Pohjolan kevät

Kirjoittanut Elina Pohjola - 02/07/2011

Pohjolan kevät on takana ja kesä hiljentää toimistomme kuukaudeksi. Kevään suurin ponnistus olivat Kummisetä–dokumentin kuvaukset Thaimaassa. Kolmen hengen kuvausryhmä eli ohjaaja Wille Hyvönen, kuvaaja Jarmo Kiuru sekä äänisuunnittelija Pekka Aikio viettivät helteisen toukokuun Thaimaan auringon alla yhdessä elokuvan päähenkilöiden kanssa. Matka oli erittäin onnistunut ja suurimmilta kommelluksiltakin vältyttiin. Materiaalia on kertynyt lähes 100 tuntia, ja sen katselu on aloitettu yhdessä leikkaaja Matti Näräsen kanssa.

Festivaalien osalta kevään kartta näyttää monipuoliselta: romanttinen dokumentti Avioliitosta näytetään Puolan Wrocklawssa järjestettävillä kansainvälisillä NEW HORIZONS -filmifestivaaleilla ensi kuussa, Baabelin metsä on Skábmagovien jälkeen nähty Arktisen upeeta –festivaaleilla Jyväskylässä, Glorian Future Shorts –näytöksessä, Cre8ive8 Youth Media Productionin näytöksessä Makedoniassa sekä hieman yllättäen myös Teatterikorkeakoulun publiikissa. Elokuvassa nimittäin ei esiintynyt kuin korkeintaan tulevia Teakkilaisia.

Syksy käynnistyy elokuussa lyhytfiktio Merkin kuvausten valmistelemisella sekä Kummisetä –dokumentin työstämisellä. Merkin kuvauksia suunnitellaan loka-marraskuulle ja Kummisedän seuraava etappi on syksyllä Tanskassa järjestettävän Twelve for the Future –workshopin ensimmäinen osa.

Mutta nyt, hyvää ja elokuvaista kesää!

Jätä kommentti