Pohjola Hollywoodissa

Kirjoittanut Mike Pohjola - 07/03/2011

Vietin itsenäisyyspäivän tiimoilla viikon Los Angelesissa tekemässä optiosopimusta tulevasta kirjastani nimeltä Ihmisen poika.

Aika hienoa oli autoilla, kävellä ja kokoustaa näissä maisemissa, johon niin moni leffa, tv-sarja ja biisi sijoittuu. Tutuiksi tulivat Beverly Hills, Santa Monica Boulevard, Sunset Boulevard ja Hollywood Boulevard, ja painoin käteni Leonard Nimoyn kädenjäljen päälle Mann’s Chinese Theatren edessä.

Hotellin viereisessä kaupassa vartioi itse John Wayne!

Hotellin viereisessä kaupassa vartioi itse John Wayne!

Varsinainen asiani oli tutustua näyttelijä-tuottaja Ron Gilbertiin. (Ei se Monkey Island –pelejä tehnyt Ron Gilbert, toisin kuin Ilta-Sanomat uutisoi.) Tapasin hänet italialaisessa ravintolassa Santa Monicassa ja juttelimme elokuvista ja kirjoista, ja varsinkin Ihmisen pojasta.

Seuraavana päivänä Ron vei minut Santa Monicassa elokuvateatteriin, jossa oli päivänäytöksenä Steam of Life eli Miesten vuoro. Oli kiinnostavaa nähdä se amerikkalaisten seurassa, alun talvimaisemat loivat ihanan ja eksoottisen kontekstin täkäläisille, kun Suomessa ne olivat vain perusmaisemia. Tapasin ohjaaja Mika Hotakaisen, joka paljastui kokkolalaiseksi roolipelaajaksi, eli meillä on paljon yhteisiä kavereita.

Suomen itsenäisyyspäivänä Los Angelesissa oli Suomen-konsulin virka-asunnolla juhlat, joihin olin saanut kutsun. Aidatulla ja vartioidulla vuorenrinteellä sijaitseva talo oli hieno kartano, jonka pihalle oli pystytetty iso teltta. Tapahtumassa oli paljon Kaliforniassa asuvia suomalaisia näyttelijöitä, urheilijoita, muusikoita, toimittajia, tutkijoita ja diplomaatteja. Hauskan lisänsä toivat myös amerikansuomalaiset perheineen. Lisäksi siellä oli tietenkin runsaasti Ron Gilbertin kaltaisia amerikkalaisia, joilla on jokin yhteys suomalaisuuteen.

Olin aika paljon kiinni Ronissa ja hän esitteli minua eri ihmisille. Tyttärelleen Lealle, Scandinavian Film Festivalin johtajalle, Suomen konsulille, Peter Franzenille, ja niin edelleen. Roolipeleistä pääsin juttelemaan Miesten vuoron ohjanneen Mikan, sekä konsulaatissa työskentelevän Hannan ja hänen suomalaisamerikkalaisen miehensä Jamesin kanssa. Yhdeksän maissa minä ja Ron kokoonnuimme konsulin ruokasalin pöydän ääreen ja allekirjoitimme sopimuksen. LA:ssa uraa tekevä suomalainen näyttelijä-malli Anna Easteden, Lea ja Haaga-Heliassa opiskellut italialainen valokuvaaja Flaminia ottivat kuvia. Optiosopimus Hollywoodiin oli tehty!

Olin Hollywoodissa vielä muutaman päivän – kävin kaupoissa, elokuvissa ja Universal Studios –huvipuistossa, sekä postittelin käsikirjoituksiani amerikkalaisille tuotantoyhtiöille. Näistä muista seikkailuista voi lukea henkilökohtaisesta blogistani. Suomeen palattuani sain odottaa vielä noin kuukauden, mutta viimein tammikuun puolivälissä Gummerus julkisti tiedon optiosopimuksesta!

CIMG5316web

Ron Gilbert ja Mike Pohjola

Jätä kommentti