ICELAND CINEMA NOW ja Norjan uusi kulttuuriministeri

Kirjoittanut Elina Pohjola - 26/10/2009

Pitkän linjan journalisti ja elokuvantekijä Ásgrímur Sverrisson on avannut uudet englanninkieliset islantilaista elokuvaa käsittelevät internetsivut osoitteessa http://icelandcinemanow.com/. Sivujen tekijäkaartiin kuuluu elokuvantekijöitä ja kriitikoita niin Islannista kuin muualtakin maailmasta. Mahtavaa!

Norjassa on puolestaan nimetty uusi kulttuuriministeri suositun Trond Gisken tilalle. Monet pitävät Giskeä Norjan elokuvateollisuuden kummisetänä; Giskellä on ollut merkittävä rooli norjalaisen elokuvan profiilin nostatuksessa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hänen tavoitteenaan oli nostaa Norjan elokuvateollisuus pohjoismaiden johtavaksi. Gisken tilalla aloittava 39-vuotias Anniken Huitfeldt kertoo seuraavansa edeltäjänsä agendaa.

Comments are closed.