The Sunshine Boy HBO:lle

Kirjoittanut Elina Pohjola - 08/12/2009

HBO on ostanut Fridrik Thór Fridrikssonnin dokumenttielokuvan The Sushine Boy USA:n oikeudet. Elokuvan ensiesitys on 2.4.2010 ja se tullaan näkemään 70 kaupungissa.

The Sunshine Boy on elokuva autismista. Margrét on 11-vuotiaan Kelin äiti.  Keli on autistinen lapsi, joka elää vahvasti omassa maailmassaan. Keliin on vaikea saada yhteyttä, eikä äidillä ole varmuutta siitä ymmärtääkö Keli puhetta. Elokuvassa Margrét tapaa lukuisia tutkijoita ja alan asiantuntijoita, sekä perheitä joihin kuuluu yksi tai useampi autistinen lapsi. Matka osoittautuu dramaattisemmaksi kuin Margrét osasi kuvitella ja synnyttää toivon pojan auttamisesta. Elokuvan kertojaäänenä esiintyy Kate Winslet.

Näimme dokumentin Reykjavikissa osana Nordiska Panorama -ohjelmistoa. Varietyn John Anderssonin mielipiteeseen on helppo yhtyä:

“A mystery replete with miracles, “The Sunshine Boy” is, for many minutes, a primer on autism — statistics, possible causes, the plight of families, the seemingly impenetrable wall that separates the autistic from the world. But the way that wall is breached will leave auds stunned and rethinking what has long been considered a disorder devoid of hope.”

Lue koko arvostelu osoitteesta http://www.variety.com/review/VE1117941130.html?categoryid=31&cs=1

Jätä kommentti