Pohjola-filmi toivottaa hyvää joulua!

Kirjoittanut Elina Pohjola - 23/12/2010

Baabelin metsä sai ensiesityksensä Taideteollisessa korkeakoulussa syysnäytöksessämme 17.12.2010. Ennen syysnäytöstä Taideteollisen korkeakoulun johtava dekaani Helena Hyvönen myönsi meille kunniamaininnat Prix Europa -voiton johdosta. Tunnustus jaettiin publiikissa ja niitä jaettiin yhteensä neljä: kaksi vaatesuunnittelun opiskelijoille ja kaksi elokuvataiteen opiskelijoille, eli meille.

Olimme samalla viikolla saaneet valmiiksi Baabelin metsän filmikopion, joten täysi Sampo-sali pääsi Santavaaran tunnelmiin parhaan mahdollisen esityskopion kautta: filmiä esitysformaattina kun ei voita mikään. Seuraavaksi filmikopiota pääsee katsomaan Jyväskylässä helmikuussa järjestettävillä Arktisen Upeeta -festivaaleilla. Omaa reittiään elokuva leviää myös Euroopan komission levityksessä, ne tiet pysyvät meillekin tuntemattomina. Muutamia making of -kuvia Rovaniemeltä löytyy täältä. Itse elokuvan pääsee nyt ensimmäistä kertaa katsomaan HD-tasoisena täältä.

Samalla kun on aika päästää Baabelin metsä elämään omaa elämäänsä maailmalla, Pohjola-filmin seuraavat tuotannot edistyvät kovaa vauhtia. Saimme Elokuvasäätiön kehittelytuen puolituntiselle dokumenttielokuvalle Kummisetä, jonka ohjaa Wille Hyvönen. Lisäksi käsikirjoitustuen saaneet lyhytfiktiot Merkki ja Kolmoset etenevät kohti ensimmäisiä käsikirjoitusversioita. Pohjola-filmin ensimmäinen pitkä elokuva, Miken kirjoittama Viimeistä päivää, sai niin ikään Suomen Elokuvasäätiön käsikirjoitustuen. Mitäs läksit Mikkeliin on leikkausvaiheessa, ja suunniteltu ensi-ilta on toukokuussa.

Ennen ensi vuoden koitoksia on kuitenkin aika kiittää kuluneesta vuodesta, ja ennen kaikkea toivottaa kaikille rauhallista joulua!

23.12.2010 Helsingissä,
Elina, Mike & Aslan Pohjola

Jätä kommentti