Valmiit elokuvat

emika_julisteVedenneito

Verkkodokumentti

Vedenneito kertoo 12-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaasta kesästä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä.

Vahvoja elämyksiä tarjoava Vedenneito on ensimmäinen Suomessa tehty ala-asteikäisille suunnattu verkkodokumentti, joka innostaa katsojansa ja kokijansa lähtemään ulos ja löytämään luonnossa jännittävää ja kehittävää tekemistä.

 

 

ITT_juliste_suomiIsäni tähtien takaa

Pitkä dokumenttielokuva

Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien, mutta kaikki muuttui kun hänen isänsä valaistui ja alkoi kommunikoida avaruuden valo-olentojen kanssa.

Isäni tähtien takaa sai ensi-iltansa Suomessa 11.11.2016 ja kansainvälisen ensi-iltansa Varsovassa 12.10.2016.

 

 

 

OllaanVapaita_julisteOllaan vapaita

Musiikkielokuva

Ollaan vapaita on raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika.

Elokuvan näyttelijöitä ovat muun muassa Maria Ylipää, Johannes Brotherus, Riku Nieminen, Pihla Maalismaa, Anu Sinisalo, Peter Kanerva ja Timo Tuominen.

Ollaan vapaita sai ensi-iltansa 7.8.2015. Katso elokuvan traileri tästä.

 

OnnellisetHappiness Poster 5a_nettiin

Pitkä dokumenttielokuva

Tässä ajassa on erityisen paljon ihmisiä, jotka tekevät mitä tahansa tullakseen mahdollisimman onnellisiksi. Ohjaaja Wille Hyvönen oli yksi heistä, kunnes tutustui onnea työkseen kauppaaviin ammattilaisiin ja teki elokuvan onnellisuudestaan.

 

Onnelliset sai ensi-iltansa 13.11.2015.

 

 

winterheart_posterTalvisydän

Lyhyt fiktio

Eikka on perheensä pettänyt taksinkuljettaja joka on menettämässä yhteyden tyttäreensä Lauraan. Eikka on ollut uskoton ja Lauralla on syytä, äitinsä tavoin, vihata Eikkaa perheen tuhoamisesta.

Eikka kohtaa töissä ollessaan Saijan joka kertoo tulleensa raiskatuksi. Eikka vie tytön kotiin ja tuttavuus päättyisi yhteen taksikyytiin, mutta traaginen ja surumielinen Saija jää Eikan mieleen. Hän haluaisi auttaa tyttöä enemmän, eikä vähiten sen takia että Saija tuntee Eikan tyttären…

 

 

juliste_2Marzia, ystäväni

Pitkä dokumenttielokuva

Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

 

 

 

 

klikkis_nettiinKLIKkaussota

5 x 3-5 min lyhytdokumenttielokuva

Viisi tekijää yrittävät luoda nettihitin kisassa, jossa kaikki keinot ovat sallittuja. Tulemme näkemään niin paljasta pintaa, laulukilpailua kuin kuuluisuuden henkilöitäkin. Kilpailusta tulee kiihkeä, vain klikkausten määrä ratkaisee.

Omat videonsa ohjaavat Salla Sorri, Wille Hyvönen, Iris Olsson, Markus Kåhre ja Reetta Aalto. Tuottaja on Elina Pohjola. Provokatiivisuuteen ja uudenlaiseen elokuvalliseen muotoon perustuvat elokuvat näytettiin YLE Areenassa 2.2.2015. Lue lisää.

 

Kummisetäni ThaimorsianKummisetäni thaimorsian

Dokumenttielokuva 60min

Willen kummisetä rakastaa thaimaalaista naista. Wille ei usko, että länsimaisen miehen ja thaimaalaisen naisen välillä voisi olla todellista rakkautta, kyse on kaunistellusta prostituutiosta. Kummisetänsä kutsumana Wille lähtee kuukaudeksi Thaimaahan selvittämään suhteen todellisen tilan. Onko rakkaus aitoa? Lue lisää.

 

 

LähiöleffatSIROCCO_juliste

Yhteisnäytös, fiktio

Lähiöleffat on yhteisnäytös, jossa esitetään Korsoteoria (Aalto-yliopisto, ELO 2012) ja Sirocco (Pohjola-filmi 2012) Ensi-ilta Helsingin Kinopalatsissa perjantaina 26.10.

Sirocco

Lyhytelokuva 15min, fiktio

Sirocco on tarina naisesta, joka löytää vauvan roskiksesta. Perustuu Tuuve Aron Merkki -nimiseen novelliin. Lue lisää.

 

Forest of BabelBaabelin metsä

Lyhytelokuva 2min, fiktio

Baabelin metsä (The Forest of Babel) on seikkailuelokuva, jossa kolme lasta yrittävät pelastaa poronvasan pinteestä. Rauna-Aletta on saamelaistyttö, joka tarvitsee apua puun nostamisessa. Hän saa avukseen Erdemin ja Ibain, kaksi poikaa, joista toinen puhuu vain kurdia ja toinen baskia. He eivät jaa yhteistä kieltä, mutta ihmeenomaisesti ymmärtävät toisiaan. Puhumalla ja kuuntelemalla lapset onnistuvat työskentelemään yhdessä ja vapauttamaan puunrungon alle jääneen poronvasan. Lue lisää.

 

 

AvioliitostaAvioliitosta

Lyhytelokuva 15min, dramatisoitu dokumentti

Pohjola-filmin ensimmäinen oma tuotanto valmistui kesällä 2009. Lue lisää.