksi kuvausryhmään kuului paikallista henkilökuntaa.

Prix Europa on vuotuinen tv-alan konferenssi Berliinissä. Yksi sen kilpailusarjoista on Euroopan komission rahoittama Languages Through Lenses. Sadan hankkeen joukosta valittiin 15 eurooppalaisten opiskelijoiden tekemää lyhytelokuvaa, jotka käsittelevät monikielisyyttä. Kolmen parhaan joukkoon ylsi Baabelin metsän lisäksi toinen suomalainen elokuva, tamperelainen Connection Lost. Sen ohjasi Outi Hartikainen ja käsikirjoitti hänen lisäkseen Hannu Koivuranta. Prix Europa tuli Suomeen myös fiktiokuunnelmasarjassa, jossa Pipsa Longan kirjoittama ja ohjaama Varjoinen talo sai erikoispalkinnon.

Lisää tietoa ja kuvia Pohjola-filmin Media-sivulta.

Baabelin metsän matka on käynnistynyt

Kirjoittanut Mike Pohjola - 19/10/2010 - No Comments on Baabelin metsän matka on käynnistynyt

Lyhytelokuva Baabelin metsän (The Forest of Babel) matka maailmalle on alkanut tällä viikolla. Prix Europa ja Kettupäivät ovat kunnioittaneet lyhytelokuvaa valinnoillaan.

babel4_webBaabelin metsä tehtiin Prix Europa tv-festivaalien Languages Through Lenses -sarjaan, jossa se on shortlistattu kolmen parhaan joukkoon. Voittaja selviää lauantaina 23.10. Berliinissä. Kilpailussa etsitään eurooppalaisia 90-sekuntisia elokuvia, jotka puolustavat

Elokuva on valittu myös Kettupäivien Foxoff-sarjaan, jotka pidetään Helsingissä 17.-20.11. Kettupäivät on lyhytelokuviin erikoistunut elokuvafestivaali, jonka ohjelmisto julkaistiin tänään.

Mike Pohjolan kirjoittamassa, Elina Pohjolan tuottamassa ja pariskunnan yhdessä ohjaamassa seikkailullisessa elokuvassa kolme lasta yrittää pelastaa pinteeseen joutunutta poroa, mutta puhuvat kaikki eri kieliä: Rauna-Aletta pohjoissaamea, Ibai baskia ja Erdem kurdia. Elokuva on Taideteollisen korkeakoulun ja Pohjola-filmin yhteistuotanto, jonka on rahoittanut Euroopan komissio osana Languages Through Lenses -ohjelmaa. Elokuva on nähtävissä Prix Europan sivuilta.

Mike Pohjolalle elämäntyöpalkinto

Kirjoittanut Mike Pohjola - 31/07/2010 - No Comments on Mike Pohjolalle elämäntyöpalkinto

golden-mikePohjola-filmin toinen perustaja Mike Pohjola palkittiin viime sunnuntaina Kultaisella lohikäärmeellä. Kyseessä on roolipelialan elämäntyöpalkinto ja korkein kunnianosoitus, mitä tällä kentällä Suomessa jaetaan.

Palkinto myönnettiin Ropecon-tapahtuman loppuseremonioissa Espoon Dipolissa. Ropecon on Pohjois-Euroopan suurin itsenäinen roolipelitapahtuma, jossa on tuhansia kävijöitä joka vuosi.

”Aikaisemmin palkinto on myönnetty suurmiehille, joiden pelejä olen pelannut, lehtiä lukenut ja kaupoissa käynyt pikkupoikana. Otan palkinnon vastaan sekä nöyränä että ylpeänä”, Mike Pohjola sanoo.

Ote Ropeconin lehdistötiedotteesta:

Mike Pohjola on vaikuttanut harrastuskentässä 90-luvun puolivälistä asti. Hänen live-roolipelejään on pelattu niin Suomessa kuin maailmallakin, mm. kulttuurikeskuksissa ja taidenäyttelyissä. Pohjolan julkaisut pitävät sisällään roolipelit Myrskyn Aika (2003), Star Wreck Roleplaying Game (2006) sekä Tähti (2007). Tämän ohella Mike Pohjola on julkaissut mm. Sanaleikkikirjan (2008), sekä nuortenromaanin Kadonneet Kyyneleet (2008).

Pohjola on myös perustajajäsenenä The Company P:ssä, joka voitti 2008 parhaan interaktiivisen tv-palvelun Emmyn Ruotsissa järjestetystä Sanningen om Marika -projektista. Tällä hetkellä hän työstää Lontoossa toissalauantaina alkanutta, Nokian mahdollistamaa Conspiracy for Good -megaprojektia. Conspiracy for Good on osallistuvaa tarinankerrontaa ja peliä yhdistävä projekti, jossa pelaajat etsivät uuden matkapuhelinteknologian avulla vihjeitä edetäkseen tarinassa, joka pyrkii tukemaan kansalaisjärjestöjä. Projektin pääsuunnittelijana toimii Heroes-tv-sarjan luoja Tim Kring.

Kielielokuva Pohjoloilta

Kirjoittanut Mike Pohjola - 03/05/2010 - No Comments on Kielielokuva Pohjoloilta

Ideamme on valittu tiukan karsinnan jälkeen EU:n Languages Through Lenses -lyhytelokuvaohjelmaan. Viidentoista eurooppalaisen taidekoulun opiskelijatyöryhmät tekevät kukin pienen leffan monikielisyydestä. Meidän The Forest of Babelimme käsikirjoittaa Mike Pohjola, tuottaa Elina Pohjola ja ohjaus on yhteinen. Elokuva kuvataan elokuussa ja sen ensi-ilta on Berliinissä Prix Europassa lokakuussa.

Pohjola-filmi muuttaa Suvilahteen

Kirjoittanut Elina Pohjola - 05/03/2010 - No Comments on Pohjola-filmi muuttaa Suvilahteen

Pohjola-filmi muuttaa Viiskulmasta Suvilahteen. Suvilahti on Kaapelitehtaan hallinnoima alue, jonne on keskittynyt useita kulttuurialojen yrittäjiä. Jaamme toimistomme Kulttuurivihkojen toimituksen kanssa. Uusi osoitteemme on Pohjola-filmi Oy, Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 7, 00540 Helsinki.

Avioliitosta VERA Filmfestivaaleilla

Kirjoittanut Elina Pohjola - 05/03/2010 - No Comments on Avioliitosta VERA Filmfestivaaleilla

Avioliitosta on valittu Ahvenanmaalla järjestettäville kansainvälisille lyhyt- ja dokumenttielokuvafestivaaleille. VERA Filmfestival Järjestetään Maarianhaminassa 3.-7.3.2010. Avioliitosta esitetään sunnuntaina 7.3 klo 18, heti islantilaisen Dreamland-elokuvan jälkeen.

Kotisivut avattu

Kirjoittanut Mike Pohjola - 27/10/2009 - No Comments on Kotisivut avattu

Pohjola-filmin uudet kotisivut on avattu tänään 27.10.2009. Upeasta jäljestä on vastuussa suunnittelija Toni Uuttu.

Samalla lähti myös Avioliitosta-leffaa käsittelevä lehdistötiedote muutamiin toimituksiin. Tervetuloa uusille sivuille ja Pohjola-filmin pariin!

Avioliitosta Kettupäiville

Kirjoittanut Mike Pohjola - 26/10/2009 - No Comments on Avioliitosta Kettupäiville

Romanttinen dokumentti Avioliitosta esitetään Kettupäivien ammattidokumenttien sarjassa nimeltä Valtavirtaa vastaan ke 4.11.2009 klo 15-17. Teatterina Andorra Helsingissä Eerikinkadulla.

Samassa näytöksessä YO-LAKI 1: Tietotehdas vai kriittinen yhteisö (o: Jussi Rautaniemi), Uthman (o: Mervi Junkkonen), 3 walls (o: Antti Lempiäinen) ja Miksi tehtiin Korkein Oikeus (o: Jenni Saaristo).

Liput ovelta 3e. Esityksellä on toki myös Facebook-tapahtuma.

Avioliitosta Reykjavikiin

Kirjoittanut Mike Pohjola - 26/10/2009 - No Comments on Avioliitosta Reykjavikiin

Elina ja Mike osallistuvat Islannissa Reykjavik International Film Festivalin yhteydessä järjestettävään Transatlantic Talent Laboratoryyn 24.-27.9.2009. Avioliitosta näytetään  Talent Laboratoryn omassa Golden Egg -kilpailusarjassa perjantaina 25.9 klo 18.00.