Arktisessa vimmassa

Kirjoittanut Mike Pohjola - 10/11/2010

Piipahdimme viime viikolla Rovaniemellä elokuvaan ja mediaan keskittyneillä Arktista vimmaa –festareilla. Baabelin metsä näytettiin useamman kerran ja esitelmöimme molemmat.

Perjantaina oli festivaalien koulutuspäivä, johon tuli alalla toimivia ja sille opiskelevia ihmisiä pohjoisesta. Mahtavan Arktikum-museon kokoussali oli aamupäivällä tupaten täynnä väkeä, Kemi-Tornion ammattikorkeastakin tuli bussilastillinen opiskelijoita.

Minä puhuin ensin tunnin erittäin lyhyen elokuvan käsikirjoittamisesta ja sitten Elina sellaisen tuottamisesta. Molemmilla oli tietysti esimerkki-casena Baabelin metsä, jonka itse näytinkin monta kertaa. Yleisö oli innostunutta ja esitti paljon kysymyksiä. Oheisessa Lapin kansan artikkelissa on esitelmistä hiukan tiivistelmää.

Hauskaa oli tietysti sekin, että pääsimme tapaamaan elokuvan rovaniemeläistä työryhmää, Lapin yliopistosta ja Lapin elokuvakomissiosta saatuja loistavia tyyppejä. Tämä oli siis myös elokuvan Lapin ensi-ilta.

Perjantaina elokuva näytettiin vielä kerran lyhytelokuvanäytöksessä ja lauantaiaamuna lastenelokuvan alkukuvana. Lauantaina myös Mahdi Hajizadeh ja Eugenia Carratalá, kaksi elokuvan näyttelijöistä, olivat paikalla kukitettavana.

Viimeksi kävimme Rovaniemellä elokuisessa helteessä, nyt siellä oli kymmenen asteen pakkaset ja satoi lunta. Tosin viileä siellä Santavaaran laella oli jo kesäiltanakin. Lapissa kuvaamisesta on jäänyt meille tosi hyvät fiilikset ja toivotaan, että päästään sinne pian uudestaankin!

Lehtijuttu LP koulutuspäivä_crop

Jätä kommentti