Baabelin metsä kuvattu

Kirjoittanut Elina Pohjola - 17/08/2010

Lyhytelokuvamme The Forest of Babel kuvattiin viime viikonloppuna Rovaniemellä. Etukäteen jännitti miten kuvaukset sujuvat 5, 7, ja 9-vuotiaiden lapsien kanssa, varsinkin kun replikoida piti saameksi, baskiksi ja kurdiksi. Unohtamatta tietenkään poroa ja sen ansakuoppaan jäänyttä vasaa.

Saavuimme Rovaniemelle kuvausviikon tiistaina, jotta ehdimme harjoitella lasten kanssa, käydä kuvauspaikat läpi, tarkistaa kuvaussuunnitelmat porofarmin kanssa, ja kaiken kaikkiaan valmistautua viikonloppuun. Koska elokuva sijoittuu ajallisesti yhteen hetkeen, sää piti jännitystä yllä loppuun saakka; jos toisena kuvauspäivänä olisi satanut ja toisena paistanut, sääklaffivirheiden välttäminen olisi ollut hankalaa. Onneksi aurinko näyttäytyi tasaisesti molempina päivinä.

Yhteistyö paikallisten tahojen kanssa sujui hienosti. Lapin yliopisto oli mukana oppilaidensa sekä kaluston voimin, paikallinen osaaja Ulla Vilponen vastasi castingista. Mukana oli myös Lapin elokuvakomission Mikko Leinonen, ja erityisen tyytyväisiä olimme paikalliseen järjestäjäämme Arto Majavaan, joka taipui ihmeisiin saakka.

Itse kuvaukset sujuivat erinomaisen hyvin. Kuvauspaikkoina toimivat Vennivaara ja Santavaara, joista varsinkin jälkimmäinen tarjoaa henkeäsalpaavat maisemat, lisäksi lavastaja-pukusuunnittelijamme Laura Haapakangas oli tehnyt erinomaista työtä elokuvan visuaalisen ilmeen kanssa. Mainittakoon muuten, että kuvasimme Santavaaralla aivan Antti Jokisen Nicholas of the North -elokuvaa varten rakennettujen talon perustusten vieressä. Myös Lapin Kansa vieraili kuvauspaikalla, juttu löytyi maanantain 16.8 Lapin Kansan kulttuurisivuilta.

Tänään alkoi kolme viikkoa kestävä jälkityövaihe, jonka jälkeen esityskopio lähetetään tarkistusta varten Berliiniin, ensi-ilta on Prix Europa -festivaalien yhteydessä lokakuussa. Lisää Baabelin metsän kuulumisia sieltä!

forestbabel1

Jätä kommentti