Baabelin metsä kohti Berliiniä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 03/09/2010

Baabelin metsä on saatu valmiiksi, ja esityskopio matkaa kohti Berliiniä. Jälkituotanto oli tiivis mutta sitäkin onnistuneempi. Me, etupäässä korvaamaton leikkaajamme Matti Näränen, saimme huomata, kuinka haasteellinen elokuvan leikkausprosessi on silloin, kun se täytyy tehdä poikkeuksellisen pituuden ehdoin, josta ei voi neuvotella. 90 sekuntia on kompakti aika, miten saada kolminäytöksisen rakenteen käänteet mahdutettua erittäin lyhyeen muotoon? Matti sekä äänisuunnittelijamme Pekka Aikio tekivät materiaalin kanssa ihmeitä, ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä.

Berliinissä kaikki viisitoista Languages Through Lenses -projektin puitteissa toteutettua elokuvaa esitetään sunnuntaina 17.10. Tämän jälkeen jury valitsee kolme elokuvaa, joiden tekijät jäävät festivaaleille koko viikon ajaksi. Elokuvista paras palkitaan lauantain 23.10 palkintojenjakogaalassa 6000€:lla. Berliinin jälkeen Baabelin metsän kansainvälisestä levityksestä vastaa Euroopan komissio, Taideteollinen korkeakoulu sekä Pohjola-filmi.

Jätä kommentti