Pohjoismaisesta yhteistyöstä

Kirjoittanut Elina Pohjola - 21/05/2010

Valmistuin taiteen kandidaatiksi tänä keväänä. Kandidaatin opinnäytetyöni käsittelee suomalaisen elokuvan asemaa pohjoismaisissa yhteistuotannoissa. Tutkimusta varten haastattelin viittä kotimaista tuottajaa, jotka toimivat kansainvälisellä elokuvakentällä aktiivisesti. Haastateltavat tuottajat ovat Aleksi Bardy, Jarkko Hentula, Tero Kaukomaa, Claes Olsson sekä Markus Selin.

Lähtökohtanani oli selvittää vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Millä tavalla ja kuinka suurella volyymilla suomalaiset tuottajat ovat mukana pohjoismaisissa yhteistuotannoissa ja millainen on suomalaisen elokuvan maine ja arvostus muissa Pohjoismaissa? Mikä on suomalaisen tuottajan motivaatio lähteä mukaan pohjoismaisiin yhteistuotantoihin ja pitäisikö pohjoismaisen yhteistyön määrää lisätä?

Haastattelujen aikana syntyi aktiivista ja avointa keskustelua mm. suomalaisen elokuvan sisällöstä ja sen kehittämistarpeesta. Lisäksi haastateltavat esittivät hyvää pohdintaa siitä, miksi suomalaisen elokuvan asema pohjoismaisella elokuvakentällä on ulkopuolinen ja millä keinoin tilannetta voisi parantaa.

Taiteen kandidaatin opinnäytetyö on kokonaisuudessaan ladattavissa PDF-muodossa täältä.

Yksi kommentti to “Pohjoismaisesta yhteistyöstä”

  1. Heippa!
    Kiitos mielenkiintoisesta luettavasta! Näinhän se on (viitaten kandin loppuun), että ”pohjoismainen” yhteistyö meille tarkoittaa yhteistyötä Ruotsin kanssa… En kyllä itsekään keksi, miten sen asian voisi muuttaa (koska olisi tietenkin mielenkiintoista nähdä yhteistyön hedelmiä myös muista komboista), mutta samalla on luonnollista, että Ruotsi on meille se ensisijainen yhteistyökumppani. Onnea ja kirjoitusintoa myös jatkoon!

Jätä kommentti