YLEn:n laatuostos ja Islannin käsittämätön tilanne

Kirjoittanut Elina Pohjola - 20/12/2009

YLE on ostanut sarjat The Night Shift, The Day Shift sekä The Prison Shift. jotka ovat niittäneet mainetta sekä maailmalla että kotimaassaan Islannissa. Sarjat on tuottanut Saga Film ja sarjojen optio-oikeus on jo myyty mm. The Officen taustalla vaikuttavalle tuotantoyhtiö Reveillelle.

Elokuvalle ensi vuonna kohdistettava tuki näyttää sen sijaan Islannissa edelleen huolestuttavalta. Kun budjettia hahmoteltiin, Islannin hallitus ehdotti elokuvarahoituksen leikkaamista 34%:lla, siinä missä muiden taiteiden osuutta leikattiin keskimäärin 4%. Tähän ovat ottaneet äänekkäästi kantaa niin islantilaiset elokuvantekijät kuin Eurooppalaisen elokuvaohjaajaliittojen kattojärjestön puheenjohtaja, joka kirjoitti vetoomuksen Islannin hallitukselle. Kirjeessään hän pyysi hallitusta harkitsemaan vakavasti näin huomattavaa elokuvatuen leikkaamista. Koko vetoomus on luettavissa täältä. Tällä viikolla Althingin budjettikomitea ehdotti leikkausten keventämistä niin, että elokuvatukea leikattaisiin 34%:n sijasta 23%. Ymmärrettävästi tekijät eivät ole tyytyväisiä ehdotukseen. Näin suurella leikkauksella tulisi olemaan kohtalokkaat vaikutukset elokuva-alalle.

4 kommenttia to “YLEn:n laatuostos ja Islannin käsittämätön tilanne”

  1. Eating mussels brings back memories for all of us in one way or another, and I loved hearing your story. And thanks for sharing that rule about the ‘r’ months, I learnt something new just there!

  2. comment faites-vous pour arriver à MA( Nab) à partir de marcedouard ?autre chose, le tableau de Picasso dit “Nude, Green Leaves and Bust » en anglais s’appelle en français « Nu au plateau de sculpteur » (1932),

  3. E mais… fala do Sousa Lara e dou isso de barato… eu sou contra a censura por motivos práticos (no fim, não adianta nada…).Mas, não vi quando morreu o Saramago blogues de direita a escreverem "menos um comuna" e coisas do género como li nesse 5 dias via Combustões quando morreu o Hermano Saraiva… esses blogues são escritos por sub-gente, por essa tal esquerda verdadeira, transbordante de ideais que tantos admiram, desde que não sejam eles os alvos… não há mais reles em Portugal… –JRF

  4. Any time I see an ingenious machine that completely decreases the amount of time to do a job, I am in

Jätä kommentti