KLIKkaussota

5 x 3-5 min lyhytdokumenttielokuva.

KLIKkaussota on yksi viidestä Dox@Net -haun kautta toteutettavista hankkeista. Netti ja nopeasti kehittyvä arkitekniikka on räjäyttänyt videomateriaalin leviämisen netin kautta. Kuka tahansa voi ladata nettiin videon, joka saa enemmän katsojia kuin mikään yksittäinen tv-ohjelma. Mutta mikä tekee videosta hitin?

Nyt viisi tekijää julistaa keskenään kilpailun siitä, kenen video saa eniten klikkauksia. Kaikki, paitsi lainvastaiset keinot päämäärän saavuttamiseen ovat sallittuja. Tulemme näkemään niin paljasta pintaa, laulukilpailua kuin kuuluisuuden henkilöitäkin. Kilpailusta tulee kiihkeä, vain klikkausten määrä ratkaisee.

Omat videonsa ohjaavat Salla Sorri, Wille Hyvönen, Iris Olsson, Markus Kåhre ja Reetta Aalto. Tuottaja on Elina Pohjola.

Dox@net on Suomen elokuvasäätiön, Yleisradion ja AVEKin yhteinen dokumenttielokuvahanke, johon valittiin viisi 3-5 minuuttisen lyhytdokumenttielokuvan pakettia. Provokatiivisuuteen ja uudenlaiseen elokuvalliseen muotoon perustuvat elokuvat näytetään YLE Areenassa helmikuussa 2015.

Facebook

ELOKUVAT:

pillu_4Pillua aloittelijoille

Opetuselokuva naisen seksuaalisuudesta, sekä sukupuolielimistä ja niiden toiminnasta seksuaalisen kanssakäymisen aikana. Sisältää alastomuutta.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Reetta Aalto
Animaatio: Osuuskunta Animaatiokopla
Spiikkaus: Tiina Luoma
Äänisuunnittelu: Mika Niinimaa

Festivaalit:

Hiroshima International Animation Festival (The Newest Finnish Animation -sarja), Japani 2016
Turku Animated Film Festival, Suomi 2016
Animatricks, Suomi 2016 (Pääpalkinto kotimaisessa kilpasarjassa)
Helsingin lyhytelokuvafestivaali, Suomi 2015
Indian Cine Film Festival, Intia 2015

 

meemini_1Meemini

Ohjaaja Wille Hyvönen aikoo tehdä kaikkien aikojen meemin. Avukseen hän pyytää miljoonia katsomiskertoja ansainneita meemimestareita. Miten syntyy kansan rakastama internet-hitti? Pystyykö Hyvönen luomaan sellaisen valvotuissa olosuhteissa?

Ohjaus ja käsikirjoitus: Wille Hyvönen
Kuvaus: Jarmo Kiuru
Leikkaus: Hanna Kuirinlahti
Äänitys ja äänisuunnittelu: Ville Katajala

 

 

Valaoja paljastaaERROR_1

Pimeä aine ja pimeä energia, muinainen ”luonnollinen” ydinvoimala Afrikassa ja miksi meillä ei ole käynnyt vieraita avaruudesta? Kysymyksiä, joiden ei
pitänyt liityä mitenkään toisiinsa. Nyt Esko Valtaoja kertoo uudesta yllättävästä löydöstä, jonka jälkeen maailmankuvamme ei voi enää olla entisellään.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Markus Kåhre
Kuvaaja: Päivi Kettunen
Leikkaus: Hanna Kuirinlahti
Äänisuunnittelija: Toni Teivaala

 

Tourette-karaokeTOURETTE_2_1

Touretten syndrooma on impulsiivisia pakko-oireita aiheuttava oireyhtymä, joka tekee kantajansa elämän haastavaksi oireiden kiusallisuuden vuoksi. Guy on kansainvälinen youtube Tourette-karaoke tähti, joka ei voi esiintyä kiroilematta. Tourette-karaokessa kolme suomalaista toureetikkoa laulaa karaokea Guyn jalanjäljissä.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Salla Sorri
Kuvaaja: Päivi Kettunen
Leikkaus: Tuuli Alanärä, Hanna Kuirinlahti
Äänitys: Miki Brunou
Äänisuunnittelija: Ville Katajala

 

SotasuunnitelmaScreenshot from film without pictures My war strategy, directed by Iris Olsson.

Vuoden 2014 tapahtumat saivat suomalaiset ajattelemaan sodan mahdollisuutta ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Ovatko mielikuvat sodasta vahvempia kuin tieto? Kuka kertoo mitä tapahtuu?

Ohjaus ja käsikirjoitus: Iris Olsson
Kuvaus: Sari Aaltonen
Leikkaus: Iris Olsson
Äänisuunnittelija: Toni Teivaala

 

TIEDOTE 2.2.2015.

PILLU JOHTAA ELOKUVAKILPAA

KLIKkaussota on syttynyt

Tänään alkoi KLIKkaussota, jossa viisi netissä julkaistua lyhyttä dokumenttielokuvaa kilpailee katsojista. Kilpailun johtoon kiri Pillua aloittelijoille, joka on kuudessa tunnissa saanut yli 11 000 katsojaa. Kyseessä on Reetta Aallon ohjaama animoitu opetuselokuva, jota on jo kritisoitu roisista nimestä ja sisällöstä.

KLIKkaussotaan osallistuu myös Iris Olssonin Sotasuunnitelma, joka vastaa kysymykseen, mitä tapahtuisi, jos Suomessa nyt syttyisi sota. Meemini kertoo ohjaaja Wille Hyvösen yrityksestä tehdä täydellinen meemi. Salla Sorrin Tourette-karaoke kertoo Touretten oireyhtymää sairastavista. Markus Kåhren elokuvassa Valtaoja paljastaa tunnettu tähtitieteilijä kertoo tieteen tuoreimmista, yllättävistä johtopäätöksistä.

Viisi ohjaajaa ovat tehneet lyhyet dokumenttielokuvat, joiden tarkoitus on saada mahdollisimman paljon klikkauksia. Elokuvat julkaistiin netissä osana Ylen dox@net-hanketta. Klikkaussota kestää noin kuukauden ja sinä aikana kaikki keinot ovat sallittuja.

KLIKkaussota syttyi tänään osoitteessa yle.fi/klikkaussota ja kestää viisi viikkoa. Kun dox@net-hanke päättyy perjantaina 5.3., päättyy myös KLIKkaussota. Tällöin selviää viimeinkin, millaisella videolla saa eniten klikkauksia.

 

TIEDOTE 28.1.2015

Lyhytdokumenttien KLIKkaussota lähestyy

Nettikilpailussa viisi ohjaajaa vastakkain

Saako pillu enemmän klikkauksia kuin sota? Onko Touretten oireyhtymä kiinnostavampaa kuin täydellisen meemin löytäminen? Vai sytyttääkö nettikansan parhaiten Esko Valtaojan paljastus?

Viisi ohjaajaa ovat tehneet lyhyet dokumenttielokuvat, joiden tarkoitus on saada mahdollisimman paljon klikkauksia. Elokuvat julkaistaan netissä osana Ylen dox@net-hanketta. Klikkaussota kestää noin kuukauden ja sinä aikana kaikki keinot ovat sallittuja.

KLIKkaussodan Facebook-sivuilla tykkääjät ovat jo äänestäneet klikattavammuus nimestä, joka on Reetta Aallon elokuvalla Pillua aloittelijoille. Muut nimet ovat suosiojärjestyksessä Salla Sorrin Tourette-karaoke, Markus Kåhren Valtaoja paljastaa, Wille Hyvösen Meemini ja Iris Olssonin Sotasuunnitelma.

KLIKkaussota käynnistyy maanantaina 2.2. osoitteessa yle.fi/klikkaussota ja kestää viisi viikkoa. Kun dox@net-hanke päättyy perjantaina 5.3., päättyy myös KLIKkaussota. Tällöin selviää viimeinkin, millaisella videolla saa eniten klikkauksia.

Osa elokuvista nähdään myös DocPointissa projisoituna Bio Rexin seinään lauantaina 31.1. klo 17-17:30. Lisäksi Pillua aloittelijoille on elokuvan Vulva 3.0 – Between Taboo and Fine-Tuning alkukuvana ke 28.1. klo 13:45.

Koko dox@net-hankkeen avoin tiedotustilaisuus pidetään perjantaina 30.1.2015 klo 14 Vanhan ylioppilastalon kahvilassa. Tervetuloa!

KUVIA

Saa käyttää elokuvista ja KLIKkaussodasta tiedottamiseen. Klikkaa auki painolaatuinen kuva.

meemini_2


Kuva elokuvasta Meemini, ohjaus Wille Hyvönen.

ERROR_1

Kuva elokuvasta Valtaoja paljastaa, ohjaus Markus Kåhre.

tourette_3


Kuva elokuvasta Tourette-karaoke, ohjaus Salla Sorri.

sotasuunnitelmani


Kuva kuvattomasta elokuvasta Sotasuunnitelmani, ohjaus Iris Ohlsson.

pillu_1


Kuva elokuvasta Pillua aloittelijoille, ohjaus Reetta Aalto.