Pohjola-filmi toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2012!

Kirjoittanut Mike Pohjola - 23/12/2011

Hiljentyessämme juhlimaan valon voittoa ja uutta vuotta, on aika katsoa taaksepäin Pohjola-filmin kuluneeseen vuoteen. Tämä on yrityksemme ensimmäinen varsinainen vuosi ja tuotannot ovat lähteneet hyvin käyntiin.

helena_siivet

Kuva: Mikko Vihervaara

Vuonna 2010 Prix Europan voittanut lyhytelokuvamme Baabelin metsä jatkoi festarikiertuettaan ja saavutti huomiota myös internetissä. Sen tarina ei lopu ensi vuonnakaan; seuraavan kerran elokuva on nähtävissä Singaporessa helmikuussa, ja lisäksi uusi aluevaltaus on luvassa alkuvuodesta.

Osallistuimme Turun kulttuuripääkaupunkivuoteen sen aloittaneen suurproduktio 1827 – Infernal Musicalin käsikirjoituksen muodossa. Mike Pohjolan kirjoittama näytelmä sai huippuarvostelut ja jokainen esitys oli viimeistä paikkaa myöten loppuunmyyty. Ensi vuonna on vuorossa samaa teemaa käsittelevä romaani 1827 – Inferno, ja voi olla, että hevimusikaali nähdään jatkossa muilla näyttämöillä. Jouluaattona päättyy Turun Sanomissa ilmestyvä etko-osa 1825 – Adventti, jossa seikkaillaan paloa edeltäneessä Turussa.

Kuva: Wille Hyvönen

Loppukeväällä lähetimme kuvausryhmän Thaimaahan seuraamaan ohjaaja Wille Hyvösen kummisedän ja tämän thai-morsiamen elämää. Thaimaan kuvausjakson jälkeen kuvaussessio päättyi kesäiseen Suomeen. Työnimellä Kummisetä kulkeva elokuva on leikkausvaiheessa ja valmistuu ensi vuonna.

Mike Pohjolan omaelämäkerrallinen Jeesus-romaani ilmestyi syyskuussa ja sai paljon huomiota lehdistössä. Arvosteluissa Ihmisen poikaa kiitettiin hienosta ajankuvasta, uskonnollisen teeman kypsästä käsittelystä ja kiinnostavasta tavasta esittää kunnallispolitiikan korruptio. Kirjan leffaoikeudet optioitiin Hollywoodiin jo viime vuonna.

Tuuve Aron novelliin Merkki pohjautuva lyhytelokuva Sirocco kuvattiin loppusyksyllä. Elokuvan ohjaaja on Mikko Kuparinen ja pääroolissa on Eeva Putro. Elokuvan äänitöitä tehdään parhaillaan ja se valmistuu ensi vuonna.

Tänä vuonna myös Mike seurasi Elinaa elokuvataiteen kandidaatiksi ja poikamme Aslan Pohjola kasvoi iloisesta vauvasta energiseksi pikkupojaksi, joka puhuu, piirtää ja juoksee. Ensimmäinen elokuva on suunnitteluasteella.

Ensi vuosi alkaa työskentelyllä jälkituotannossa olevian elokuvimme parissa, sekä pitkää fiktioelokuvaamme Viimeistä päivää suunnittelemalla. Kiitos tästä vuodesta  ja satumaista joulunaikaa kaikille ystävillemme!

Toivottavat Elina, Mike ja Aslan Pohjola

Sirocco 2_monitori

Kuva: Tuomas Aro

Yksi kommentti to “Pohjola-filmi toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2012!”

  1. Sweet artsuperhe! Hieno juttu! Hyvää tulevaa vuotta ja toivottavasti pian päästään tekemään jotain kimpassa.

    J

Jätä kommentti