Tuotannossa

Puluboin ja Ponin leffa

Seitsemänvuotias Poni, oikealta nimeltään Mai, ei halua mennä kouluun. Hän haluaa olla poni: pukeutua tekoturpaan ja laukata Kallion katuja kengät kopisten, villinä ja vapaana. Koulun alku kuitenkin lähestyy, ja aikuisten mielestä tällaisten leikkien on loputtava. Koulussa pitää olla kunnolla. Aina pitää olla kunnolla.

Kesän aikana Ponin elämään astuu mielikuvituskaveri Puluboi, omalaatuinen lintumainen poika, joka rakastaa mainoksia ja pullaa ja vihaa r-kirjainta. Puluboilla on ratkaisu kaikkiin ongelmiin – vaikeatkaan asiat eivät ole liian vaikeita, kun antaa mielikuvituksen lentää! Punk-henkinen Puluboi tuo Ponin kesään roppakaupalla väriä ja kierroksia, sillä hänen kanssaan kaikki on mahdollista. Töttölöö!

Elokuvan ohjaa Mari Rantasila, ja se perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus pistää pohtimaan, onko leikkimistä milloinkaan pakko lopettaa? Elokuvan ovat käsikirjoittaneet kirjailija Veera Salmi ja Hannamaija Matila. Otavan julkaiseman Puluboi ja Poni -kirjasarjan ensimmäinen osa, Puluboin ja Ponin kirja, ilmestyi vuonna 2012.

Puluboin ja Ponin leffa saa ensi-iltansa elokuussa 2018.

Työryhmä

Ohjaus: Mari Rantasila
Tuotanto: Elina Pohjola, Pohjola-filmi
Käsikirjoitus: Veera Salmi, Hannamaija Matila
Kuvaus: Timo Heinänen
Leikkaus: Hanna Kuirinlahti
Lavastus: Minna Santakari
Pukusuunnittelu: Niina Pasanen
Maskeeraus: Leila Mäkynen

Keskeiset roolit

Puluboi: Aapo Puusti
Poni: Jenni Lausi
Äiti Maria: Anna-Maija Tuokko
Isä Matti: Santtu Karvonen
Rehtori Teppo: Seppo Halttunen
Terapeutti Tarja Tuska: Jaana Pesonen

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Henna Raatikainen
Tiedottaja / Puluboin ja Ponin leffa

Viestintätoimisto Kitka Content Oy
044 268 7564
henna@kitka.fi
Puluboin ja Ponin leffa verkossa

facebook.com/puluboinjaponinleffa

puluboinjaponinleffa.fi

Murtomaa

Dokumenttielokuva
Vuonna 2015 perustettiin maahanmuuttajalapsien kotouttamiseksi Kansainvälinen hiihtokoulu, joka kannustaa lapsia suomalaiskansallisen talviurheilun pariin. Monelle lapselle matka Suomeen on ollut täynnä järkyttäviä kokemuksia. Kielemme on vieras ja pitkä kylmä talvi saattaa tuntua pelottavalta.
Mutta talvesta voi oppia nauttimaan. Lapset, jotka eivät ole hymyilleen pitkään aikaan, alkavat nauraa. Miltä tuntuu nousta suksille ensimmäistä kertaa? Miten he kokevat lumen ja pitkän talven? Ja miten lapset tutustuvat uusiin ystäviin?

Ohjaaja: Einari Paakkanen
Tuottaja: Elina Pohjola

 

#sovitus

Lyhytelokuva

Kolmekymppinen MADDE sovittelee trendikkäässä vaatekaupassa toinen toistaan älyttömämpiä asuja ystäviensä AURAN, 31, ja JULIAN, 33, kanssa. Kesäpäivän huolettomuus keskeytyy äkisti, kun vaatekauppaan astelee varjo menneisyydestä: Madden entinen paras ystävä ELSI, 30. Pintaan noussut trauma ajaa Madden piiloon vaaterekkien keskelle, mutta ystäviensä kannustamana hän päättää viimein tehdä tilit menneisyyden kanssa. On Elsin vuoro kuunnella ja pyytää anteeksi.

Alkaa takaa-ajo läpi Helsingin. Matkan aikana Madde muistelee kärsimäänsä pahaa ja valmistautuu sanomaan Elsille suorat sanat. Mutta kun kohtaamisen hetki viimein koittaa, mikään ei sujukaan aivan yhtä tyylikkäästi kuin Madde on toivonut.

Ohjaaja: Ulla Heikkilä
Käsikirjoittaja: Anna Brotkin
Kuvaaja: Pietari Peltola
Äänisuunnittelija: Arttu Hokkanen
Pukusuunnittelija: Roosa Marttiini
Tuottaja: Marja Pihlaja
Vastaava tuottaja: Elina Pohjola

 Sintti

Lyhytelokuva

Ei-toivotusti raskaana oleva yksinhuoltajaäiti kokee kuin kaikki kaatuisi hänen päälleen. Hänen kahdeksanvuotiaasta tyttärestään maailma on kuitenkin täynnä kiehtovia asioita, joita äiti vain ei ehdi huomata.

Ohjaaja: Reetta Aalto
Käsikirjoittaja: Marianna Laiho
Tuottaja: Pasi Hakkio
Vastaava tuottaja: Elina Pohjola

 

Vielä pienen hetken vierelläsi

Lyhyt dokumenttielokuva

Vielä pienen hetken vierelläsi on lämmin dokumenttielokuva siitä hiljaisesta, mutta korvaamattoman arvokkaasta työstä, mitä saattohoitokodeissa tehdään kuolevien ja heidän omaistensa hyväksi. Kolmen saattohoitajan kertomusten kautta avautuu kuoleman värittämä maailma, jossa suurinta roolia näyttelee kuitenkin toivo onnellisista viimeisistä päivistä. Kuolema avaa hoitajien kanssa samoja saattohoitokodin ovia ja viimeisen hetken se pitää itsellään. Siihen saakka talo on täynnä elämää.

Ohjaaja: Jenny Timonen
Tuottaja: Pasi Hakkio
Vastaava tuottaja: Elina Pohjola
Kuvaaja: Kerttu Hakkarainen
Leikkaaja: Ville Hakonen / Wacky Tie Films
Tuotantotuki:
Suomen elokuvasäätiö / Pekka Uotila
Avek / Outi Rousu
Yhteistyössä:
Aamulehti / Tuukka Välimäki
Elokuvapalvelu J. Suomalainen
Nurmeksen kunta
Wacky Tie Films
Pirkanmaan Hoitokoti / Merja Jussila