Tunnelmia kesäkuvausten jälkeen

Kirjoittanut Elina Pohjola - 14/08/2014

10494778_415570425250983_5588541615310565466_nPohjola-filmin ensimmäisen pitkän fiktion, Oskari Sipolan ohjaaman musiikkielokuvan Vapaita pääkuvausjakso on tällä viikolla saatu onnellisesti päätökseen. Syksyllä kuvaamme vielä neljän päivän mittaisen jakson, eli lopullisesti ei kuvausryhmää tarvinnut onneksi vielä hyvästellä. Olo on haikea mutta samalla onnellinen. Kuvaukset sujuivat erinomaisen hyvin, sään haltijakin soi meille aurinkoa enemmän kuin riittävästi. Tuntui hienolta ja palkitsevalta nähdä miten pitkään hiottu tarina muuttuu silmien edessä eläväksi ja todeksi. Siinä on taikaa.

Nyt on aika pitää pieni hengähdystauko ennen syksyn tiivistä rupeamaa. Syyskuu kuluu kansainvälisissä merkeissä; ensin matka suuntautuu Kööpenhaminaan Nordisk Film & TV Fondin järjestämään Nordic Talents 2014 -tapahtumaan jossa pitchaan kehittelyssä olevaa pitkää fiktiotamme Oman onnensa sepät. Elokuvan on kirjoittanut Mike Pohjola ja ohjauksesta vastaa Ville Jankeri. Heti tämän jälkeen on vuorossa Ruotsin Ängelhomissa järjestettävä Twelve for the Future -workshop, jonne matkustamme yhdessä ohjaaja Einari Paakkasen ja pitkän dokumenttielokuvamme Isäni tähtien takaa kanssa. Ängelholmista jatkamme suoraan Malmöhön Nordisk Forumiin jossa pitchaamme elokuvaa kansainvälisille rahoittajille.

Uusien hankkeiden kehittämisen ja rahoittamisen lisäksi syksy kuluu lyhytdokumenttisarjan Dox@Net – Klikkaussota tuotantojen parissa sekä editissä, tai editeissä, kun sekä Wille Hyvösen Onnen ammattilaiset, Kirsi Mattilan Naisten Afganistan että Vapaita ovat leikkausvaiheessa. Odotan jo innolla versioden katseluita, myös tämä työvaihe on taikuutta täynnä, sekä sitä että pääsisin jo näyttämään näitä hienoja elokuvia yleisölle! Mutta kaikki aikanaan, vuonna 2015 on siis luvassa useampikin ensi-ilta.

Nyt on aika vetäytyä pienelle tauolle ja toivottaa kaikille hyvää ja lämmintä elokuun loppua, nautitaan pimentyvistä illoista!

Jätä kommentti